Zbynio przechodzi samego siebie. FM w Q3 czyli pewnie wrzesień jak znowu nie przełożą. Oznacza to pierwsze półrocze bez dużej premiery, a tu "ynwestory" dziwią się czemu nie rośnie xD
To jest jakiś kabaret. Czekam jeszcze na zmianę rekomendacje na redukuje i wycenę o złotówkę mniejsze. Brawo panie prezesie. Ps. To chat to chyba też przesunie bo po co rozmowa w takiej sytuacji ?
Właśnie ten czat jest dla mnie ciekawy, ciężko sobie wyobrazić że wypelznał z pod kamienia bez jakiejś nowej bajki. No chyba że chodzi o to żeby się brandzlowac wynikami r/r jak niektórzy na tym forum które wynikają ze słabej bazy w 2021...
Mam tylko nadzieję, że po tym napluciu przez pinokia w twarz inwestorów (po raz kolejny) nikt już nie powie, że to pada deszcz. A w odniesieniu do komunikatu giełdowego polecam 3 akapit z facebooka for "pracujemy nieustannie, żeby jak najszybciej ukończyć projekt i wydać grę w 3 kwartale bieżącego roku", chyba nie muszę mówić co można wyczytać między wierszami. Teraz pojawia się kolejne pytanie skoro duży projekt typu FM nie potrafią ogranąć w rozsądnym czasie to co mówić o podobo większych nad którymi pracują? Po 5 lat będą je robić?
Przyznam rację w 100% co to w ogóle jest? Te 200 pare osób bierze kasę za grę w plemiona? Tak ludzie z forka grają w plemsy... Więc pytanie retoryczne. Po prostu opadły mi witki, nie mam słów.
Wygląda to arcyciekawie
Zastanawia mnie co zrobi Anal w najnowszej rekomendacji bo takowa musi się pojawić po tak zacnej informacji. Dodatkowo mamy q2 który będzie przyrównane do q2 22 r gdzie mieliśmy mega wynik. Jak dla mnie o ile nie będzie dużego zjazdu w pon (a duży to ponad 10procent,) o tyle bez giga premiery albo zapowiedzi w czerwcu na bank przy wynikach lecimy na roczne minimai oby nie było dużo gorzej. Nie ma jak teraz obronić spółki i tylko prawdziwy as z rękawa może mieć wpływ na utrzymanie kursu bo o wzroście przynajmniej do października wg mnie trzeba poczekać. No po prostu grubo. I klasycznie hardcorowe newsy dają w piątek przed weekendem i po sesji. Klasyka gatunku na tej spółce. A tfu. Bardzo nieładnie panie prezesie. I jak mamy odebrać wcześniejszy termin premiery ? Manipulacja kursem czy taki chłam macie przygotowany że nawet SE to zablokował przed premierą? Co tam się odwala u was że nawet oficjalnego terminu na 3 mies. Przed nie jesteście w stanie dowieźć ? To już nie jest śmieszne. To jest żałosne. Na baby storm demo i inne badziewia czas macie jak widać. Noe zdziwi mnie info że FM wchodzi na inne platformy ale to jest i tak za mało na utrzymanie tego co mamy bo ma być wynik. Który wg mnie będzie bardzo słaby w tym roku skoro najważniejsza premiera stoi pod znakiem zapytania w Q3. Tutaj akurat zgadzam się z alkiem bo komentarz który cytuje dla mnie akurat jest jasny. Przebimbali pół roku i poszła czapa na premierę od SE. Nie tędy droga panie prezesie. Pozdrawiam akcjonariuszy. Wkurzony Ma.
Nakrecacie sie strasznie... w tej branzy przesuniecia to nie nowosc. Ja na FM spechslnie nie licze. Tu musi byc gra pod calkiem nowe proodukcje. Tylko to rozbuja kurs. Ps. Z discord: We're aiming for Q3 which is somewhere between July and September.
Jestem zszokowany Ma Twoim podejściem. Jeszcze niedawno czułeś tak wielki hype, zaś od niedawna wieszasz już psy na spółkę. Co tak naprawdę się zmieniło?
