• wyniki 1 q 2023 Autor: ~mistrzu [31.182.226.*]
    Jest szansa, że w końcu spółka zanotuje zysk netto.
    Artykuł z 30 marca, czyli prezes znał już szacunki za 3 miesiące:
    Grupa Pharmena, która zanotowała 25% wzrost przychodów w 2022 r., liczy na wzrosty przychodów także w 2023 r., podała spółka.
    https://inwestycje.pl/gielda/pharmena-liczy-na-utrzymanie-wzrostu-przychodow-w-2023/
  • Re: wyniki 1 q 2023 - będzie Mega Mega? Autor: ~Wafelek [176.221.122.*]
    mistrzu, prezes chwali się wzrostem przychodów. a ty piszesz o szansie na zysk.
    to są dwa różne pojęcia. przychody moga rosnąć, a zysku może nie być. tak bywa z Pharmeną.
    "Zysk można liczyć jako zysk netto lub zysk brutto. Kluczową różnicą pomiędzy przychodami a zyskiem jest to, że przychody są zwykle wyższe niż zysk, ponieważ wszystkie koszty i opłaty są odjęte od przychodów, aby obliczyć zysk. Oznacza to, że przychody stanowią bazę do obliczenia zysku". 
    czekam z niecierpliwością na raport publikowany w dniu 26 maja 2023. już nie mogę się doczekać zysku ze sprzedaży Endoteliol w USA.
  • Re: wyniki 1 q 2023 - będzie Mega Mega i lecimy do nieba? Autor: ~Wafelek [176.221.122.*]
    mistrzu, piszesz: "Jest szansa, że w końcu spółka zanotuje zysk netto".
    a co z zyskiem brutto? czy Pharmena w końcu go zanotuje?
  • Re: wyniki 1 q 2023 - będzie Mega Mega i lecimy do nieba? mistrzu ratuj Autor: ~Wafelek [185.104.186.*]
    no mistrzu, proszę cię odpowiedz mi o tym zysku brutto. będzie, czy nie?
    bo nie wiem czy kupować jutro rano PKC. przecie wyniki na plus, zyski wszystkie (tylko nie jestem pewien tego brutto) mega, mega a Endoteliol w USA wyprzedany na pniu. myślę, że amerykańscy emeryci się już od niego uzależnili i teraz czekają jak zombie na nową dostawę.

chociaż ksiegowy mi pisze na email, że niskie obroty i te codziennie podbitki po dwie akcje (dzisiaj znowu trzy) źle wróżą kursowi. ale kto by go słuchał - to zwykły naganiacz. na Lubawie cały czas mąci, żeby zejść z haka.
[x]
PHARMENA -2,44% 3,20 2026-06-02 15:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.