Czy ktoś coś na ten temat? Debiutów nie ma, to może chociaż to im wyjdzie - ale nie ma nigdzie info czy mają jakieś fundusze czy wyłączanie jak zwykle na zasadzie PR pieprzenie?
Depozytariusz to ciezki kawał chleba i można sie przejechać.Nie ma pod co grać bo brak debiutów a koszty spólka ma .Poza zyskiem z akcji genomtec nic nie wiadomo .25.05 wyniki za 1 kwartał to może coś ruszyć kursem przed wynikami.raport za 2022 fatalny wręcz bym powiedział że spodziewałem się wodospadu a tu cisza....
Co ja najlepszego zrobilem, ze uwierzylem sliwie? Mam 25% kwoty, ktora zainwestowalem w ten szajs. Jesli kiedykolwiek cena dojdzie do 8 zlotych to wyrzucam PKC i nigdy wiecej nie uwierze facetowi z mojej uczelni. wstyd panie psorze, wstyd
W związku z tym cały 2022 jak wynika z raportu - nie robi nic tylko inwestuje ogromne pieniądze w depozytariusza nie mając żadnych klientów, wypłaca sobie Zarząd spore premie w 2021, wynajmuje nową siedzibę czyli podnosi koszty 2 krotnie, obniżając przychód 10 krotnie! 12 mln straty, nędzne przychody z działalności i kolejne bla bla bla.
I jeszcze jedno - oni nie muszą wprowadzać nowych - niech wprowadzą to co obiecali Inwestorom - Polkon, Mazurska i inne, w których od dwóch lat ludzie mają swoje pieniądze ulokowane.
Nowa siedziba firmy była potrzebna do rozwoju działalności, były wymagania co do zabezpieczeń wejść, metrażu itd. pewnie chodziło też o kwestie reprezentacyjne spółki i faktycznie w tamtym czasie, nic nie zwiastowało takich problemów.
Wielu spółek z IPO nie można wprowadzić, bo ich giełda nie zaakceptuje i tyle. Muszą zacząć albo zarabiać, albo zbankrutować.
Jeśli firma inwestycyjna nie wie tego ze po każdej hossie jest bessa to niech zmieni działalność. Czy to wojna, pandemia, trzęsienie ziemi jest tylko powodem do zmiany koniunktury i tak rynek działa! Tego inwestor oczekuje powierzając jej swe środki. Ze wie ze będzie zmiana koniunktury bo to wie każdy a zamiast ładować się w drogi najem to kupuje nieruchomość która można sprzedać, podnająć. Po drugie skoro gpw nie dopuści to jak te asy z Inc to sprawdziły i wpakowały inwestorów na miny. Tu jest problem z nimi. Zero strategii i umiejętności przewidywania a potem nie oni lecz inwestorzy w du… bo im zaufali
Haha dobre podsumowanie w końcu! Profesor się zdziwił ze przyszło załamanie koniunktury! Haha! Firma inwestycyjna co się dziwi ze rynek się załamał i nie można zarabiać w nieskończoność! Mistrzowie!