W ALCHEMI Free float sie zwieksza do 10,86 %, wiec Karku sprzedajac swoje akcje specjalnie zaniża kurs aby inni sie przestraszyli i wysypali swoje akcje alchemii.
Według mnie liczy że leszcze wysypią sie niżej ze strachu ze kurs spadnie. Jednak kto madry bedzie trzymał lub dokupywał tak jak Karku :D::D:D
wydaje mi się ze tu nie ma co się łudzić na alchemii..nic z tego nie będzie..dlatego że
1. cena węgla szaleje..! to koszt dla alchemii, polska zwiększa import węgla do 40% w 2008. Więc wegiel to najlepsza inwestycja, kopalnie nie nadążają z wydobyciem, więc ja kupiłem spółkę NWR (zbyt w 100% zapewniony)
2. Kupiłem też PKO który rośnie w czasie kryzysu kosztem konuręcji i zwiększa przychody i zyski
a ja zamierzam trzymac ten pakiecik alchemi który zakupiłem, gdyz pomimo kombinacji Karka coś czuje że pójdzie w góre. Do ilu pójdzie to zalezy kiedy Karku popusci zaniżanie kursu - wiec tego nie jestem w stanie okreslić. Chyba żeby przyjąć wartośc akcji wg wyceny firmy.moze ktoś sie pokwapi i policzy. :D
masz wskaźniki alchemii więc wiesz ze wyceniona jest powyżej wartości księgowej, wiec kurs może jeszcze spaść, może coś KARKU spodziewa się gorszych wyników i zaczyna sypać zanim zaczną inni...?!
Ludzie przecież akcji Alchemii jest w wolnym handlu zaledwie około 1 procenta, Przecież Pani Sieczyńska mająca wcześniej ponad 5 % sprzedała 65 tys. akcji i dlatego Alchemia ma 10% w wolnym handlu .Reszta to Pani Prezes Wciubiak i inni. Jeszcze chwila i Alchemia zacznie rosnąć. W tej chwili nie skupuje swoich akcji bo musi być decyzja w sprawie WRJ.Pozdrawiam już małą grupkę akcjonariuszy Alchemii.