• Koszty Autor: ~terw [93.175.89.*]
    Wie ktoś jakie były łaczne koszty produkcji i ile +/- sztuk musi się sprzedać żeby był zwrot?
  • Re: Koszty Autor: ~rony90 [37.47.222.*]
    Temat wałkowany był w kilkunastu miejscach już
  • Re: Koszty Autor: ~rony90 [37.47.222.*]
    Ucięło mi resztę posta, moje szacunki są podobne jak n21 - zarówno co do budżetu, jak progu break even oraz bieżącej sprzedaży
  • Re: Koszty Autor: ~N21 [80.49.147.*]
    Dnia 2023-05-11 o godz. 20:29 ~rony90 napisał(a):
    > Ucięło mi resztę posta, moje szacunki są podobne jak n21 - zarówno co do budżetu, jak progu break even oraz bieżącej sprzedaży

Break Event szacuję w okolicy 80k.

Czuć było konflikt PLW vs PDG + dwoje pół ......głó.....wków na forum od 400 zł, co mącili ludziom w głowach, to dało mi power żeby wyczekać do końca.

Średnia w miarę bezpieczna 21 zł, ale palec na Enterze w razie "W" .
    TP mam póki co na 50%.

I jeszcze jedno (widmo ewentualnych, nieprzewidzianych dodruków) - na to zwróciłbym uwagę.

Potencjał był umiarkowany w OM EA od samego początku, mniej doświadczeni gracze nie są w stanie tego wyłapać.
    Temat spóźniony o 4 lata.

Clou tej porażki tkwi w braku definicji co do zasady czym tak naprawdę ma być ta gra.
    Koncepcja niespójna, ciągle zmieniana.
    Studio bardzo amatorskie.

70-80 tys. sztuk i koszty się zwrócą.

W pierwszym dniu mogło pójść +/- 30k sztuk.
    Raport po 72h wszystko wyjaśni.

• Re: Koszty Autor: ~Ksysio [89.66.69.*]
    Myślę że grubo ponad 100 tys
  • Re: Koszty Autor: ~Miś [37.30.108.*]
    Myślę że około 100 tys. zł. Ile dokładnie nie wiem. Trzeba pamiętać że sprzedaje się jeszcze DLC i mobile.

Jeżeli koszty zwrócą się w tydzień nie będzie źle.

Natomiast zmiany koncepcji gry nie są niczym dziwnym. Gra ma potencjal i będzie rozwijana. Ci co kupili po Ca 23 zł zrobili bardzo dobrze. Gratuluję.
  • Re: Koszty Autor: ~Ballerina [89.66.69.*]
    100 tys zł hihihihi dobreeee
    Dnia 2023-05-11 o godz. 21:03 ~Miś napisał(a):
    > Myślę że około 100 tys. zł. Ile dokładnie nie wiem. Trzeba pamiętać że sprzedaje się jeszcze DLC i mobile.
    > >
    > > Jeżeli koszty zwrócą się w tydzień nie będzie źle.
    > >
    > > Natomiast zmiany koncepcji gry nie są niczym dziwnym. Gra ma potencjal i będzie rozwijana. Ci co kupili po Ca 23 zł zrobili bardzo dobrze. Gratuluję.

Zmiany koncepcji gry w trakcie jej budowy to najgorszy z możliwych scenariuszy.
    Masz teraz na to doskonały przykład organiczny.

Nie buduje się tak gier, a już na pewno nie typu sandbox - z otwartym światem.

Chodzi mi o to, że albo masz rdzeń gry i wiesz co robisz, albo nie wiesz gdzie jest ten rdzeń.
    Wyszyński niestety nie wiedział, dlatego trolował 3 lata kręcąc się w kółko i to było przyczyną zmarnowanego potencjału.

• Re: Koszty Autor: ~cweeli [83.23.218.*]
    Jak ty możesz patrzeć w lustro szujo żebraku, teraz jak kupiłeś to będziesz kłamał w drugą stronę zdechbniesz za tro zobaczyszz
  • Re: Koszty Autor: ~Miś [37.30.108.*]
    Myślę że dzień premiery był dobrze wybrany. Ciekawe czy jutro też peak graczy zostanie pobity.
[x]
PYRAMID -6,36% 10,30 2025-09-30 16:40:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.