• Dywidenda - Kpina Autor: ~Mat [147.161.166.*]
    Spółka od lat wypłacała dywidendę , raz mniejszą raz większą ale zawsze coś wpadało i z tego słynęła.
    Teraz zarząd mówi że jest niepoewność, bla bla, ukraina wojna... I nie mogą wypłacic liczą na lepsze czasy. No takiego baitu to dawno nie słyszałem.

Jakość inne spółki przemysłowe wypłącają i nie robią problemów. A tutaj rekordowe zyski, recesji nie będzie a oni szerzą kłamstwa tak jak w TVP że inflacja to Putin i wojna.

Dajcie spokój. Dobrze że dawno wyszedłem i szkoda mi tej spółki. Bo naprawdę była fajna dla akcjonariuszy patrząc przez pryzmat lat poprzednich. Ale w tym Państwie jak widać na załączonym obrazku wszystko można zepsuć.
  • Re: Dywidenda - Kpina Autor: ~oko [31.182.6.*]
    Jaki dziwny? Tak tańczy (znaczy gada) jak mu nowy właściciel gra (znaczy każe) i tyle w temacie. Jakby chciał powiedzieć coś szczerze od siebie to jutro mógłby szukać sobie nowej roboty...
  • Re: Dywidenda - Kpina Autor: ~Joe [83.26.231.*]
    Bardzo dobrze powiedziane w pierwszym poście
    Skoro brak przetargów to kurs musi isc w dół bo jak będą zarabiac, a jeszcze brak dywidendy to zrobili smieciową spółkę
  • Re: Dywidenda - Kpina Autor: ~Pier [46.114.37.*]
    Przecież Prezes jest teraz na garnuszku Skarbu Państwa Widocznie ma za zadanie mówic to co każą by zajakiś czas Sp mógł skupic brakujące akcje dające mu wiekszość .
  • Re: Dywidenda - Kpina Autor: ~rower [78.10.131.*]
    na moje oko to NN skraca pozycję - ostatnio dużo się redukowali ??
    ulica tego nie oddawała , bo i po co ?

• Re: Dywidenda - Kpina Autor: ~marek [5.173.174.*]
    Dokladnie wyglada ze spolka z 1,5 miliardowym kapitalem jest obecnie bankrutem I smieciem. Zarzadzie tej spolki czy wam nie wstyd...jutro mozna sie spodziewac 14,50...I to juz jest kleska...takze moja.
  • Re: Dywidenda - Kpina Autor: ~Horala [157.25.40.*]
    Nasze kamienice wasze ulice!
  • Re: Dywidenda - Kpina Autor: ~Prawdomowny [90.201.154.*]
    Torpol dla mnie to była wymarzona inwestycja. 31 % całego portfela tutaj zainwestowałem. Świetne perspektywy, 8 zł zysku na akcję i stałe dywidendy oznaczały że to była jedna z najlepszych spółek dywidendowych na GPW i pewniak na najbliższe lata. Średnia 10 zł pozwalała mi na osiąganie wysokiej stopy dywidendy. Wystarczyło kilka miesięcy i spółka pomimo gigantycznego zysku nie wypłaci nawet 1 zł dywidendy, a jej perspektywy mimo że nienajgorsze są przedstawiane jakby mieli zaraz zbankrutować. Z bólem, ale sprzedałem jak było powyżej 18,6 zł. Kupiłem XTB, Elektrotim, PKNOrlen i Boryszew plus dokupiłem jeszcze akcji Arctic Paper. Zamiast spodziewanych 50 % stopy dywidendy na Torpolu, teraz mam prawie 9 % plus zysk ze sprzedaży Torpolu. Pomimo Szkoda zmarnowanego potencjału. W normalnym kraju taka spółka była by warta kilka razy więcej.
  • Re: Dywidenda - Kpina Autor: ~zaklinacz [82.145.220.*]
    A Erbud daje dywidende
  • Re: Dywidenda - Kpina Autor: rafal_456 [62.122.119.*]
    Jeśli od inwestorów jest kasa i byle dobra informacja skłania nas do inwestowania to tutaj jest dokładnie odwrotnie, ten potencjał się kurczy tak jakby chcieli ją z giełdy zabierać, to jakby nie z tej epoki działanie, i tak z empatia myślę i myślę i czuje że moje myślenia mają w d...ie,

[x]
TORPOL 4,96% 72,00 2026-04-13 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.