To jest taki moment w ktòrym porozumienie i jeszcze szersze grono mniejszościowych powinni poszukać inwestora. W przypadku efektu sprawa jest o tyle łatwiejsza, że aktywa należące do efektu były zakupione przez inny zarząd i przy innym akcjonariacie.
Nie chcę tutaj rozstrzygać, ale z poziomu ochrony kapitału wydaje się, że dalsza konsolidacja mniejszościowych i inwestor choćby finansowy powinno zabezpieczyć nasze interesy.
Z poziomu mniejszościowych myślę, że dobrej mobilizacji możemy dojść do 30% i z tej pozycji powalczyć o efekt. Jeżeli o mnie chodzi to dziś lekko zwiększyłem (weszły 869 akcje) jeżeli wszyscy mniejszościowi się zmobilizują to mamy duże szanse.
Przypomnę jeszcze dlaczego warto się zmobilizować.
350 pokoi po 23 metry z łazienką (na ten moment tego typu pod najem buduje w Krakowie echo investments) - licząc po 12 tys za metr mamy 96 mln do tego duży teren pomiędzy hotelami i biurowiec bodaj 1.8 tys. metròw czyli kolejne 20 mln.
Nieruchomość we Wrocławiu obecnie też ok. 10 mln i Rybitwy licząc po C/Z co najmniej 60-70 mln. Łacznie blisko 200 mln
Po drugiej stronie zobowiązania, ale po ich odjęciu i tak zostaje lekko licząc 120 mln.
Nawet jeżeli zrobimy dyskonto to i tak mamy ok 30 zł na akcję czy warto?
W najbliższym czasie będę chciał się skontaktować z porozumieniem i dołączyc swoją mała cegielkę - 100 takich cegiełek i siła stanie się realna
Spek - zgadza sie tylko do likwidacji jeszcze dluga droga... Pieniadze to nie problem, problem jest w tym czy Kawczynski bedzie chcial teraz sprzedac i wyjsc czy dopiero jak sad zmusi go do egzekucji. Pamietaj ze szkodnik Bujak (i caly zarzad i tzw. rada nadzorcza ktora jest calkowicie zalezna od CFI) sa z tej samej bandy i ciagle dzialaja. Z tego co widze to Bujak kupuje nowe nieruchomosci w Konstancinie i zawiera niekorzystne aneksy do umow z bankami w obcych walutach...
wielkość działek w Konstancinie: Działki 12/10, 12/11, 19/2, 21/2 o powierzchni 6 653 zabudowane w części halą sportową w pozostałej części zieleń. Działka 12/5 o powierzchni 6634 m2 przy średniej obecnie cenie 650 zł masz ok 13 tys*650=8.45 mln. https://zarabiamy.pl/aukcja_37623231_I-licytacja-nieruchomosci-nr-KW-WA5M_00293575_3-oraz-nr-KW-WA5M_00001657_9.html
Odnośnie zamiany kredytu z pln na euro przy obecnych jeszcze nie w pełni funkcjonujących hotelach istotniejszy jest koszt bieżący a przy ok. 35 mln pln różnica to pewnie 5-6% czyli ok. 2 mln rocznie - kosztem jest ryzyko walutowe, ale w najbliższym roku najważniejszy jest koszt stały czyli koszt obsługi długu- (hotele zawsze można spieniężyć)
Fundamentalnie tutaj nie ma co próbować podważać problem leży w czym innym i to dziś trzeba rozwiązać.
Gdzie KNF , zarząd giełdy , prokuratura dlaczego zapłacone akcje EE nie sa wydawane od 3 lat dlaczego tych pytań jest więcej a miało być prawo i sprawiedliwość a górą są cwaniaci i pospolici złodzieje.
To są ważne i kluczowe pytania, ale z drugiej strony czy my akcjonariusze zrobiliśmy wszystko? Dotychczas było ciężej, bo covid i wojna odstraszały inwestoròw, ale teraz gdy na Balicach wròcił ruch lotniczy do tego sprzed covidu to myślę, że przy dobrej organizacji ktoś by się efektem zainteresował zwłaszcza, że echo buduje tej wielkości mieszkania/lokale za grube mln.
Kupując efekt ktoś kupi najtańsze nieruchomości w Krakowie. Według mnie nie ma co liczyć na KNF trzeba brać sprawy w swoje ręce poprzez mobilizację. Na mało ktòrej spòłce jest tak mocna pozycja wyjściowa czyli ok. 18 proc. rękach porozumienia
Przejecie kontroli jest jedynie mozliwe po wyjsciu CFI. Poki tam siedzi Bujak i Kawczyscy nie ma mozliwosci unlock the value. Teraz ta Banda moze chciec sprzedac i dac gdzies dyla bo lepiej sie uplynnic przed pierdlem niz miec fire sale akcji w postepowaniu wykonawczym. Sprawa jest rozwojowa.
Dzięki za link do fajnego tekstu z dzisiejszego PB. Zabawnie się czyta jak oskarżeni przywdziewają szaty Romana Kluski, można by pomyśleć, że prokuratura i służby ścigają niewinnych ludzi :) Inna sprawa, że nie ulega wątpliwości, że rodzina K. i cała ich grupa będzie walczyła do upadłego i trudno im się dziwić, mają koneksje, pieniądze, dobrych prawników i mogą grać na to, że nowe kadry w prokuraturze i w sądach, po uprzątnięciu ludzi Ziobry i nowe kadry w CBA, po uprzątnięciu ludzi Kamińskiego, spojrzą łaskawszym okiem na ich dotychczasowe kreatywne operacje lub skierują swoją uwagę w innym kierunku, tak jak im każą nowi włodarze
Dnia 2023-11-16 o godz. 08:35 ~Hehe napisał(a): > https://www.pb.pl/osoby-z-zarzutami-w-spolkach-z-gpw-1200752