Sam się dojechałes bo nie umiesz grać . Inwestując w akcje podejmujesz ryzyko . Tylko ty sam odpowiadasz za swoje glubie i niedojrzałe decyzje . Jesteś jak większość dawca kapitału . I przypominam gra na giełdzie to taka samacfra jak w pokera ,jesli jesteś cwany to wygrywasz. To nie jest lokata i nikt ci tu niczego nie obiecywał .Gamoń zawsze będzie gamoniem
Kupujqc akcje Elzabu, inwestowalem w producenta kas fislalnych. Zostalem oszukany. Elzab juz nie produkuje kas i drukarek fiskalbych. Spolka Elzab stala sie funduszem inwestycyjnym i pozyczkowym. Elzab sprzedal lub zastawil caly majatek. Produkcja zostala przekazana do Novitusa. Wszystkie pieniadze przeznaczono na zakup udzialow w Comp Centrum Innowacji lub na udzielanie pozyczek firmie z Dubaju. Czy to nie jest zwykle oszustwo?
No widać że przekręt należy to zgłosić.
Polska taka jest wydy......ć akcjonariusz giełda to jest jedno wielkie bag......n......o.Niestety ja chyba mam dość tego dokladania i czekania i pogrążona się finansów.wszystkim też proponuję skończyć z tym badziewem dającym z kasy ja tu takie plecy mam że szkoda gadać
Miałeś czas (duzo)na zmianę decyzji ,a ponadto nikt nie bronił cię kontaktu z zarządem w celu uzyskania odpowiedzi na nurtujące cię pytania. Inwestowanie w kasy -urządzenia , które za noment zastąpią aplikacje w smartfonie już na początku było decyzja nieprzemyślana . To tak jakby dzisiaj inwestować w kopalnie węgla brunatnego . Sam się „oszukałeś” a teraz się mazgaisz
Kasy fiskalne to super biznes. Comp przejal produkcje z Elzabu i swietnie na tym zarabia. PiS na wyborcze obietbice potrzebuje pieniedzy. Wkrotce nawret w kiblu zaloza ci kase. Sprzedaz i produkcja kas bedzie rosla. Piemiadze z Elzabu poszly do Compa. Stracili tylko drobni akcjonarjusze Elzabu. Elzab raczej nie odzyska 80 milionow a dlugi trzeba splacic. Elzab upadnie ale Comp swoje odebral z nadwyzka.
To prawda na te 800+ ktoś musi zarobić, na pewno aby rządzić dalej Pisiory zrobią wszystko aby dostać głosy, 13 i 14 oraz wysokie podwyżki dla emerytów i rencistów, 800+ dla dzieci, 4000 zł dla wszystkich jako rekompensata podwyżek cen, tu jest na wszystko a za rządów PO - PSL, nie było na nic ??? Szkoda że Żiobro nie sciga złodziei którzy niszczą spółki takie jak Elzab, Harper czy Elektrobudowa
daruj sobie te polityczne agitacje. Sprawiedliwości nie było za PO, za PiSu nic się nie zmieniło. Politycy tylko gadać potrafią. Kiedyś był taka opowieść: Pewien uczony zranił się w nogę. Leży a muchy obsiadły ranę. Jeden z uczniów palmą zaczął odganiać muchy. Co robisz? zapytał Mistrz. Te już się nażarły!