W I kw. 2023 r. Emitent wypracował przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi na poziomie 838 462,73 zł, czyli o 304.34% więcej niż w analogicznym okresie poprzedniego roku, gdy wartość tej po- zycji wyniosła 207 365,03 zł.
Na poziomie przychodów ze sprzedaży produktów w I kw. 2023 r. pozycja ta wyniosła 344 441,23, czyli mniej niż w analogicznym okresie poprzedniego roku, gdy wartość tej pozycji wynosiła 402 186,77zł. W analizowanym okresie Spółka osiągnęła zysk netto w wysokości 96 842,41 zł, wobec straty netto -144 961,35w I kw. 2022 r.
Głównym aspektem wpływającym na wyniki finansowe Emitenta jest fakt, że spółka znajduje się nieustannie w fazie inwestycji produkcyjnej, marketingowej oraz produktowej, a w przedstawianym okresie nie miała miejsca żadna premiera gier Emitenta, która mogła znacząco wpłynąć na wyniki finansowe.
W I kwartale 2023 r. działalność Emitenta koncentrowała się na produkcji gier Aztecs The Last Sun, Rally Mechanic Simulator, na rozwoju i utrzymaniu wydanego produktu Motorcycle Mechanic Simu- lator 2021.
Premiera pełnych wersji Aztecs The Last Sun, Rally Mechanic Simulator planowana jest na rok 2024. Dodatkowo emitent z sukcesem zakończył proces portingowo-wydawniczy gry Bugvasion TD na kon- solę Nintendo Switch, który stanowi pierwszy element rozpoczęcia budowania portfolio na wyżej wymienioną platformę.
Dodatkowo Emitent aktywnie wspiera oragnizację oraz proces developerski towarzyszący projektowi „Permafrost”, realizowany w spółce stowarzyszonej SpaceRocket Games S.A, w której emitent posiada 20% w kapitale zakładowym..
Zadaniem SpaceRocket Games S.A. jest realizacja gry Survivalowej tworzonej na silniku Unreal Engine 5, przy współpracy z wydawcą Toplitz Production GmbH (spółka zależna od Iridium Media Group).
Dema nie zarabiają, spółka nie planuje zarabiać przed 2024, znaczy dochody nie pozwalają na pokrywanie kosztów czyli zabierają z kupki. W sumie pracują 32 osoby, same wynagrodzenia 500 tyś za q. Oczywiście prezentacja dem podwoi kurs, może potroi i kto będzie chciał uciec bo wisi, tak to trzeba nazwać. Ja patrzę pod kontem spółki. Czy jest w stanie zrobić np. 10-20 mln zysku. Tak czy tak, do końca roku kasa będzie pusta. Choć patrząc z perspektywy przyszłości nadal uważam, że na 30 baniek powinna być wyceniana.
Dokładnie tak. Nie wiem właśnie czy nie porwali się z motyka na słońce z tymi pracownikami. Trochę ich dużo jak na spółkę, która wypuściła 1 grę. Mnie trochę martwi że przez zmianę stanu zapasow teraz budżet wszystkich gier produkowanych przez p2chill wynosi już 2.5 mln. Chyba troche tam za duzo wpisali. Sporo to pomniejszy ewentualny zysk po premierach gier
Czyli tak jak mysalelismy Aztec raczej na steamfest w czwercu a Rally
na jesien. Przynajmniej ładny przychód ze sprzedaży, aż takiego się nie spodziewałem, może to nitendo się lepiej sprzedaje niż myślimy
Może za rok, może za dwa, przez najbliższy rok nie będą zarabiać, można powiedzieć, że każdy kwartał -350, mam tylko nadzieję, że emisja będzie z prawem poboru
Przy takiej kapitalizacji jak jest teraz to chyba bardziej prawdopodobna będzie kredyt a nie emisja. Za dużo by musieli %swoich akcji oddać za mało hajsu. No chyba że ustala emisję za cenę wyższa od kursu na rynku
Jedyną wartościową zmienną są przychody ze sprzedaży 344 tyś, są mniejsze od tych rok temu (ale to było 1,5 mc po premierze) ale już np w raporcie 4q jest 258tyś a ja myślałem, że już co kwartał będzie spadać.
Tak właśnie to mnie zaskoczyło, pewnie MMS21 na nitendo się jakoś sprzedaje, bo obserwując sprzedaż MMS21 na steam przez cały kwartał q1 nie było szans na taki przychód w porównaniu do q4. W q4 było cały czas wyżej na global best sellers.
Uwazam ze przyszlosc bedzie bardzo dobra...zobaczymy jak przyjmie sie demo, jesli bardzo dobrze to przyszlosc bedzie lepsza niz dobrze...a przeciez kupuje sie przyszlosc...