Minimalna wartość prowizji maklerskiej od obrotu zagranicznymi instrumentami finansowymi, z wyłączeniem zagranicznych dłużnych instrumentów finansowych wynosi dla giełd europejskich: 12 EUR/USD/CHF/GBP; dla amerykańskich: 0,02 USD od sztuki, nie mniej niż 12 USD. Minimalna wartość prowizji maklerskiej od obrotu zagranicznymi dłużnymi instrumentami finansowymi za jedno zrealizowane zlecenie wynosi 40 EUR/USD/GBP/CHF.
jak zobaczysz na forum to oni caly czas kupuja od kilku lat, i codziennie pisza ze dzisiaj dokupili, no bo juz jest taka promocja, ze juz tanie jnie bedzie... i tak codziennie od kilku lat... moim zdaniem maja juz taka wtope ze to nie do odbienia... wisza pewnei gdzie po 40zl... Zreszta jak widzisz na zdjeciu.. groszem raczej nie smierdza... czym innym tak ale groszem raczej nie...
piszesz farmazony co o tobie słabo świadczy ! minimalna prowizja to okolice 4-5 zł w Polsce i kilka dych poza Polską ! zakup kilku akcji jest deficytowy !
20 groszy za akcję to nie 4 zł :) 2 następne mam pytania - 1 czy będę widział na mojej platformie arkusz zleceń spółki i 2 - czy długo trwa zakup akcji, czy jest to w czasie rzeczywistym ?
najważniejsza uciążliwość to rozliczanie indywidualnie każdej transakcji do celów podatkowych bo żadne BM tego nie robi na koniec roku i musi się sam pi....lić a US zawsze coś Ci znajdzie
rozliczenie to już mały pikuś - jak tylko znasz zasady to zrobisz to na bieżąco i bez problemu :) ale zawsze jest to już jakieś utrudnienie :) a ty masz akcje z zagranicy ?
Dnia 2023-05-12 o godz. 14:47 ~Arkadiusz napisał(a): > 20 groszy za akcję to nie 4 zł :) 2 następne mam pytania - 1 czy będę widział na mojej platformie arkusz zleceń spółki i 2 - czy długo trwa zakup akcji, czy jest to w czasie rzeczywistym ?
nie widzisz arkusza zleceń ale kupujesz w czasie rzeczywistym