... trwa ostre skupowanie. Właśnie poszedł pakiet 25 k akcji po 114,5 zł(2,86 mln zł). Od kilkunastu sesji na niższych poziomach z ukrytego ktoś odbiera KAŻDE ilości.
cały czas myślę o zakupie, miałem brac po 100 ale sie przestraszyłem skali przeceny ,teraz siedzę i myśle ,obawiam sie tylko grudniowego drugiego dna
cEZ jest w portfelach wszystkich pawie fundów operujących w naszym regionie
Udało mi się wykręcić średnią 95,54 zł i zakopuję te papiery ... ;-). Cena emisyjna to było 122 zł ... w październiku 2006(debiut na GPW). Stałe zwiększanie przychodów, zysku i prognoz. Szeroko pojęta energetyka, to branża dla rozwoju której NIE MA alternatywy, a CEZ inwestuje we wszystkie jej źródła.
Niestety, aż tak pięknie to nie było. Musiałem dużą część pozycji na CEZ zamknąć ze stratą pod koniec września i odkupiłem dopiero na poziomach 88-92 zł(27-28.10.). Myślę, że to był strzał prawie doskonały ... ;-). Ale ... w bessie, a zwłaszcza takiej jak obecna wszystko jest możliwe. Zresztą ... jak spadnie poniżej 100 znowu dokupię. To spółka na długi termin, choć z aktywnym zarządzaniem.
... i znowu cena robi się b. atrakcyjna. Ktoś duży ponowne wywala obniżajac kurs ponizej 110 zł. Zapewnie zachodni hedż zamyka pozycje nie ogladając się zbytnio na cenę. A że papier b. płynny, to transakcje lecą bez przerwy.Obroty duże ... kto mądry powoli zbiera do wora ... ;-).