• Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~Gruby [88.199.162.*]
    Zobaczymy jak to będzie brak ruchu więc mało kto nawet otworzył ten raport usiądę jak znajdę chwile i streszczę go

liczę na akcje w okolicy 40-50 gr że coś dadzą
  • Re: Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~janek_z_bloku [91.233.18.*]
    Patrzę na tę spółkę przez pryzmat zdarzeń historycznych w niej.... poszła won ty brzydka pani..
  • Re: Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~Gruby [88.199.162.*]
    Ja patrzę czy może coś z tego być w niedalekiej przyszłości :-)

stawiam na sprzedaż Piwa która się rozkręca i może wyniki zacząć podkręcać

dopiero w raporcie rocznym wyczytałem, że spółka założyła panele fotowoltaiczne na dachu w restauracji z Browarem ( znacząco powinno obniżyć koszty energii )

płynność zerowa ale każda spółka ma swoje 5 minut jak to sie mówi co jakiś czas

pomieszczenia biurowe które wynajmowali też już zostały przeniesione więc kolejne koszty zmniejszone

jak zaczną pokazywać w raporcie lepsze liczby to rynek też tutaj spojrzy kwestia kiedy sam stoję i bardziej się przyglądam bo lepiej kupować po niewielkim wzroście jak toś sie ruszy niż na takim braku płynności
  • Re: Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~hmmmmmm [212.87.238.*]
    Dnia 2023-06-13 o godz. 10:41 ~Gruby napisał(a):
    > Ja patrzę czy może coś z tego być w niedalekiej przyszłości :-)
    >
    > stawiam na sprzedaż Piwa która się rozkręca i może wyniki zacząć podkręcać
    >
    > dopiero w raporcie rocznym wyczytałem, że spółka założyła panele fotowoltaiczne na dachu w restauracji z Browarem ( znacząco powinno obniżyć koszty energii )
    >
    > płynność zerowa ale każda spółka ma swoje 5 minut jak to sie mówi co jakiś czas
    >
    > pomieszczenia biurowe które wynajmowali też już zostały przeniesione więc kolejne koszty zmniejszone
    >
    > jak zaczną pokazywać w raporcie lepsze liczby to rynek też tutaj spojrzy kwestia kiedy sam stoję i bardziej się przyglądam bo lepiej kupować po niewielkim wzroście jak toś sie ruszy niż na takim braku płynności

Właśnie o to chodzi- brak dobrych wyników, to marne zainteresowanie. Mały zysk nikogo nie interesuje. Jak zwiększą marżę (piwa) i mniejsze koszty będą widoczne w raporcie, to może coś się ruszy...
  • Re: Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~stasiek [178.73.5.*]
    To się nigdy nie ruszy... Chyba, że w drugą stronę. Od 2-3 lat piszecie to samo, a spółka cały czas stoi w miejscu, a nawet ma gorsze wyniki niż 2-3 lata temu. Zamyka lokale i zwija się zamiast się rozwijać. Jaki sens ma jej analiza, skoro nawet nie pisze o żadnym rozwoju, otwieraniu nowych restauracji...? Stagnacja to najlepsze co może MXP czekać.
    Co z tego, że ma jeden porządny lokal...? Taki jeden lokal nie 'wyżywi' wszystkich innych, które ledwo przędą. A jak zamkną jeszcze więcej tych nierentownych, to już nawet nie będzie czego ratować tym jednym lokalem na Zagnańskiej.
  • Re: Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~Szybki_lopez [86.63.99.*]
    Każda szanująca się firma rozwija się dzięki akwizycji czyli nowym lokalom, tu jest odwrotnie dochody spadają a inwestycja w budynek który nie przynosi zysków jest dobrą lokatą dla rodzinki w średnim wieku żeby dzieci mialy zabezpieczenie...to cały pomysł na ten pseudobiznes, to się powinno nazywać rodzinka i przyjaciele a nie maxipizza bo sama pizza w tej firmie dawno temu straciła na znaczeniu
  • Re: Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~Gruby [88.199.162.*]
    Więcej wiary chłopaki :-) tutaj wszyscy już akcje raczej oddali chociaż wczoraj ktoś wymiękł i coś tam sprzedał 10k

Mnie tylko zastanawia co oni za Nieruchomość maja sprzedać info z raportu rocznego

2) W dniu 7 września 2022 roku Spółka zawarła przedwstępną umowę sprzedaży nieruchomości zlokalizowanej w Kielcach przy ulicy Piekoszowskiej. Zawarcie przyrzeczonej umowy sprzedaży nastąpi w terminie do dnia 31 stycznia 2024 roku.  

ktoś coś wie co to za nieruchomość??

Giełdy rosną bo majątek np w nieruchomościach będzie warty 2-3 razy więcej przy takim rozdawnictwie więc obecna wycena 5,5 mln zł dla spółki która ma 7 działek jeśli dobrze pamiętam wartych dzisiaj 2,5 mln zł dwie duże nieruchomości kupione 3 lata temu za za ponad 4 mln zł

Browar warty 1,5 mln zł czyli razem blisko 8 mln zł daje dyskonto do wzrostów jeśli nieruchomości urosną co się właśnie dzieje dlatego akcje rosną na całym rynku to i tutaj będzie wzrost 100-200%
  • Re: Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~rt [89.64.44.*]
    Kol. Gruby,

Czy Ty te akcje chcesz kupić tak jak kiedyś pisałeś po 40-50 gr czy może już dawno je kupiłeś powyżej 1 zł i teraz naganiasz jeleni żeby z tego jakoś wyjść?
    Pytam, bo zachowujesz się niespójnie, jakbyś chciał je tanio kupić to powinieneś właśnie pisać jak najgorzej o spółce, o której zresztą nic nie wiesz i nie sprawdziłeś jej produktów, więc mam raczej wrażenie, że jesteś tym niedzielnym akcjonariuszem, który kupił te akcje wysoko i teraz nie bardzo ma jak z tego wyjść...

Poza tym nawet hipotetycznie zakładając, że spełni Ci się to 100% wzrostu za rok czy dwa, to ile nominalnie ktoś na tym może zarobić...? Kilka tysięcy? Przecież tych akcji nie da się kupić za więcej jak kilka tysięcy zł i to przy dobrych wiatrach.
    Czy nie lepiej kupić jakąś porządną spółkę za kilkadziesiąt tysięcy zł, zgarnąć dywidendę i jeszcze kilka % zysku do jesieni. Nominalnie zarobi się więcej przy mniejszym ryzyku.

Już nie mówiąc o tym że wszyscy którzy kupili tę spółkę w ostatnich latach i kiszą te akcje tak naprawdę stracili już co najmniej kilkanaście procent na inflacji...
    Pisałem przecież że kupiłem trochę by obserwować teraz dalsze zakupy uzależniam od obrotów których nie ma :-)

z dużych spółkę kupuje sobie COMP a tutaj to bardziej patrzę na niedowartościowany majątek

• Re: Czytałem raport roczny dosyć optymistycznie to wygląda Autor: ~hmmmmm [212.87.238.*]
    Skoro mają tyle majątku etc, to fajnie by było, jakby wszystko sprzedali, wypłacili akcjonariuszom WK i PAPA. No chyba, że transfer majątku ma być tylko w stronę głównych ^^ W takim razie będziemy widzieć ciągle emisje poniżej aktualnej ceny giełdowej i mało pozytywny trend na kursie...
[x]
MAXIPIZZA 0,00% 0,45 2025-11-07 11:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.