Wyniki za 4 kwartał 2022 i 1 kwartał 2023. Były średnie . Sprzedaż na konsole nie zaskoczyła pozytywnie. Szczerze liczyłem na lepsza kasę no obserwowałem pozycjonowanie sprzedaży w USA , Niemcy , UK czy Francja.
Ty piszesz o historii, ja o tym co będzie się wliczało do 2 kwartału, czyli bardzo dobrą sprzedaż GSS w wersji na PC, płatnego dodatku do niego, który bardzo szybko się zwrócił(raport okresowy) oraz wersji konsolowej. Wystarczy to porównać np do Succubusa, którego port jest dużo świeższy a jego sprzedaż o wiele gorsza. Zofia Gambetti na tweterze dodała tabele sprzedażową, polecam obejrzeć zanim coś napiszesz. Zabawne jest to jak szybko odpowiedziałeś na post, podobno jest tak "słabo" :-)
Nie pisałem słabo tylko średnio. Tak szybko odpisałem . Ale drugi kwartał tez raczej ponad milion złotych zysku bym nieliczył. Powinni być na plusie 300-500 tys . Znowu będzie poprawnie. Czyli kapitalizacja 40-60 mln
Zysk netto przy obecnej sprzedaży GSS i dodatków w 2q będzie conajmniej dwuktrotny, ale pewnie wiedzą lepiej trolle bez akcji np. taki gość, który używa nicka "Myjnia" lub innego (zależy jak mocno poniesie go wyobraźnia).
Oj Myjnia występujący też pod innymi nickami, tak jak już tu wspomniano. Gdybyś miał to pisałbyś tylko pozytywnie, więc już nie przeginaj z tymi kłamstwami, bo na takie naganianie na zaniżanie kursu nabierają się tylko naiwniaki i nowicjusze. Każdy doświadczony gracz zna psychologię tego forum.
Pisze ze jest średnio , dobrze i poprawnie. Realistycznie wy żyjecie jeszcze w hossie gamingowej z 2020. Prawda jest taka że tylko Winter może tutaj zrobić z kursu 100 złotych albo wyżej. Narazie to na drago zarobili tylko akcjonariusze co kupili przed premiera GSS i sprzedali po.Zobaczymy po raporcie za drugi kwartał i rozwoju wintera . Wiem że mamy dołek na kursie
Dużo łapek na poparcie o dobrej sprzedaży na konsole świadczy ze drobnica trzyma akcje. Widać że akcja obrzydzenia kursu tez trwa. Jesteśmy na etapie braku obrotów i obniżaniu kursu przez Trigon . Widać pozytywy z branży bloober, Farm one more level czy duzi 11 bit, Cig czy Playway
Chodzi mi o to, że pikować można chyba tylko w dół, co w przypadku GSS nie byłoby dobrą wiadomością. No chyba, że umówimy się że pikować też można w górę - to wtedy zdecydowanie wolę polskie słownictwo :)
Rozsrzygnę waszą potyczkę słowną. Wg słownika j.polskiego pikować można również w górę: "Jednak w polszczyźnie istnieje też rzeczownik pik oznaczający punkt szczytowy. Dotychczas miał on charakter specjalistyczny (należał i należy do języka nauk ścisłych), lecz od niedawna bywa używany w tekstach o zasięgu ogólnym i w kontekstach niezwiązanych z chemią czy fizyką (por. „Sytuacja na Śląsku się poprawia. «Piki zachorowań już za nami»”, tytuł artykułu, bez autora, „Do Rzeczy”, 16 czerwca 2020 r.). To w związku z nim zapewne powstaje nowe pikować 'wykonywać ruch w górę' ". No i wyjaśnione. Także nie musicie się na nic umawiać:)