Wynik ładny jak na obecną sytuację. Jednak gorzej od konsensusu. Więc wydaje mi się że spadki będą. Jednak to bez znaczenia spółka na moje kupić i tylko pilnować raportów rocznych
Dnia 2023-05-18 o godz. 06:49 ~Aaaa napisał(a): > Wynik ładny jak na obecną sytuację. Jednak gorzej od konsensusu. ------------------------------------------------------------------------------------------------ 1. nie bardzo interesują mnie konsensusy.....piszący nie wkładają kasy ja tak.... 2. fakty: 1Q2022r zysk netto 141. 738 mln Z/A 5,548zł
1Q2023r zysk netto 158,500 mln +12% Z/A 6, 216 11%
Ja czekam na 2% wtedy...... zresztą zobaczymy. Do 26 czerwca jeszcze troche zostało, (jeśli otoczenie pozwoli) to możemy zaliczyć 150/160zł. Miłego
EEEEBNIE PANOWIE!!! za 2 miesiące poniżej stówki! niech tylko zarząd sypnie, bo z takiej górki to tylko sypać! zapiszcie sobie moje słowa w kajecikach.
Dnia 2023-05-19 o godz. 14:31 ~Marcin napisał(a): > Szacowna firma, ale dywidenda grubo poniżej inflacji ------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeśli inwestujesz w perspektywie tygodnia, to tak. Przed Świtami w grudniu 2022, czyli 6 miesięcy temu, można było kupować dowolna ilość po 94-96zł.
Dzisiaj wycena na poziomie 145zł, czyli brutto masz ponad 50% zysku + dywidenda 11zł. Dla nie wystarczy. Miłego.
PulsB:
Marcowe dane okazały się fałszywym sygnałem ożywienia. W kwietniu 2023 r. spółki wystartowały z budową niemal 40 proc. mniej lokali niż miesiąc i rok wcześniej.
Rosnac tez nie chce bo szefowa sprzedawala po 144. I pewnie jeszcze chce. Cos musi miec z tych opcji menagerskich. Jakies rezydencje w Monaco, jachty czy inne duperele. Ma tylko patrzec jak jej konto puchnie?
Dnia 2023-05-18 o godz. 10:17 ~fif_111 napisał(a): > EEEEBNIE PANOWIE!!! > za 2 miesiące poniżej stówki! > niech tylko zarząd sypnie, bo z takiej górki to tylko sypać! > zapiszcie sobie moje słowa w kajecikach. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Jak zwykle, kabaret. I nie nasz poczucia wstydu, bo na rozum jak mawiał twój guru cebularz chyba zbyt późno.