NC nie jest płynnym rynkiem stąd jest to raczej miejsce handlu dla pasjonatów. W tym roku właściciela zmieniło 5 mln akcji a w ciągu 12 miesięcy 12 mln (ponad 20%). Spółka niezbyt zabiega o wartość akcji - widocznie ma inne problemy na głowie. Już 10 lat notowań i nie jest to pasmo sukcesów. Ale... No właśnie -trzeba obiektywnie stwierdzić, że działa coraz prężniej na wielu rynkach i ciągle się rozwija dając nadzieję na przyspieszenie. Czy to wystarczy do zwiększenia zainteresowania? Nie wiem, ale zapewne nie spowoduje to chęci do dużych spadków istotnie przesuwając ryzyko związane z działalnością okresu dziecięcego. Powodzenia inwestorzy i spekulanci!
NC nie jest płynnym rynkiem stąd jest to raczej miejsce handlu dla pasjonatów. W tym roku właściciela zmieniło 5 mln akcji a w ciągu 12 miesięcy 12 mln (ponad 20%). Spółka niezbyt zabiega o wartość akcji - widocznie ma inne problemy na głowie. Już 10 lat notowań i nie jest to pasmo sukcesów. Ale... No właśnie -trzeba obiektywnie stwierdzić, że działa coraz prężniej na wielu rynkach i ciągle się rozwija dając nadzieję na przyspieszenie. Czy to wystarczy do zwiększenia zainteresowania? Nie wiem, ale zapewne nie spowoduje to chęci do dużych spadków istotnie przesuwając ryzyko związane z działalnością okresu dziecięcego. Powodzenia inwestorzy i spekulanci!
Ten brak odpowiedniego pijaru to bolączka tej firmy. Gdyby było jak trzeba kurs by oscylowal w okolicach 0.30. A tak, stagnacja na żenujących poziomach.
Sprawdziłem z ciekawości kto reprezentuje firmę na targach HIGH END MUNICH 23, które się właśnie odbywają. I tak marke Pylon Audio reprezentuje PYLON S.A. zaś markę Fezz reprezentują Toroidy.pl/ Fezz. I tyle w temacie!
to jest bardzo specyficzna spółka. specjalizuje się w tak niszowej działce, że kompletnie nie przyciąga to ulicy. ludzie, co tutaj siedzą, sami znają się na sprzęcie audio, myślę że takich osób w akcjonariacie mamy sporo. jak dla mnie spółka to trzymania całe życie, bo po co to sprzedawać (dokupować też nie ma po co), niech sobie leży. kiedyś kurs akcji dociągnie do rozwoju spółki, który, mam nadzieję, będzie nieco dynamiczniejszy niż w poprzednich latach. niemniej ja mam do emerytury jeszcze daleko, poczekam!