Te wzrosty r/r wynikają z beznadziejnego roku poprzedniego. Naprawdę tego nie rozumiesz? Jakby zarobili 1gr w 21 i potem 5gr w 22 też bys jarał wzrostem procentowym r/r? Wiadomo że wyolbrzymiam natomiast patrzenie na sam wzrost r/r bez szerszego kontekstu po prostu nie ma żadnego sensu.
Ha, zobaczysz w Q2... wtedy mamy porównanie do THOTD. Wg mnie RDR będzie spadek i to pokaźny, wręcz gigantyczny bo premiera FM2 jest w czerwcu a Magical Drop dla mnie jest kapiszonem i niestety ale jeśli nie będize nowych bajek na czacie, nie będzie nowego mocnego infa, to będzie SŁABO. Do tego czasu musi być mocna informacja inaczej rynek dostanie takiego chlasta w twarz, że faktycznie mityczne 3.XX zobaczymy :D
PS pisze głupoty , rok 2022 był najlepszym rokiem dla forka w całej historii istnienia ,ten kwartał był lepszy od rekordowego , to co piszesz masz 100% racji ,dodatkowo /brylantynka/ był obrażony ? albo z innych powodów unikał wystąpień ,jeżeli teraz organizuje czat ,to znaczy że ma coś do przekazania inaczej nie narażał by się na śmieszności ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a wydań jest faktycznie sporo
No chyba faktycznie inne raporty czytamy, reszta inwestorów chyba czyta ten sam raport co ja sądząc po zachowaniu kursu. Napisałem że patrzenie na r/r jest bez sensu i jak rozumiem przyznałeś mi na swój sposób rację patrzac dla odmiany na kwoty.. 200k rok temu to była tragedia 1,2 w tym dupy nie urywa. Przypominam że jesteśmy świezo po premierze gry która miała wynieść ta spółkę na inny poziom, więcej niż 1,2 miliona zysku na kwartał zdarzało się już wypracowywać forkowi w 2018. Ty sobie wybrałeś że będziesz porównywał do beznadziejnego q1 w zeszłym roku no i spoko i to znaczy niesamowity rozwój spółki... Macie klapki na oczach.
Ha, oceniamy Q1 23. Na ocenę 23r. przyjdzie czas za rok. Wtedy porównamy RdR cały rok a nie tylko kwartały. Q1 w 22 r. było ekstremalnie słabe, a teraz mamy dużą premierę po drodze niedawno (rzekomo największą), plus pudełka, plus cały bagaż starych kotletów i śmieci, i wg mnie wynik tak jak przewidywałem - lekko ponad bańka bo podatek do zapłaty. Stąd rynek wskazał tymczasowy kierunek - czerwień. Do czerwca jest miesiąc. I wtedy będzie chat. Nowe bajki. Nowe obietnice. Mnie nie kupi bez oficjalnego infa o dacie premiery. I myślę, że wielu również przejdzie obojętnie. I tak jak pisałem poprzednio, brak dużych informacji w maju, spowoduje fatalny wynik w Q2, chyba, że będzie cudowna księgowość typu kreatywne działanie rządu RP, ale nie spodziewam się tego. Jest jasność w wynikach. I one cudowne nie są. Wzrosty są ale rdr do beznadziejnego kwartału. Cieszmy się z tego co jest (bo jest jednak zysk), ale długoterminowo? Dla mnie średnio to wygląda. Ocenię za rok pozycję długoterminową i obym zmienił zdanie ;)
Póki co bieda, panie bieda. I zmiany dywidendy z 10 groszy na 20 groszy już nie oczekuję bo trzeba być jednak głupi przy takim wyniku aby wnioskować o taką zmianę. Za dużo kosztów, za mało pewnych efektów. Mam wątpliwość co do FM2 czy będzie dużo lepszy niż FM1. Kupią ciekawi tego, którzy nie grali w FM2 dawniej (europa i świat), ale nie będzie to kamień milowy. Kamieniem milowym było i jest THOTD. Ta seria to jest coś co trzeba wydać i załatwić resztę pozycji (w tym 3).
