• Kierunek 9 PLN Autor: ~WarenBuffet [212.96.241.*]
    Skarbce giełdowych banków puchną od zysków.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Skarbce-gieldowych-bankow-puchna-od-zyskow-To-byl-wyjatkowy-kwartal-dla-sektora-8543797.html
    Inflacja powoli spada, powoli, bo RPP nie podnosi już od wielu miesięcy stóp. A jakby podnosiła i stopy doszłyby do 10% to inflacja na pewno nie osiągnęłaby ~18% tylko mniej i po prostu wcześniej i szybciej by spadała. A tak ludzie w końcu przez szalejące ceny przestali już tyle kupować, więc spadł popyt, to i ceny rosną coraz wolniej. Bardzo ważne, spadająca inflacja nie oznacza, że ceny spadają tylko, że rosną wolniej! Słabo wykształcenie ekonomicznie Polacy słuchający niektórych mediów mogą "zrozumieć" że spadająca inflacja = spadające ceny. ŻAL!!!
    Wracając do banków, obecne stopy to po prostu żniwa i widać to w cenach (np. PEKAO >100 PLN). Millennium moim zdaniem trochę zostaje w tyle, ale w końcu mamy kwartalne raporty, gdzie bank pokazuje zyski, a nie "papierowe" straty, bo musieli lwią część zysków przeznaczyć na odpisy. Myślę, że banki i energetyka będą perełkami na GPW w 2023 roku.
    Waren Buffet chciałby i ma w swoim portfelu akcje firm, które osiągają zyski, wypłacają dywidendy i najważniejsze, zostały kupione przez niego za ułamek wartości (czytaj: poniżej wartości księgowej).
    Do zobaczenia przy 9 PLN :)
  • Re: Kierunek 9 PLN Autor: ~SB [46.204.0.*]
    Podzielić przez 3=3
  • Re: Kierunek 9 PLN Autor: ~ANDY [37.47.122.*]
    Ani nie 3 zł, ani 9 zł, ale 4,75zł może nawet jutro czemu nie .
  • Re: Kierunek 9 PLN Autor: ~marek [83.25.58.*]
    Tyle prawie było dzisiaj. Jutro co prawda nowy dzień i nigdy nie wiadomo co będzie ale może być powtórka dnia dzisiejszego.
  • Re: Kierunek 9 PLN Autor: ~ANDY [37.47.122.*]
    To co TSUE już
    ci nie straszne ? Nie inaczej musi być kolega kupił, że tak zmienił retoryke o Millennium
  • Re: Kierunek 9 PLN Autor: ~Marek [95.215.79.*]
    Cześć Andy ja stoję z boku to nie ja jakiś inny Marek albo ktoś się podszywa za dużo już straciłem żeby ryzykować giełda się nie kończy pożyjemy zobaczymy. Obroty wczoraj robiły wrażenie chyba faktycznie wyrok w cenie teraz wakacje trzeba odpocząć.
  • Re: Kierunek 9 PLN Autor: ~WarenBuffet [212.96.241.*]
    Czy dzisiaj zamkniemy się w okolicach 5 PLN?
    Widzę, że wyrok dla Millenium nie straszny. Co oczywiście cieszy! 9 PLN realne w tym roku!
  • Re: Kierunek 9 PLN Autor: ~Jar [83.28.60.*]
    Ostatnia podbitka i wodospad
  • Re: Kierunek 9 PLN Autor: ~Jogi [95.142.241.*]
    ZARAZ NUREK A NIE 9 TRZYMAJA GACIE W REKU
[x]
MILLENNIUM -2,37% 14,39 2025-09-25 17:00:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.