• czy firma ma biuro? Autor: ~Stefan [37.47.92.*]
    na oficjalnej stronie Moonlit podany jest adres spółki, ul. Lobzowska w Krakowie

w ostatnim raporcie adres jest jednak inny niż ten ze strony Moonlit.
    Jest to ul. św. Filipa 23/4 w Krakowie.
    Okazuje się jednak, że dokładnie taki sam adres podaje ponad 300 innych firm.
    Jak to możliwe? Jest to biuro wirtualne (adres do rejestracji podmiotu w US i innych urzędach)

strona firmy, która wynajmuje i obsługuje te biura:
    https://wirtualnebiuro.krakow.pl/kontakt.html

Z jednej strony to nic złego, że Moonlit ma wirtualne biuro, wiele firm tak robi z różnych powodów.
    Z drugiej jednak strony, jeżeli przestaną odbierać telefon i odpisywać na maile, nie będzie żadnego miejsca gdzie można będzie pójść i zobaczyć czy rzeczywiście jeszcze istnieją.

Minimalnie niepokojące

• Re: czy firma ma biuro? Autor: ~re [80.255.5.*]
    nowy zarząd przenosi sobie biuro i tak w nowe miejsce , poprzedni zarząd był w Warszawie i dobrze że nie przeniósł do Warszawy bo i tak nowy przeniesie gdzie indziej ....eh znawcy spółki ....
  • Re: czy firma ma biuro? Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Teraz popularna jest praca zdalna, dlatego ewentualnie wynajęty w biurowcu jakiś jeden pokoik za minimalny pieniądz, nie dziwi mnie w okresie minimalizowania kosztów. Nie jest to zdrowa sytuacja, ale jestem w stanie zrozumieć, że na ten czas tak chcą minimalizować koszta funkcjonowania.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.70.180.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: czy firma ma biuro? Autor: ~Stefan [37.47.92.*]
    Ja to rozumiem inaczej, nie ma tam żadnego małego pokoiku.
    Jest tylko adres do celów urzędowych i skrzynka pocztowa.

Jak pisałem ponad 300 firm ma dokładnie ten sam adres: św. Filipa 23/4 , 31-150 Kraków.
    Nikt z Moonlit nigdy tam nie przebywa.
  • Re: czy firma ma biuro? Autor: ~Elżbieta_Jaworowicz [178.165.170.*]
    Spółka krzak?
  • Re: czy firma ma biuro? Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Może być i takie rozwiązanie, jeśli są na rynku praktykowane. Jest zapewne nawet tańsze od wynajmowania pokoiku. Praca zdalna daje wiele możliwości, a profesja gamingowa idealnie nadaje się pod tego typu pracę.
[x]
MOONLIT 0,00% 0,30 2026-04-01 11:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.