• Jest wezwanie Autor: ~axaa [89.64.46.*]
    Jest.Tak jak było ; i cena raczej nie zmieni się.Kto nie sprzedał po 84 pln ;odda po 78,67pln-:))

Hydro ma zapewnione 39% od Zarządu.11% doskrobie.; a jak nie Hydro to Elemental
  • Re: Jest wezwanie Autor: ~xxx [89.64.117.*]
    pytanie kto im sprzeda w tej cenie, drobni nie mają 11 % a fundusze mają alternatywę w postaci Elementalu.
  • Re: Jest wezwanie Autor: ~axaa [89.64.46.*]
    Nie stawiam na 100% że kupi Hydro.
    Pisałem że większe szanse ma Elemental.
    Drobni co nie sprzedali na górce, stracą na tym najbardziej-ale jeszcze sie łudzą.
    Kurs spada.Odzwierciedlenie wezwania widoczne.
  • Re: Jest wezwanie Autor: ~xxx [89.64.117.*]
    Dokupiłem po 79 zł, dziękuje.
  • Re: Jest wezwanie Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Ja tez na krotka sprzedaz odkupilem
    Już na krótką sprzedaż?Aha-:)))
  • Re: Jest wezwanie Autor: ketchup1 [188.146.205.*]
    Poczekamy zobaczymy. Coś zmieniłeś mocno front jak sprzedałeś.
    A owszem zmieniłem.Czytałem wasze wpisy.Nic z nich nie wynikało.Dywagacje.Trzeba wreszcie zrozumieć.
    Ani Hydro ani Elemental NIE PATRZĄ NA DOBRO MAŁYCH INWESTORÓW.PATRZĄ NA DOBRO SWYCH KORPORACJI.
    Była dobra okazja wyjść z papiera.Wyszedłem po 84pln
    Na krótko wchodził nie będę ; chyba że poniżej 78pln
  • Re: Jest wezwanie Autor: ketchup1 [188.146.205.*]
    Wszystko na forum jest dywagacja . Nie patrzą na dobro małych dlaczego mają patrzeć ? Nikt złudzeń nie ma. Ale takie sytuacje jak mamy teraz to rzadkie szansę gdzie drobni mają szansę dostać tyle co dostają właśnie korporacje. Mamy tu fundusze przy okazji ich siły negocjacji może się i małym udać. Nie mam wątpliwości że jak by nie struktura akcjonariatu i hydro miało by od właścicieli np 60 procent to nawet bym nie myślał o lepszej cenie .
    Glowni udzialowcy Alumetalu sa zablokowani pod wezwanie od Hydro. Elemental zrobil skup ktory bedzie trwal krotko nie bedzie duzej redukacji przy sprzedazy.
    Dziwne ze glowny akcjonariusz nie moze wycofac sie ze sprzedazy akcji Hydro jezeli ktos inny oglosi wezwanie z wieksza cena.
  • Re: Jest wezwanie Autor: ~tonik [46.204.37.*]
    Ja Sobie dobrałem myślę że jest to okazja jaka się nie powtórzy.
    Zabrali sypacza po 80zl w ukrytym mial z 5tys akcji. Pewnie to blokada byla zeby nie roslo do ceny wczorajszej.
  • Re: Jest wezwanie Autor: mc25 [212.160.227.*]
    Ty wczoraj sprzedałeś, ja dokupuję, ciekawe kto z nas ma rację? Trochę cierpliwości i się wyjaśni.
    ja nie sprzedawalem wczoraj
    Pisałem do axaa - On wczoraj sprzedał.
    To dzis mogl odkupic taniej
    Dnia 2023-05-25 o godz. 16:48 mc25 napisał(a):
    > Pisałem do axaa - On wczoraj sprzedał.

