Zgadza się, zakładałem że będzie szybciej wracać, ale tak czy siak następne kółko będzie do zrobienia pod wyniki za q2. Tutaj ten scenariusz się powtarza regularnie- podbitka po wynikach, wtedy sprzedajemy, potem czekamy na zjazd do bazy- kupujemy, i po kolejnych wynikach sprzedajemy. Zamiast czekać na mityczne 30 w wakacje z zamrożoną kasą lepiej tak zarabiać.
Tomek za szybko na takie stwierdzenie, bo ci co mysleli jak ty sprzedali akcje w dzien wynikow na poziomie 19 i 20 z groszami, wiec jakby nie bylo, obecnie wciaz jestesmy wyzej a tamci zostali odcieci od akcji(jak zarobas mi.) Zaczekaj wiec lepiej do poziomu 19 lub 18 zeby pisac "zawsze tak jest ze wraca". Zauwaz tez ze 60mln wydał fund allinz na ostatnia podbitke, to chyba wiekszosc obrotu. Wiec jak on nie sypnie to jedynie osuwanie na malym wolumenie sprowadzi do 19 albo stagnacja na 22.
W dzień wyników się dało sprzedać po 23 nawet. Ja sam sprzedałem ponad 22. Nie mówię że znam przyszłość ale przeczucie podpowiada mi że za 19-20 odkupię. Jak nie to trudno
Kurs 23 byl juz po ogloszeniu wynikow, przed wynikami byl 20 z groszami max. Amrest zachowal sie inaczej tym razem bo po wynikach urosl 13% i zamknal na maxach, wiec bylo zupelnie inaczej niz wczesniej.
Ok źle cię zrozumiałem. W tamtym roku w sierpniu jak było 23 to trzymałem mając średnią niecałe 19 licząc że pójdzie wyżej. A dosyć szybko spadło więc zmarnowałem szansę na realizację zysków. Teraz już postanowiłem nie popełniać tego błędu. Jak na tym wyjdę zobaczymy
I jak tomek82, taki byles pewien, pisales "zawsze to samo, zawsze wraca na 18" a ja Ci napisalem co w tym wypadku bylo inne, a byli tego duzo. Allianz skupil za 60 mln od poziomu 19 do 23 i skoro on nie wysypal, ulica nie ma takiej sily zeby zrzucic kurs, to juz nie zabawa na poziomach 18-20 z obrotami po 200k pln, tu juz jest inny czas. Ja niczego nie jestem tutaj pewien ale na pewno nie napisze ze amrest cos "zawsze" robi, to jest nieprzewidywalny papier a Ty zostales peroniarzem na dzien dzisiejszy
Na dzień dzisiejszy tak, ale jak sam napisałeś to jest papier nieprzewidywalny więc na dzień "za miesięczny" mogę już nim przestać być. Pozatym popatrz na wykres, jakoś nie za bardzo chce wybić mocno powyżej tych 23. Jeśli się pomyliłem to trudno, swoje tutaj zarobiłem na kółkach, a jest kilkaset innych spółek gdzie można się przenieść. Niech każdy się trzyma swoich strategii.