• Wszystko w temacie WZA Autor: ~Mis [82.132.233.*]
    Po niezłym raporcie za ’22, spółka zwołuje WZA a na nim głosowanie nad uchwałą dającą spółce prawo do sprzedaży części przedsiębiostwa. Wciąz trwają na pewno negocjacje tak więc spółka nie może ujawnić kto nabędzie cześć biznesu Telgamu przez klauzulę o poufności, natomiast widać, że rynek pozytywnie zareagował na tę informację
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~Sly_07 [178.199.49.*]
    Dobry kontent! Cierpliwosc wynagrodzi byc moze szybciej niz sié spodziewamy.
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~me_how [31.0.70.*]
    Klasycznie z providerami... Położą światłowód zdobędą trochę klientów i ktoś ich wykupi.
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~Mis [90.197.218.*]
    Ups, zapomnialem dodac „” bo tresc ukradlem z profilu Leszcza Gieldowego na twitterze, wpis nie jest moj, ale trafnie podsumowywuje dyskusje na temat wza
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~Mortimer [89.67.126.*]
    no ale co w tym złego że wpuszczą większego gracza ? w treści wza jest głosowanie nad sprzedażą części, nie całości. To zapowiada dalszy rozwój wg mnie, oprócz oczywistych plusów z transakcji. Warto po prostu ten papier mieć.
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~me_how [31.0.70.*]
    A jak myślisz sprzedadzą trupa czy dochodową część? Bo jak dochodową to zostanie trup i żadnej szansy na 1pln. A znając poczynania i komunikaty spółki to tu ciągle niespełnione obietnice i ambicje więc nie sądzę żeby sprzedaż przyczyniła się do rozwoju pozostałej części. Gdzie skup? Gdzie OZE Karpaty? Wszystko było w komunikatach i choć mam trochę akcji tej firmy to niestety po fakcie widzę że to zwykła foremka średnio rozwojowa :/ I żeby nie było że jestem tropem to mam nadzieję że się mylę!
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~ixi [185.129.76.*]
    mam po 0,72 gr...... jeszcze jestem na stracie

• Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~src [5.184.247.*]
    Wow. To wysoko wisisz. Czemu brałeś po 70gr a między 20a 30gr nie uśredniles?
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~ixi [185.129.76.*]
    uśrednianie to wciągająca czarna dziura..... medaap zobacz ;) a telgam kupowany na plotkach o rozwoju fotowoltaiki, która mega ogółem dobrze się sprzedaje i aż dziw że na tym spółka nie zarabia....
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~me_how [5.173.56.*]
    Żeby nie było że tylko narzekam to trzeba przyznać że zarząd konsekwentnie drąży swój core biznes czyli dostęp do internetu i telefonia mobilna. Jednak żeby nie było za słodko to mając okazję sprzedawać fotowoltaike albo faktycznie zrealizować OZE Karpaty to zysk relatywny jest kosmiczny. Bo z abonamentu za internet albo dostępu do telefonu to im zostaje ledwo na waciki bo to taki biznes liczy się skala której oni jeszcze dużej nie mają. Zysk z instalacji fotowoltaicznych mógłby ekspresowo przegonić ich zyski z core biznesu i tu sprawę spaprali!
  • Re: Wszystko w temacie WZA Autor: ~asd [217.173.5.*]
    ciekawe na co przeznacza kase ze sprzedazy?
    jesli w cos przyszlosciowego, rozwojowego, wysokodochodowego... to moze byc kolorowo :) a o tym pewnie poinformuja po sprzedazy
[x]
TELGAM 3,53% 0,47 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.