Po spektakularnej porażce jaką był FM1 - decydenci z SE, którzy pewnie dostali już raporty - zobaczyli, ze kasy z tej gry nie starczy nawet na używanego lexusa. Ok przesadzam, ale sprzedaż była bardzo słaba w stosunku do oczekiwań. Możliwe, że pojawiła się presja na to, żeby FM2 rozegrać lepiej. Tak czy siak - sytuacja jest żenująca, co dla spółki stało się już normą. To będzie kolejny rok, gdy akcjonariusze zobaczą 4 remaki.... Ja się dziwię jak Dębicki może jeździć po swiecie i zgrywać cwaniaka, gdy jego spółka produkuje sam chłam.
w sumie fajny komunikat ,moje zdanie na temat /brylantynki/ jest jedno i nie zmienne ,,,,, komunikat też jest bez znaczenia /jestem długoterminowo -bardzo długo/ jednak dla osób które /jest ich tutaj wielu/ grają w oknach czasowych i chcieli szybko i bezboleśnie zarobić kokosy ,to ZABOLI ,ot taka specyfika forka ,swoją drogą ciekawe co zbyniu przekaże ? życzę miłych przemyśleń
ha czy ty czytasz przed wysłaniem to co napisałeś? Serio? Komunikat jest bez znaczenia? Przecież to przełożenie świadczy o tym, że nie dowożą jakości albo w ogóle nie są w stanie w rozsądnym terminie wyprodukować dużego remaka. Skoro 3 miesiące temu podali dokładny termin to chyba wiedzieli na czym stoją z produkcją? A pisałem wcześniej, że chyba już nikt nie powie, że to pada deszcz. A jednak wychodzi ha, cały na biało xD
rozumiem że przesunięcia to tylko jednostkowe przypadki ? i tylko tutaj ? w czym problem sprzedaj pkc w poniedziałek ,możliwe że 3 zł zobaczymy i jaki widzisz problem ? MARTWISZ o moją kasę ? wzruszające ,,,,,,,
Z której części mojej wypowiedzi wyczytałeś, że martwię się o twoją kasę? W nosie mam twój portfel tylko nie staraj się ubierać innych w forka mówiąc, że nic się nie stało. Bo stało się, spółka po raz kolejny zadrwiła z inwestorów podając już konkretną datę (nawet nie kwartał), a później w praktycznie w ostatnim momencie przekładając. To nie jest normalne NIC nie dowieźć na czas.
Ja mam szukać przyczyny i rozwiązania? To chyba zbynio i rada nadzorcza zgarniają miliony ze spółki? Przecież zbynio chyba nie bierze kasy tylko za opowiadanie bajek? W twoim przypadku nawet jakby nic w tym roku nie wydali i tak byś mówił, że jest super.
No nieźle, i to jest właśnie to zwiększanie aktywności przez brylantynkę... a jeszcze się nie zdziwię jak w lipcu/sierpniu pójdzie info, że jednak jakiś listopad... i w ten sposób skończy się jedną większą premierą w 2023 roku... Jak to ma rosnąć w takich warunkach... janekfranek trzeba było brać wczoraj ten zakład
A pacjenci szpitala i tak zminisują, czekają wiernie na 15 rimejków cały czas uśredniający i bełkocząc, że spółka już teraz jest niedowartościowana o 50% hahaha
Tu i tak nikt już nie sprzeda akcji. Za długo trwa to zaniżanie. Oczywiste jest że siedzi tu mnóstwo ludzi którzy sprzedawali po 10-15 zł, chcą teraz odkupić i czekają tylko na złe infa z gotówką w ręku.
Fundamentalnie tu się jednak nic nie zmieniło i nadal spółka jest jedną z najtańszych na gamingu, tak więc musicie się bardziej postarać
Z Twojej wypowiedzi wynika że 4,6 to drogo zdajesz sobie z tego sprawę? Gdyby było tanio a my siedzielibyśmy z gotówką chcąc kupić to byśmy kupili zgodnie z Twoją teoria nie? Urocze jest to Wasze wewnętrznie sprzeczne bajdurzenie
Heh spółka jest jedną z najtańszych? I rynek jest tak głupi, że tego nie docenia? A spółka dalej będzie tak tania jeśli w tym roku wyjdzie tylko FM2 albo nie wyjdzie żaden remake? Zastanów się może po prostu rynek już wycenia przyszłość, a po piątkowym numerze będzie jeszcze bardziej negatywnie nastawiony do spółki? Tylko HOTD 2 może uratować ten rok i nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej. No chyba, że zaskoczą nas wydaniem jakiegoś super znanego remake'a, ale tu chyba raczej nikt nie ma złudzeń, że tak nie będzie.
Bajdurzenia ciąg dalszy kurs spada bo inwestorzy są pazerni i dlatego nie kupują na obecnych poziomach XD coraz lepsze teorie. Jedno jest pewne na pewno niezrealizowane obietnice nie maja wpływu na kurs winne są trole z forum... Kabaret
XD XD Brawo pokazałeś wszystkim, że jesteś wsiowym prostakiem któremu puszczają nerwy :) żebrze o akcje które mogę kupić na obecnych poziomach od roku ... Chłopie zwyczajnie po ludzku mi cię żal. Kończę dyskusje. W następnym wpisie użyj więcej przekleństw i inwektyw jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości że jesteś zwykłym burakiem.