Przypomnijcie sobie historię Columbusa jak zaczynał od niespełna 2,0 i został wyciągnięty do 110. Porównajcie z fundamentami i perspektywami CPR i sami wyciągnijcie wnioski patrząc gdzie teraz jest kurs Columbusa. Kto zarobił na Columbusie, Ci co brali po 2, xxx czy Ci co wchodzili po 100, xxx??
Poprawna pisownia tego czasownika w liczbie mnogiej w trzeciej osobie brzmi: siorbią ...wróć do szkoły, naucz się poprawnie i sensownie pisać i liczyć a potem jak dorośniesz może coś w kasynie zarobisz. Póki co jednak dyskretnie chyba podbierają, bo widzą, że 15 % straty to jednak dużo i może trzeba uśredniać zanim pociąg odjedzie zupełnie ?
Arturze Niech odjedzie na stację Bełchatów, Pcim Dolny czy gdzie tam chcesz Istotne że do przodu, do góry i z solidnym zarobkiem. Najśmieszniejsze, że przy tobie można sobie dokupować po zaniżonych cenach ... a o to idzie wasza gra dźwigu nie?
Trzeźwo na to patrząc, oczywiście, że tak nie myślę. Aby tak było musiałoby pokazywać powtarzalne zyski na poziomie min 200 mln zł. Jednak jeśli rozwinie skrzydła i zrealizuje wszystkie projekty to chyba szansa na regularne 50-60 mln zysku rocznie istnieje ? A zatem kurs rzędu 20 -25 nie wydaje się być bajką, biorąc pod uwagę takie papiery jak Sunex etc. Czas pokaże !!! Ja wiem jedno, nie Ci zarobili na MRC, BML etc. którzy wsiadali odpowiednio po 700, czy 25 na BML tylko Ci kupujący po 14-40 albo 2-5 jak na BML. I tu może być podobnie, dlatego jazgot trolli jest tak ogromny i nachalny. Mnie nie interesuje jeden czy dwa słabsze kwartały, tylko potencjał danej spółki, ale każdy niech decyduje sam. Póki co na dobry początek obowiązująca rekomendacja BM nie została wycofana i wynosi 4,0 !!!! więc potencjał wzrostu ponad 50 % !!!!! A przecież to jest profesjonalna rekomendacja.
Makler piszesz o tej wielomilionowej sprzedazy teraz która będzie na otwarciu za kilka minut ?? haha
Pomyliłes arkusz zleceń i patrzysz na Orlen czy KGHM ?
No i co ...tak w gore jak wtedy co oglosili o sprzedazy stolarki + 20 a potem jak zaczeli sypac to do bazy zasypali. Dzisiaj tez na otwarciu łykneli pare sztuk na podpuche i co koniec. Czekają ze swoimi żeby wywalić.
Tak wywalali chlopaki akcje że aż ... nie zdołali odkupić. Po 2,19-2,20 stracili juz tak dużo że nie mieli już czym straszyć dalej a odkupić taniej im się nie udało, teraz franerzy są bez akcji które sprzedali 20% niżej a kurs nadal odjeżdża w górę.
Troszkę więcej spokoju i pokory Kolego Inwestorze. Nigdy nie lekceważ i nie obrażaj przeciwnika, bo nie znasz do końca jego siły. Póki co jeszcze nie ma obrotów jak się patrzy i zobaczymy ilu nowych wytrzyma. A pyskówkami nie zachęcicie nowych poważnych graczy.
Ok fakty.... sprzedawali ile mogli w środę-czwartek 10-11.05.2023 po 2,19-2,20 obroty jak na Compremum naprawdę byly wtedy duże. Jak już sprzedali co mieli kurs poszedł w górę. A dzisiaj otworzył sie na +2,81% po 2,56 zł pomimo tego że od rana Makler1 straszy wielomilionową wyprzedażą akcji, straszy tylko słownie bo w arkuszu tej sprzedaży nie widać.