Ja tam tylko widzę, że Duality wrzuciło nowy filmik na swój kanał na yt i wyświetliło go 88 osób. Media branżowe milczą podobnie jak to było z Bid Wars. Marketing petarda!
"In Unholy you face enemies that are stronger than you like guards, the infected or (no spoilers!) armed with a slingshot (or is it a memory of a slingshot?). There is no “combat” on a direct confrontation sense, you need to find creative ways to sneak past those enemies or deal damage to them in indirect ways whether it is luring them into traps, setting them on fire or electrocuting them… Next month we will make a free demo available so the community can play different moments of game and experiment themselves :)"
Jesienna premiera gry z tego segmentu może nie być dobrym pomysłem, absolutnych hitem będzie premiera Alan Wake 2 w październiku, do tego dojdzie premiera Alone in the dark również w październiku, Unholy nie będzie wstanie z nimi konkurować
Do wszystkich płatnych naganiaczy, juz niedługo będziecie żreć gruz bo większość grających za swoje pieniądze ucieknie z tego chlewa zwanego giełda i będziecie sie doić wzajemnie a sztuczna inteligencja was wyeliminuje po jakimś czasie
Idąc tym tokiem rozumowania, nigdy nie będzie dobrego momentu na wypuszczenie gry bo zawsze będzie wydawana jakąś głośniejsza produkcja. Nie jestem graczem ani specjalista od marketingu, ale jak gra będzie zajefajna i w miarę przyzwoity marketing to i tak powinno być dobrze. Dla duality jak i w sumie Hook jest to ogromna szansa, czy ją wykorzystają dowiemy się już niebawem
Nie twierdzę, że gra będzie zła, na pewno ma duży potencjał, ale premiera jesienią będzie dla spółki samobójstwem, nikt wcześniej się nie spodziewał, że dwie tak duże produkcje tego samego gatunku będą miały swoją premierę w październiku, Hook ma teraz duży orzech do zgryzienia
Gadanie, biorąc pierwszy z brzegu przykłąd z polskiego podwórka, dużą częścią sukcesu GH - poza solidnym wykonaniem, był hype przedpremierowy na cyberpunkowe klimaty. Ludzie zawsze czekają na duże premiery i często biorą coś w klimacie wcześniej, a jak duża premiera będzie taka sobie, to zawiedzeni później teź biorą tego przedpremierowego kopciuszka.
Umowy na port gry podpisane 20 kwietnia z BRP, będą III (xbox) i IV (ps) kwartał 2023 więc podstawka później nie będzie.