A coś więcej o ostatniej pozycji kosztowej? 0,4mln zł na wdrożenie 6ciu pracowników? Chętnie dowiem się więcej, bo na tę chwilę pachnie to nienajpiękniej.
Żeby był więcej dramaturgii to napisz 0,04 miliarda złotych. 400 tysięcy na 6 specjalistów to po 80 tysięcy złotych na wdrożenie każdego. Myślisz, że Suntech to produkcja bułek na linii produkcyjnej?
Faktycznie, zdecydowanie bardziej dramatyczne te 0,04mld zł. Tyle, że bzdurne, bo to 40mln zł. Nie martw się - dobrze za to policzyłeś koszt na 1 pracow...a nie, sorry. Też Ci się nie udało.
A jak próbujesz wykazać, że 80tys. na "wdrożenie" pracownika (czyli na co konkretnie? O to pytałem) to jest normalka, to łaskawie wyjaśnij, co wlicza się w te "drobne". Bo o to pytałem.
Kurde, no właśnie sam nie wiem! :) Źle mnie zrozumiałeś na początku - ja tu dobrą chwilę siedzę i mocno firmie kibicuję. Tyle, że to nie oznacza, że odnoszę się do wszystkiego, co firma robi tak zupełnie bezkrytycznie. A tu zobacz: rozdmuchana pozycja "inne koszty" i dosyć mętny komentarz do niej:
"Spółka zatrudniła znaczącą liczbę nowych pracowników, co wiąże się z kosztami związanymi z procesem ich wdrożenia"
Spółka mocno rekrutowała również na przełomie 2021 a 2022 - a jednak sam widzisz, że "inne koszty" w raporcie Q1 '22 jest całkiem inna. No i mi się brew podnosi, i szukam uspokojenia tutaj, bo pewnie jakieś dobre wyjaśnienie jest.
Dobra, kończę nie będę zaśmiecał wątka. Ale trochę się dziwię , bo taki z Ciebie matematyczny bystrzak a czepiasz się takich cyfr. Podpowiem Ci ( bo się domyślam), że taki pracownik (który pewnie 5-15 tys miesięcznie zarobi) zanim będzie produktywny dla firmy wypłatę będzie brał, musi się zapoznać ze specyfiką systemów, z problemami, które ma rozwiązywać, musi zostać wyposażony w sprzęt do pracy i dopiero powiedzmy po 2 miesiącach będzie samodzielnie pracował. Diabelski koszt 66,66666 tysięcy nowych złotych polskich. Bez odbioru.
Kompromitujesz się kolego. Albo nie masz pojęcia, o czym piszesz, albo celowo rozmywasz temat. Spółka wydała na coś 400k zł, podczas gdy ta sama pozycja r/r jest dwudziestokrotnie niższa. Mimo, że rekrutacja była już wtedy prężnie prowadzona. Spółka wydała 400k zł przy zysku netto 1,16mln zł, a Ty radośnie mieszasz orzechy i ciągniki z dolarami. Tak czytać raporty uczą chyba w wyższej szkole chłopskiego rozumu. Przyjmij do wiadomości, że źle się domyślasz.
Jak ktoś ma inny (sensowny) o co chodzi z tą pozycją na 400k zł to chętnie poznam opinie.
Człowieku, zabierasz głos w wątku o raporcie, którego nawet nie otworzyłeś. Pytam o konkretne pozycje a Ty coś bredzisz o wynagrodzeniach i środkach trwałych. Jesteś trollem albo kompletnym ignorantem. Zrób mi tę przyjemność i przestań zaśmiecać wątek.
To jeszcze jedna próba. Matiz, jesteś? Te koszty finansowe mnie zastanawiają. Zwrot dotacji? Nie mogę się doszukać co to.
Dnia 2023-05-15 o godz. 17:15 ~trubadur napisał(a): > Sorry, po Twoim wpisie zaczęły mi te miliardy wirować. > Złapałeś mnie na tych cyfrach:) > 65 tys - jeszcze lepiej. > Czy to tak dużo?
Chyba mało? Jakieś 2,5 gr. dywidendy wychodzi. A poszło na 6ciu?