• Kto tak sypie? Autor: ~Inwestor [79.184.36.*]
    Jaki powód takiej wyprzedaży? Ktoś coś wie?
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~Edek_z_kredek [46.204.0.*]
    Insiderzy znają raport za q1, w czerwcu będziesz błagał by wrócilo na 26... Myślisz że klocka 13k akcji na sprzedaż po 27 wystawiła ulica?
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~Kkk [37.30.101.*]
    Ale nie widzicie tutaj przyczyn? Biznes sie kurczy. Sprzedali lub wlasciwie oddali aktywa, które miały być cenne, w które inwestowali, aby nie ponosić dalej kosztów.
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~dr_know [37.47.106.*]
    Można wrócić na spółkę, w przyszłości. Jak będzie sygnał poprawy wyników. Na razie, lepiej stać z boku.
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~roki [78.11.211.*]
    ten dzisiejszy raport o sprzedaży chyba wiele wyjaśnia
    jeśli ktoś tu marzył o poprawie od 2 kwartału - oszczednościach blablabla dostosowaniu do potrzeb rynku, to po tych wynikach za kwiecień już się powinien obudzić
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~robal [193.239.58.*]
    Mam pytanie, do ludzi którzy tu dłużej siedzą - dlaczego teraz nie ma komunikatów o zakupie pakietów przez Prezesa, skoro wcześniej kilkukrotnie kupował za dużo wyższą cenę.
    Po drugie ciekawe, jak się muszą czuć spółki, które sprzedały się dla THG przy cenie za akcję nie niższą niż 60 czy tam 80zł (bo tak było w komunikatach)
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~Jan_z_Białolasu [195.167.147.*]
    Dnia 2023-05-16 o godz. 09:31 ~robal napisał(a):
    > Mam pytanie, do ludzi którzy tu dłużej siedzą - dlaczego teraz nie ma komunikatów o zakupie pakietów przez Prezesa, skoro wcześniej kilkukrotnie kupował za dużo wyższą cenę.

https://www.knf.gov.pl/dla_rynku/Informacje_dla_podmiotow_nadzorowanych/mar/Okresy_zamkniete?articleId=47295&p_id=18

Raport kwartalny jest w tym miesiącu, przed publikacją raportów nie wolno zarządom handlować papierem.

• Re: Kto tak sypie? Autor: ~Io [95.41.231.*]
    No a miała być kura znosząca złote jaja. Jestem ciekaw jak z tego wybrną.
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~Xxx [5.173.136.*]
    A co z tymi z emisji?
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.108.*]
    A myślisz że te przejmowane spółki kwitną jak stokrotki na łące? Przejmowane po 60, wyceniane na górce, teraz oddaliby je za pół ceny. Wychodzi na zero
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~Jan_z_Białolasu [195.167.147.*]
    jak w Twoim rozumieniu emitowanie akcji po wysokiej cenie jest gorsze dla spółki niż emitowanie po niskiej to ja nie mam pytań
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~marek [193.239.58.*]
    To jest akurat jedyny plus, ze w dupie są ich spółki a nie oni, ale co z tego?
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~Edek_ [31.60.67.*]
    Gościu, emitowali na górce i przejmowali na górce, tak ciężko Ci to pojąć? H
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~FF [31.61.249.*]
    Polecam czytać ze zrozumieniem cały komunikat spółki.
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~KaBaMu [147.161.249.*]
    Czy to zlecenie z dnia 12 maja było na 13634 sztuk akcji? Akurat po takiej ilość akcji objęli obaj wspólnicy spółki Brainhint za sprzedaż swoich udziałów (2 razy po 13634, emisja serii F1, - komunikat z dnia 2022-04-01). Cena objęcia 63zł więc spora strata przy realizacji na tych poziomach (o ile doszło do sprzedaży).
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/TENDERHUT-Podsumowanie-subskrypcji-akcji-serii-F1-8311119.html
    Jest też kolejny komunikat z dnia 2022-11-25 mówiący o tym, że wyżej opisani wspólnicy zobowiązują się do lock-upu posiadanych akcji do 10 listopada 2023r.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/TENDERHUT-S-A-Zawarcie-umowy-inwestycyjnej-ze-wspolnikami-Brainhint-oraz-zawarcie-umow-lock-up-8446263.html
    Jest jeszcze seria G1, która została wyemitowana aby nabyć udziały w spółce Kiss Digital i tutaj też mamy 13000 sztuk akcji (objęcie akcji po 65zł).
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/TENDERHUT-Podsumowanie-subskrypcji-akcji-serii-G1-8333967.html
    Umowy lock-up na ten pakiet nie widziałem.
  • Re: Kto tak sypie? Autor: ~Kkk [188.146.126.*]
    Hahah ta spółka to zart. Nie było tu nawet momentu żeby zarobić :) perspektywy wręcz bajkowe
[x]
TENDERHUT 2,26% 6,34 2025-11-19 10:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.