Jest szansa, że w końcu spółka zanotuje zysk netto. Artykuł z 30 marca, czyli prezes znał już szacunki za 3 miesiące: Grupa Pharmena, która zanotowała 25% wzrost przychodów w 2022 r., liczy na wzrosty przychodów także w 2023 r., podała spółka. https://inwestycje.pl/gielda/pharmena-liczy-na-utrzymanie-wzrostu-przychodow-w-2023/
mistrzu, prezes chwali się wzrostem przychodów. a ty piszesz o szansie na zysk. to są dwa różne pojęcia. przychody moga rosnąć, a zysku może nie być. tak bywa z Pharmeną.
"Zysk można liczyć jako zysk netto lub zysk brutto. Kluczową różnicą pomiędzy przychodami a zyskiem jest to, że przychody są zwykle wyższe niż zysk, ponieważ wszystkie koszty i opłaty są odjęte od przychodów, aby obliczyć zysk. Oznacza to, że przychody stanowią bazę do obliczenia zysku". czekam z niecierpliwością na raport publikowany w dniu 26 maja 2023. już nie mogę się doczekać zysku ze sprzedaży Endoteliol w USA.
no mistrzu, proszę cię odpowiedz mi o tym zysku brutto. będzie, czy nie? bo nie wiem czy kupować jutro rano PKC. przecie wyniki na plus, zyski wszystkie (tylko nie jestem pewien tego brutto) mega, mega a Endoteliol w USA wyprzedany na pniu. myślę, że amerykańscy emeryci się już od niego uzależnili i teraz czekają jak zombie na nową dostawę.
chociaż ksiegowy mi pisze na email, że niskie obroty i te codziennie podbitki po dwie akcje (dzisiaj znowu trzy) źle wróżą kursowi. ale kto by go słuchał - to zwykły naganiacz. na Lubawie cały czas mąci, żeby zejść z haka.