Już się zaczęło - porównywanie kapitalizacji do balonów typu Sunex itp. Albo jeszcze lepsze - namawianie, ŻEBY NAKŁANIAĆ ZNAJOMYCH DO KUPOWANIA AKCJI.
Trzeba uważać na te trole, bo skończy się podbitką do 16 i lawinową sprzedażą.
Remor nawet gdy osiągnie w tym roku zysk roczny 12 baniek, co jest optymistycznym scenariuszem (zakładam, że kolejne kwartały dadzą po ok. 3 mln zysku, może IV będzie trochę gorszy), powinien mieć CAP max 120 mln zł. Więc 16 zł za akcję to jest max dla tej spółki na najbliższe miesiące. Wprawdzie C/Z na poziomie 5 jest zdrowe, ale gdy dochodzi do 10, to już jest dużo. Ale tak się dzieje z modnymi spółkami, więc traktuję to jako realny scenariusz.
Nie dać się naganiaczom, bo zeszmacą tę spółkę. Niech się rozwija, a za kilka lat kurs może być w okolicach 30 zł. A jak się zacznie sztuczne podbijanie, to dojdzie do tych 16, a naganiacze zaczną się wypróżniać i znowu zleci do kanału 10-12 zł.
Tu są prawdziwi długoterminowi inwestorzy którzy zainwestowali fundamentalnie .Z tego co piszesz sam myślisz spekulacyjnie i należysz raczej do typowych skoczków. Spółka wchodzi we wzrosty wykładnicze i wszystko idzie w dobrym kierunku...
O, uderz w stół, nożyce się odezwą. Gościu, który za każdym razem pisze pod innym nickiem, próbując zbudować wrażenie, że jest tutaj tłum apologetów spółki.
Napiszę ci jedno - was, troli, zdradza przede wszystkim brak logiki w wypowiedziach.
Napisałem o tym, że trzeba uważać na gwałtowne wzrosty, bo to może być sztuczne zawyżanie i po ewentulanych późniejszych spadkach poważni inwestorzy mogą się zniechęcić do takiej labilnej spółki.
Napisałem też, że KORZYSTNIEJSZE BYŁYBY TU POWOLNE WZROSTY PRZEZ KILKA LAT. A co mi gość odpisuje? - że "myślę spekulacyjnie i należę do skoczków" :D No kurczę, kolego, dałeś popis intelektualny :D
Akurat w przypadku spółek wzrostowych c/z powyżej 20 nie jest niczym niezwykłym i taki stan może się utrzymać przez wiele lat (przykładem Dino), więc wyznaczanie max cap dla c/z=10 jest niepoważne. Powodzenia z takim podejściem :)
Stary, już widziałem twoje naganianie w innych wątkach. Daj se siana.
Świetny przykład z Dino -sieci handlowe, naprawdę, mistrzu, ucz mnie. To ja ci powiem inny - CIGames: C/Z 120.09.
Kto da więcej?
W drugą stronę - zobacz sobie jakie wskaźniki ma Ciech, PCCROKITA.
No i co teraz? Bierzemy do porównania sieci handlowe, czy chemię? Czy jednak gaming? XD
Ja wiem, że ci się marzy poziom 20, bo wtedy będziesz upychał ludziom akcje. Ale tym samym oczekujesz, że kogoś wsadzisz na konia i ktoś od ciebie te akcje na takich poziomach będzie kupował. Powodzenia w naciąganiu ludzi ;)
Ja naganiam? W którym wątku?
Udowodniłem ci, że sztywne trzymanie się konkretnego poziomu c/z=10 jest ułomne, bo istnieją spółki, które od lat są wyceniane na dużo wyższych poziomach. To czy wolisz pirównywać Remora do chemii czy do gamingu, to zupełnie inna kwestia. Faktem jest, że c/z=10 nie jest żadną wyrocznią.
Ponowie posta. Ja siedzę już ponda 2 lata i powiem tak Espi nie kłamie. Proponuje zerknąć na strone fejsa REMOR S.A. Trzymać a spotkamy sie w okolicy SUNEXA Nie słuchać TROLI -- Spólki rozwojowe takie jak ta NIE PODLEGAJĄ cyferkom Niektórzy już sie przekonali i wysypali akcje po wynikach za 1Q (teraz marzą o odkupieniu taniej hehehe) Wsiadać trole spadziowe ten pociąg dopiero rusza. POZDRAWIAM