W inwestycjach kolejowych mamy teraz pauzę między starym a nowym finansowaniem unijnym. Krajowy Program Kolejowy, realizowany od 2015 r., trafił do aktualizacji. De facto chodzi jednak o to, by przygotować nowy dokument dopasowany do nowej perspektywy Unii Europejskiej, bo to bowiem ze środków unijnych opłacana jest większa część inwestycji kolejowych (60 proc. z prawie 77 mld zł KPK).
Liczymy, że w najbliższych tygodniach będziemy mogli podpisywać umowy w ramach nowego finansowania - mówi Arnold Bresch, dodając, że liczy także na szybką, w ciągu kilkunastu tygodni, aktualizację KPK, przewidującą inwestycje kolejowe ma poziomie 80 mld zł.
Bin nie interesuje mnie żaden Twoj mecenas do którego sie dobiorą stresuje Cię posiadanie tych akcji to po prostu je sprzedaj moje zlecenia zakupu czekają.
Jasne jak nie łapię jak pelikan wszystkiego to zaraz co tutaj robisz! W takim razie Ty powiedź prawdę co tutaj robisz, jeśli nie niepokoi Cię wypowiedź prezesa Fojta sprzed 2 tygodni na temat fabryki w Kleszczowie ?
O to chodzi, że prezes Fojt nic nie powiedział, PUSTE SŁOWA jak na wiecu wyborczym. Ciągle powtarza to samo, że po obawach strategicznego partnera z Singapuru związanych z konfliktem zbrojnym ,,powróciliśmy już do standartowego procedowania przedsięwzięcia joint venture z firmami Durapower i Elmondis '' To słyszeliśmy w styczniu i ciągle to samo. Zero informacji co i kiedy planują. JEDNA WIELKA ŚCIEMA Z TĄ FABRYKĄ !!!
Niestety wdepnęłam w bagno kupując tę spółkę. Kupiłam po 2,93. Najgorsza inwestycja w życiu. Niestety obietnice kończą się braku realizacji czegokolwiek, a kurs poszybował niżej i nie może się podnieść. Mam dość nerwów, decyzja podjęta, czekam do przyszłego tygodnia z nadzieją, że choć trochę urośnie i realizauję stratę. Nigdy więcej.
Dnia 2023-05-20 o godz. 09:18 ~De napisał(a): > Bin hallo? Zadales pytanie, dostales odpowiedz, przeciez macie wyzsze wyksztalcenie, nalezy odpowiedziec
De bardzo Cię przepraszam ale w piękny majowy weekend szkoda mi było tracić czas na spółkę bez perspektyw. Szansa, że kurs wzrośnie jest taka sama jak ta, że na lotnisku w Warszawie wyląduje statek z kosmitami. Niech coś w końcu zrobią, może niech zmienią prezesa, jeśli Fojta przerasta zadanie.
Jaki Ty jesteś mądry, najlepiej sprzedaj, ze stratą bo kiedyś prezesik naopowiadał, że fabrykę będą budować, remontować 100 wagonów itp. i zachęcił na zakup a od dłuższego czasu kurs jak spadł to nie może się podnieść. Zarząd niech zacznie pracować !
Wątpię, żeby Fojt pociągnął tę firmę. Zobacz w Gdańsku Northvolt wybudował fabrykę baterii, zainwestowali 200 mlm usd. Ogłosili, że będą budować w styczniu 2021, w grudniu 2021 rozpoczęlu budowę i już skończyli. I co można.... A Compremum nie podaje żadnych informacji o fabryce, bajki popowiadali , jedna wielka ściema, nie wybudują żadnej fabryki baterii....
Spółka Centralny Port Komunikacyjny ogłosiła przetargi na prace przygotowawcze dla projektowanych pierwszych odcinków Kolei Dużych Prędkości Warszawa - CPK - Łódź i Łódź - Sieradz - Wrocław - przekazał PAP rzecznik spółki Konrad Majszyk. Obejmą one m.in. rozbiórki i wycinki - dodał.
Pierwsze roboty w ramach zawartych umów ramowych rozpoczną się zgodnie z harmonogramem już w tym roku.