I jak widać udało im się. Rzutem na taśmę ale się udało. Jak widać nie ma co się siłować z podnoszeniem ceny trzeba poczekać aż zaniżający cenę uzna że wystarczy. Na niektórych spółkach nie działa popyt i podaż co zmienia cenę a ewidentnie widać kierowanie ceną przez jedne ręce.Nawet przy próbie wzrostu gdzie na NORMALNEJ spółce pociąga to zainteresowanie i popyt i wzrost tu jest ewidentnie uwalane żeby cena nie wzrosła do 9 zł.
Dokładnie tak jest jak napisałeś. Chyba z 9 sesja gdzie na zamknięciu niewielkim pakiecikiem zaniżają kurs. Jeszcze trochę trzeba poczekać. Jak nie będzie chętnych do oddawania poniżej 9 zł to wtedy podciągną delikatnie do góry i będziemy bujać w przedziale 9 - 9,4 zł. Później usłyszymy, że opór na 9,4 zł złamany i najprawdopodobniej będzie ruch do góry. Pytanie tylko jaki zasięg wzrostu?? Na Bowim jak widać jeden grubas z większym kapitałem może bez problemu ustawiać kurs jak mu się podoba. Takie cuda są możliwe na naszej bananowej giełdzie. Trzeba przyznać, że bardzo dobrze pogrywają.
Też tak myślę. Panowie w kasie jest 200 baniek a więc bez względu co wymyslą coś trzeba z tym zrobići nawet jeśli będą chcieli zdjąć spółkę z giełdy to i tak muszą zagwarantować jakiś godziwy wykup myślę że powyżej 10zeta.
To musi iść do góry.
Wartość księgoowa wg ostatniego raportu to 17.xx
Po pewnym czasie wskaźniki na spółkach się urealniają. Kwestia w jaki sposób - po przez wzrost kursu czy zmniejszeniu zysków. Jeśli na dobrej, zdrowej spółce to nie następuje to znajduje się inwestor, który próbuję wykupić spółkę i ściągnąć z giełdy bo widzi potencjał spółki czego nie dostrzega giełda. Jak bedzie tu czas pokaże (wyniki 1q2023 są okazja dla takiego inwestora). Trzeba też dać sobie sprawę ze ten rok będzie ciężki dla spółki. Polepszenie wyników powinniśmy zobaczyć w 2024.
Jak widać na spokojnie będą sobie zbierać akcje z rynku. Do dywidendy jeszcze trochę czasu jest. Bez pośpiechu na spokojnie. Od czwartku obserwuję Stalprofil i jest trochę podobna sytuacja. Ciekawe ..