No nie jest dobrze no co Ci napiszę. Dlatego wycofałem się z forum kilka miesięcy temu i wchodzę raz na jakiś czas :D Nie ma informacji, które dźwigną kurs. I premiera FM2 też wg mnie przejdzie bez większego echa tak jak FM1. Stąd nowi nie wchodzą, kółka inni kręcą no i mamy 4.7X na kursie od dłuższego czasu. Czekamy na czat, wtedy posłuchamy i ocenimy. Może jakieś nowe leki na mitomanie zostaną wprowadzone i usłyszymy czystą prawdę? Ja wolę brutalną prawdę ale prawdę. Kłamstwa do mnie już nie trafiają :)
ma jesteś jedyny z kilkuosobowego grona, który potrafił przyznać, że faktycznie za daleko to już zaszło i wcześniejsze spojrzenie na pewne aspekty związane ze spółką było nietrafione i za to szacunek. Pozdrawiam, dobrego dnia.
Dzięki. Po prostu straciłem cierpliwość do pewnych elementów polityki for. Szkoda. Przejechałem się mocno. A q1 tylko potwierdził moje wątpliwości. No nic. Takie uroki giełdy :) kiedyś będzie dobrze :p pozdrawiam
Zobaczymy jak będzie. Jedno jest dobre - coraz większą frustracja na forum dobrze wróży xD
Ja też mało co wchodzę tutaj - nic za bardzo się nie dzieje to po co. Ilość papiera się zgadza i na razie tak zastaje. Teraz gdzie indziej są mocne zawirowania więc tam warto zwrócić uwagę - chociażby na ccc
Spokojnie Ps. Wszystko zweryfikujemy. Następny raport za 3 miesiące. Pamiętajmy, że pudełka wg mnie teraz będą księgowane choć należności nie wyglądają zbyt kolorowo ;////
Więc one podratują wynik. Ale czy na tyle, abyśmy zbliżyli się razem z FM2 do wyniku z THOTD? Wg mnie niemożliwe. Jeśli upgrade kontent do green hell wydane w maju (marzenie) oraz fishing tez w maju to dałoby dodatkową sprzedaż ale patrząc trzeźwo - nie osiągniemy wyniku z Q2 22r. w Q2 23 r. bo to jest niemożliwe. I dlatego rynek już to wycenia. Potrzebujemy tego co było obiecane. FM2 da gotówkę na przeżycie do następnej dużej premiery ale oczekujemy rezultatów, których ja osobiście nie widzę. Bo spodziewałem się dużo więcej po FM1. Wg mnie ceny są zbyt zaporowe za odgrzewane kotlety.... THOTD to klasyk międzynarodowy, FM to klasyk japoński. Co potwierdziły rankingi. MD VI kapiszon taki że nawet nie komentuję, choć serię znałem wcześniej (nie mój klimat).
No ale oni skupiają się tez na takim baby storm, które w normalnej firmie byłoby już dawno przekreślone i zaorane na etapie pierwszej premiery. A tutaj publikują dema itp... Brak słów ;/
ha, manipulacje, skończ już te same durne pytania zadawać.
Wybierasz sobie do analiz okres czasu taki, który Ci pasuje i rżniesz głupa, że jest świetnie.
To masz ode mnie zadanie: Znajdź mi firmę z sektora, której prezes tyle naobiecywał a mało co z tego wyszło. Do tego taka, która to ma przed sobą "super rozwój" a której kurs od trzech lat nurkuje. Taką, którą praktycznie nikt się nie interesuje a jest taka perspektywiczna!
Skończ już ludzi oszukiwać, naganiaczu jeden. Wstydu nie masz, o honorze nie mówiąc.
Forek od trzech lat się zanurza! Nie dajcie się nabrać wypocinom ha!
No tutaj cigames się kłania ze swoim snajperem , którego prezes też wychwalał pod niebiosa a co sie zrobiło z kursem po premierze każdy widział. Teraz powiem Wam , że jak lords of the fallen nie wypali z to tutaj też polecimy na pysk , jak było przy cyberpunku , niestety nasze czempiony gamingowe ciągną swoimi gniotami cały indeks w dół ten na głównym rynku jak i na nc. Dla mnie tutaj to już dość brylantyna naobiecywał. I nie czarujmy się , jeśli nie zrobią tego magicznego pistoletu na switch'a to żadna gra pokroju THOD nie da zarobic prawdziwych kokosów. Liczę że pracują nad tym projektem , bo to by otworzyło mega wrota do skarbca.