Witam Wszystkich, zapraszam do dyskusji na temat FW20, giełd bazowych i nie tylko, można też poruszać tematy polityczne, ale te raczej kończą się tak jak ostatni mecz aktualnej drużyny Lewego.. W tym tygodniu na koniec fed pewnie pod to będzie gra....? Powodzenia Wszystkim:)
Program nie jest de...y tylko ludzie są wygodni, wolą trzymać po 2-3 psy/koty i inne "fikoty" w domu, nawet bloku na kilku metrach , niż mieć choćby jedno dziecko, z drugiej strony szkoda byłoby dziecka w takiej rodzinie. Wygodnictwo, swawola, brak zobowiązań itd. taką wizję ma młode pokolenie...
Program zachęca do bezrobocia. Za te mld mogli dac obiad dla każdego dziecka. Darmowe podręczniki,przybory szkolne,języki obce,zajęcia sportowe. WsYstko mogło być a nie kasa do łapy i do monopolowego
Masturbant sorry, ja mieszkam w dużym mieście i nie znam takiej rodziny, nie ma w moim otoczeniu prędzej widzę ludzi "zawianych "i nie tylko tych ,którzy mają tzw. " pozycję"... także to jest tylko slogan pod publikę z braku programu...co nie oznacza ,że się zgadzam z 500 czy też 800 plus. Zgadzam się , ale pod pewnymi warunkami...
ja się załapałem na kilka miesięcy 500 plus , bo jak dzieciak ma 18 lat to już nie dzieciak:) chociaż poszedł na studia dzienne, czyli do roboty nie za bardzo może iść, szczególnie jak chce być "dobrym w swoim fachu- w tej chwili nauce" , ale te pieniądze nie zostały "wydane" są cały czas na "oddzielnej" kupce i procentują, mniej niż inflacja ale procentują., ale są ludzie ,którzy wydają je na bieżąco, na dodatkowe lekcje, hobby itp,Nikt mi nie wmówi, że wydaje co miesiąc na ubrania, kredki itp. 5 stów /miech, no chyba ,że trzeba to wydać na jedzenie , rachunki itd, ale to raczej w mniejszości...
Ravcio to nie jest próba, to jest zaplanowany schemat, grają cały czas co chcą, bez oglądania się na innych. Za mały kapitał gra na obronę tego szaleństwa.... Zwrot nastąpi wkrótce, no chyba ,że sapinka kasowy zrobi 4200 to się trochę przeciągnie...
Fakt jest taki,że gdyby teraz jakaś parka coś tam "majstrowała ", to od nowego roku będzie miała 8 stówek/mc, jak dołożyć do tego wyprawkę, czasem też miasto coś tam dokłada, to po 18 latach , gdyby program się uchował w co wątpię, dzieciak ma na 18 -kę 200000 pln-a , jeśli wrzucać to na lokatę, albo kupować obligi itp. to calkiem spora kasa na "nowe życie"... szkoda ,że dopiero nie jestem w planach, z drugiej strony jak widzę co się dzieje na tzw świecie to raczej się cieszę,że już mam dzieciństwo za sobą :)
Też odkladałem wnukowi 500 :) ale będę musiał się postarać jak PIS będzie rządził odkładać po 800 przecież dziadek nie może być większym '' dziadem" niż państwo :)
Jak41 i 77777 naprawdę liczycie tylko na wzrost? Mi tam wychodził max 1972-73 i o tym pisałem. Teraz czekam na zjazd do 1890, może niżej i dopiero ruch w górę, chyba, że przebiją ten poziom znacznie, to wtedy nie wiadomo. Kurcze na poziomie 1972 zawahałem się i proszę :-(