Spółka od lat wypłacała dywidendę , raz mniejszą raz większą ale zawsze coś wpadało i z tego słynęła. Teraz zarząd mówi że jest niepoewność, bla bla, ukraina wojna... I nie mogą wypłacic liczą na lepsze czasy. No takiego baitu to dawno nie słyszałem.
Jakość inne spółki przemysłowe wypłącają i nie robią problemów. A tutaj rekordowe zyski, recesji nie będzie a oni szerzą kłamstwa tak jak w TVP że inflacja to Putin i wojna.
Dajcie spokój. Dobrze że dawno wyszedłem i szkoda mi tej spółki. Bo naprawdę była fajna dla akcjonariuszy patrząc przez pryzmat lat poprzednich. Ale w tym Państwie jak widać na załączonym obrazku wszystko można zepsuć.
Jaki dziwny? Tak tańczy (znaczy gada) jak mu nowy właściciel gra (znaczy każe) i tyle w temacie. Jakby chciał powiedzieć coś szczerze od siebie to jutro mógłby szukać sobie nowej roboty...
Bardzo dobrze powiedziane w pierwszym poście Skoro brak przetargów to kurs musi isc w dół bo jak będą zarabiac, a jeszcze brak dywidendy to zrobili smieciową spółkę
Przecież Prezes jest teraz na garnuszku Skarbu Państwa Widocznie ma za zadanie mówic to co każą by zajakiś czas Sp mógł skupic brakujące akcje dające mu wiekszość .
Dokladnie wyglada ze spolka z 1,5 miliardowym kapitalem jest obecnie bankrutem I smieciem. Zarzadzie tej spolki czy wam nie wstyd...jutro mozna sie spodziewac 14,50...I to juz jest kleska...takze moja.
Torpol dla mnie to była wymarzona inwestycja. 31 % całego portfela tutaj zainwestowałem. Świetne perspektywy, 8 zł zysku na akcję i stałe dywidendy oznaczały że to była jedna z najlepszych spółek dywidendowych na GPW i pewniak na najbliższe lata. Średnia 10 zł pozwalała mi na osiąganie wysokiej stopy dywidendy. Wystarczyło kilka miesięcy i spółka pomimo gigantycznego zysku nie wypłaci nawet 1 zł dywidendy, a jej perspektywy mimo że nienajgorsze są przedstawiane jakby mieli zaraz zbankrutować. Z bólem, ale sprzedałem jak było powyżej 18,6 zł. Kupiłem XTB, Elektrotim, PKNOrlen i Boryszew plus dokupiłem jeszcze akcji Arctic Paper. Zamiast spodziewanych 50 % stopy dywidendy na Torpolu, teraz mam prawie 9 % plus zysk ze sprzedaży Torpolu. Pomimo Szkoda zmarnowanego potencjału. W normalnym kraju taka spółka była by warta kilka razy więcej.
Jeśli od inwestorów jest kasa i byle dobra informacja skłania nas do inwestowania to tutaj jest dokładnie odwrotnie, ten potencjał się kurczy tak jakby chcieli ją z giełdy zabierać, to jakby nie z tej epoki działanie, i tak z empatia myślę i myślę i czuje że moje myślenia mają w d...ie,