Duże obroty w ostatnich 6 tygodniach, ogromne wyprzedanie, dywergencje hossy na RSI (wykres dzienny), brak jakiegokolwiek odbcia oraz wyraźnie hamujaca spadki wstęga najkrótszych średnich oraz sygnał K dla krótkoterminowego trendu wg mojego systemu pozwalają z optymizmem spojrzeć na ten papier w krótkiej perspektywie. Czyli odbcie rzędu 30-50% należy sie jak psu buda.
Do tego dochodzi dobra branża na trudne czasy (żreć trzeba zawsze choćby i najtańszy paprykarz) oraz bardzo atrakcyjne C/WK (0.4) i C/Z (3.7). Przy tak niskich podstawowych wskaźnikach należy się liczyć z zainteresowaniem inwestorów długoterminowych - co już widać po obrotach.
Dzisiejsza sesja dzięki USA może być świetną okazją do zakupu.
Miszczu słodki! Chcemy się dowiedzieć czy dalej korzystasz z tego szrota: http://www.tinyurl.pl?IOfH5biu ?
Hmmm, wygląda to na rocznik '94. To sentyment, ekstrawagancja, czy po prostu ta bryka w tym roczniku jest naprawdę taka super? Chyba dorobiłeś się na coś lepszego w ciągu tych wszystkich lat inwestowania?
ps: ale gazu do niej chyba nie założyłeś?!
pps:Dżizzas! założyłeś?!!!
Specjalnie,żeby sprawdzić trafność systemu Macieja,obserwuję Graala i co widzę?Na 40 spółek jakie obserwuję w tym momencie spadają tylko dwie,Graal i Midas.Graal oczywiście jest bardzo płynną spółką,tak jak wszystkie rekomendowane przez Macieja.Osiągnął już 17tys zł obrotu.Wystarczy jednego leszcza naciągnąć aby obroty zwiększyć o 100% i kurs podciągnąć o kilka %.I o to chodzi.Proste?
Jak miło, że o tej spółce nikt nie pisze. Kupiłem w ok. 9, a już 9.5. Dzięki macku za zwrócenie uwagi na tą perełkę, bo bym przegapił.
Ps. Pyszny ma paprykarz gralik. Polecam!
Paprykarz jak paprykarz , ale wykres robi się ciekawy. Po ewakuacji z relpola kupiłem trochę , - zobaczymy jak się będzie zachowywać w przyszłym tygodniu.
Nie jest dobry. Maleją aktywa, rosną zobowiązania zarówno krótko jak i długoterminowe. Także sytuacja spółki ciągle jest niestabilna, a wiarygodność niska. Ale póki co trzymam ich akcje.
Jest gorszy , ale zarazem w porównaniu z innymi spólkami tej branży to nie jest tragicznie . Raczej sądzę ,że powinien trochę się podnieść . --- acha , nie mam i nie kupuję .
Przejrzałem dzisiaj dość sporo raportów i praktycznie w większości jest osłabienie w porównaniu z rokiem ubiegłym .
Raporcik jest bardzo dobry:
- należności spadają, zapasy rosną
- zobowiązania rosną również
- no i nowy kredycik długoterminowy - wzrost o 40.000
- koszty zarządu rosną aż miło
- przepływy leżą - bez komentarza
Poza tym jest pieknie....
Problem tej fundamentalnie dobrej spółki polaga na tym , że prawdopodobnie nie wysypały się z niej jeszcze wszystkie TFI !!!!!!!!!!!!!!! Ale to chyba tylko jedyny , aczkolwiek palący , problem....