• Gra się sprzedaje ale... Autor: ~Jeszcze_chudy [31.61.246.*]
    ...jak gruby nie pozwoli to kurs nie ruszy w górę. W wolnym obiegu jest tu tylko trochę ponad 500tyś akcji więc i łatwiej tym sterować. Dwa zlecenia na kilkanaście tysięcy akcji wystarczyły aby kurs zwalić o 50% Tak więc ja jestem zapakowany po 22 ale mam świadomość że może trzeba będzie poczekać kilka dni/tygodni
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~Jakto [78.10.54.*]
    Jak przebije 30 zł to nikt tego nie powstrzyma nawet do 60 zł
    Wprzychody lepsze
    Wyniki lepsze
    Rezerwy na nową produkcje
    Itd.
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~Jeszcze_chudy [31.61.246.*]
    Ja to rozumiem ale przecież chyba nie wierzysz że kurs spadł bo słabe oceny były. To tylko dwa zlecenia spowodowały, wszystko jest do zweryfikowania, dlatego jak ktoś miał tyle siana aby to zrobić to może mieć też siana aby potrzymać na obecnych poziomach aby znudzeni i wystraszeni akcjonariusze sprzedali swoje akcje nawet ze stratą. Dlatego zalecam ostrożność i spokój. Nie słuchać matołów z forum i to zarówno tych naganiających na wzrosty jak i tych bredzących o 10 czy nawet 5 zł za akcję. Kwestia przeczekania
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: miliardgieldapl [31.182.237.*]
    rekordowy peak 3123
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~NoJaNieMoge [37.47.123.*]
    Na Twitter niejaki R. próbuje zdyskredytować sprzedaż:) Specjalne pytanie poszlo "Ten raport powinien byc na około 80tys + ... Żenujące :(" Nie doceniono galopu z 33 do 69 aktualnie. Jest zainteresowanie spółdzielców. Zalecam ostrożność jutro.
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~Spoko [95.40.75.*]
    Trzeba trzymać nawet jak spadnie na 10 PLN ta jest wsparcie i może być tam długa konsolidacja 2 lata Patrzeć na Buma Simulator jak wyszedł z EA na 50% obniżce po 2 latach dotarł aż do 60 pozycji Tu może być podobnie po 2 latach
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.246.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~Jeszcze_chudy [31.61.246.*]
    Taa
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: miliardgieldapl [31.182.237.*]
    Spoko vel Miś przestań palić i zmień leki. Do końca niedzieli będzie już 3 mln zł przychodu a wprzyszłym tygodniu spłąci się koszty gry i wszystko będzie już szło na konto spółki. I kwartał był rekordowy, ale kolejne kwartały to będzie kosmos. I nagle się okaże, że w 2023 r. spółka zarobi netto kilkanaście milionów złotych
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~Miś [37.30.108.*]
    Bardzo mi przykro ale nie. Spółka może ma obecnie 900 tys zł przychodu. Do pokrycia kosztów produkcji jeszcze daleka droga.

Mieli 1,2 mln zł z emisji akcji, plus Kickstartera plus przychody z gry, minus wydatki na marketing minus koszty biura. Kasy wystarczy na 3 porywach 4 kwartały potem emisja akcji. Pracownicy pracowali za grosze. Nie ma premii nie ma pracowników.
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~jqn [83.8.251.*]
    Nie kłam. Cash burn w zwykłym kwartale BEZ PREMIERY to 200-300 tys. zł - każdy niech odpala raporty kwartalne i sprawdza. Tłuczesz bzdury, myśląc, że takie zachowanie przyniesie ci ulgę po stracie kasy. Nie tedy droga.
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~Miś [37.30.108.*]
    Nie w kwartale tylko w miesiącu. Koszty spółki kwartalne to 650 tys. zł. Wystarczy popatrzeć na ostatni raport i rzis.
  • Re: Gra się sprzedaje ale... Autor: ~jqn [83.8.251.*]
    Piszesz kłamczuchu o emisji a żeby taka sie realizowała trzeba patrzeć na zmianę stanu gotówki i rachunek przepływów pieniężnych. Spółka nawet bez premier generuje przychody z outsourcingu, DFH itd. wiec netto kwartalnie ubywało z kasy 200-300 tys. zł. Zahaczasz już nosem w framugę?
[x]
PYRAMID -1,82% 10,80 2025-10-06 13:59:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.