Sprzedawałem kilkanaście dni temu po 84pln
    Gratulacje mozna odkupic 5% taniej teraz.
    Można odkupić.TYLKO W JAKIM CELU?
    Wg. mnie na Alumetalu jest POZAMIATANE-A POZAMIATAŁ BEZ UDZIAŁU GAWIEDZI ELEMENTAL
    Tutaj zaklęcia i kalkulacje nic nie pomogą.Nie będzie BITWY NA CORAZ WYŻSZE CENY WEZWAŃ POMIĘDZY HYDRO a ELEMENTALEM

TYLE!Ale.Mogę być w błędzie.
    I jeszcze.Na tym papierze zarobiłem sporo;i sporo więcej wezmą dywidendy(już wziąłem część w grudniu 22r)
    HYDRO by nie robil wezwania jakby pewności nie miał że kupi akcje bo nie miało by to sensu. Akcje od właściciela dobrze by migl kupic w pakietowce.
    Hydro też mógł ogłosić wezwanie na 50% akcji jeżeli ogłasza na 100% jest dogadany z funduszami. Dlatego fundusze nie chce sie wypowiadać na temat wezwania i robić porozumienia bo odpowiada im cena a jaka okaże się pod koniec czerwca.
  • Re: Jest wezwanie Autor: ketchup1 [188.147.12.*]
    Czyli uważasz że dotychczasowi właściciele tak po prostu pogodzą się z tym ? Bądź nie kontrolują tego i właśnie siedzą w strachu nie robiąc nic i czekając aż ktoś im ta spółkę zabierze i nic nie będzie ze sprzedaży i do tego staną się mniejszościowi i stracą na tym bo ich akcje staną cię dużo mniej warte ? Tak po prostu ?
    Norges bank można zaliczyć do porozumienia właścicieli i hydro. Powiem tylko tyle że porozumieniu wystarczy przekonać tylko jeden fundusz z wielu a elemental musi przekonać wszystkie z wielu . Kto ma większą szansę? Ten elemental wyciągnięty z kapelusza moze być też tylko elementem negocjacyjnym z hydro wymyślonym przez fundusze bądź w porozumieniu z nimi. Ja dodam że nie było takiego wezwania w którym cena utrzymywała by się wyżej wezwania a potem fundusze oddały. Nie było. Jak fundusze miały by oddać po tej cenie to by nie było tej ceny i to jest poparte na wielu przykładach.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.144.73.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Hydro jest ogromna firma i może każda ofertę Elementalu przebić jeżeli będzie chciał. Na niekorzysc Hydro jest tylko ze musi wyłożyć 2 razy więcej kasy bo wezwanie jest na 100% akcji. Jeżeli fundusze będą chciały sprzedać to sprzedadzą temu kto da więcej. Elemental musi się dogadać z paroma funduszami co mają najwięcej akcji , resztę funduszy ma mala ilość akcji. Zawsze z rynku mogą ściągnąć spokojnie z 8% akcji jak dadzą dobra cenę.
    Hydro przychody za 2022 to 92mld zł.
    Ebita 17.5 mld zł.
  • Re: Jest wezwanie Autor: ~Rozeta [83.144.73.*]
    O i mój post został usunięty , dlaczego ?
    odp. jest prosta , forum jest obstawione przez Troli z wyższej półki z układem w bankierze

powodzenia!
    Jednym słowem wróżenie z fusów. Będzie wyższa cena lub nie. 50% szansy, ja obstawiłem wzrost i dokupiłem.
    To napisz to jeszce raz w innych słowach może .
    Zajmij się analizą własnych wpisów proszę - tak będzie uczciwiej.
    Co ten Hydro ma z dywidenta z Alumetalu. Podkresla ze zostala wyplacona i liczy to jako premia. Akcjonariuszom nalezy sie dywidenta i ani Hydro ani wlasciciel nic nie maja do tego bo fundusze sobie decyduja jak ma byc przeciez maja ponad 50% akcji. Hydro juz naliczyl premii od poprzedniego wezwania 35% doliczy premie jeszcze z innych lat za dywidente to bedzie ponad 50% premii.Wystarczy zobaczyc jaka premie dostali akcjonarjusze Timu od Niemcow , a spolka wielkosciowo prawie taka sama.
    a wyniki ile gorsze od Alumetalu.
    Dzis dziwnie wyglada karnet na Alumetalu , pozdejmowali oferty sprzedazy do 84zl prawie nic nie ma. Tak jakby mialo byc jakies info w czasie sesji.
[x]
ALUMETAL 0,12% 81,30 2023-08-02 15:49:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.