Dnia 2023-05-11 o godz. 20:29 ~rony90 napisał(a): > Ucięło mi resztę posta, moje szacunki są podobne jak n21 - zarówno co do budżetu, jak progu break even oraz bieżącej sprzedaży
Break Event szacuję w okolicy 80k.
Czuć było konflikt PLW vs PDG + dwoje pół ......głó.....wków na forum od 400 zł, co mącili ludziom w głowach, to dało mi power żeby wyczekać do końca.
Średnia w miarę bezpieczna 21 zł, ale palec na Enterze w razie "W" . TP mam póki co na 50%.
I jeszcze jedno (widmo ewentualnych, nieprzewidzianych dodruków) - na to zwróciłbym uwagę.
Potencjał był umiarkowany w OM EA od samego początku, mniej doświadczeni gracze nie są w stanie tego wyłapać. Temat spóźniony o 4 lata.
Clou tej porażki tkwi w braku definicji co do zasady czym tak naprawdę ma być ta gra. Koncepcja niespójna, ciągle zmieniana. Studio bardzo amatorskie.
Dnia 2023-05-11 o godz. 21:03 ~Miś napisał(a): > Myślę że około 100 tys. zł. Ile dokładnie nie wiem. Trzeba pamiętać że sprzedaje się jeszcze DLC i mobile. > > > > Jeżeli koszty zwrócą się w tydzień nie będzie źle. > > > > Natomiast zmiany koncepcji gry nie są niczym dziwnym. Gra ma potencjal i będzie rozwijana. Ci co kupili po Ca 23 zł zrobili bardzo dobrze. Gratuluję.
Zmiany koncepcji gry w trakcie jej budowy to najgorszy z możliwych scenariuszy. Masz teraz na to doskonały przykład organiczny.
Nie buduje się tak gier, a już na pewno nie typu sandbox - z otwartym światem.
Chodzi mi o to, że albo masz rdzeń gry i wiesz co robisz, albo nie wiesz gdzie jest ten rdzeń. Wyszyński niestety nie wiedział, dlatego trolował 3 lata kręcąc się w kółko i to było przyczyną zmarnowanego potencjału.