No niestety dzis znowu jakis dzieciol sie ladnie wywala z akcji ze strata, chyba ze jest to celowe zagranie aby wchodzace pda skupic po jak najnizszej cenie....
podkreslam 4 tys akcji i kurs wedruje dosyc nisko dodatkowo skupione akcje wystawione po 10,20,30 gr srozej skutecznie blokuja jakikolwiek wzrsot przy braku chetnych do kupna akcji po cenach mniejszych niz 5 zl
no niestety NC nie ma takiej plynnosci jak gpw, DVC nalezal do spolek ktore byly zawsze na gorze jezeli chodzi o obroty
Do tego owszem mozna zwalac by skupic ale potem trzeba dac szanse na zwyzki czyli nie wystawiac i zatykac mozliwosci zwyzki kursu.
Przy takich obrotach 1000 akcji nie pozwala na jakikolwiek ruch w gore bo nikt tego nie kupuje, chetnych na kupno nie ma a sprzedajacych jest wielu
Podkreslam wystarczy spojrzec na wykres NC z pol roku powolny spadek w dol mimo ze nie widac tak slabe sytuacji wlasnie na tych akcjach
Mysle ze zarzad GPW powinien sie ostro zastanowic nad tym co robic z NC aby jego plynnosc byla wieksza.....bo moim zdaniem DVC nie jest gorszy od takiej MEWY ........
mam nadzieję, że będzie więcej informacji z walnego. Wtedy może zobaczymy o co chodzi.
Bo Ty patrzysz na to technicznie, a myśle, że tam jest spółdzielnia i chce coś załatwić.
Śledzę spółkę od jakiegoś czasu i nigdy kurs akcji nie miał nic wspólnego z rynkiem.
Ja czekam. Niedługo PDA, potem wygasają umowy lock-up. Zobaczymy.
jak porozumienie nie obowiązuje to i się okazje do skupu trafiają.
Zresztą, dobre określenie "skup" dla tej ceny. Nie mam dowodów, ale po to jest ta cena zrobiona, żeby był skup. I taką cenę ustalili ci, którzy nie podpisali porozumienia.