Widzisz.... to nie jest takie proste. Algorytmy pracują a ludzie po prostu boją się. Jeden boi się kupić, inny boi się sprzedać a jeszcze inny nie wie za ile i jaka spółka. Pamiętajmy,że to jest GPW. Pamiętajmy też o inflacji i o tym ,że to rok wyborczy.
Ja tu jestem jakiś czas i nie narzekam. Akcje mam i nie naganiam :)
Zdziwię się jak nie zacznie się gra pod wyniki. Tutaj nie ma akcji, ciężko komuś zebrać większą ilość. Lecz i tak lepiej teraz za 7-7.5 niż za rok sporo, sporo wyżej:)
Teraz ludzie są niecierpliwi. Chcą szybko i dużo zarobić. Jeśli tu obroty są takie jak w warzywniaku, to idą tam gdzie jest większa płynność.
Jeszcze pół roku temu nie było komu codziennie posta napisać a teraz dla wielu ATREM stał się interesującą spółką.
Trudno powiedzieć do ilu czekam. Jeśli będą programy typu KPO, to dokupię bez względu na cenę. Ważne,aby nie przegapić tego momentu. ATREM ma co robić i przyjdzie moment, że kapitalizacja mocno wzrośnie.
Zakładam,że 1q będzie jeszcze nie najmocniejszy bo właśnie teraz kończą ten duży nierentowny kontrakt który robią z zerową marżą. Od drugiego kwartału powinniśmy już obserwować znaczne poprawy wyników. Liczę na to że przy wynikach za 1q pokażą backlog na kolejne 12 mcy i wtedy zobaczymy na jaki okres podzielony jest ten kontrakt z Orlenem. Z punktu widzenia AT jak włączycie wykres kilkuletni to zobaczycie że rysuje się nam uszko od filiżanki i jak przebije 7 na zamku to później następny szybki przystanek to 13. Tam myślę kolejna reakumulacja i razem z kolejnymi kontraktami sky is the limit. A obroty przyjdą, teraz trzeba korzystać i budować pozycję.