• Reviews analiza Autor: ~os [178.43.154.*]
    Ściągam na bieżąco ze strony Steam dostępne analizy:

Wygląda to tak:
    148 pozytywne
    85 negatywne
    63,5%

Niestety nie widzę godzin dodania więc nie wiem jak kształtuję się najświeższe 50 albo 100, ale może to wykombinuję jeszcze.
    Natomiast widzę ile dana osoba spędziła czasu w grze:

Ocena pozytywna ok 5 hrs
    Ocena negatywna ok 2.76 hrs

148 - Pozytywne - 5 hrs średni czas gry
    85 - Negatywne - 2.76 hrs średni czas gry

Jest jakaś strona żeby to sprawdzić? Ja puszczam skrypt python do wyciągania.
    Dobrałem trochę akcji bo szykuje się moim zdaniem długi ogon sprzedażowy o ile devsi dowiozą poprawki.
  • Re: Reviews analiza Autor: ~os [178.43.154.*]
    Jedziemy dalej, fajnie jakby ktoś potwierdził, że te liczby mają sens. Ale widzę, że najważniejsze wątki to gadanie o widłach, dolnych albo górnych.

236 reviews, 64% positive:
    151 - Pozytywne - 5.17 hrs średni czas gry
    85 - Negatywne - 2.86 hrs średni czas gry

Ostatnie 100, 75% positive:
    75 - Pozytywne - 5.82 hrs średni czas gry
    25 - Negatywne - 5.27 hrs średni czas gry

W ostatnich 100 widać, że osoby, które poświęciły mniej więcej tyle samo czasu na grę oceniają 75-25 czyli 75% można przyjąć jako długoterminowy benchmark, a potem z poprawkami być może lepiej.
  • Re: Reviews analiza Autor: ~Radwpo [178.43.249.*]
    Super robota czekamy na więcej
  • Re: Reviews analiza Autor: ~gg [93.175.89.*]
    w końch jakaś rzetelna analiza sytuacji na tym forum, a nie strzelanie jak z karabinu w dolne czy górne widełki ceny. Pozdrawiam serdecznie i czekam na dalsze aktualizacje :)))
  • Re: Reviews analiza Autor: ~Radwpo [178.43.249.*]
    Super robota czekamy na więcej w końcu ktoś pisze z sensem
  • Re: Reviews analiza Autor: ~jqn [147.161.249.*]
    dobry wątek, dzięki - rozdzieliłbym to jeszcze tylko na recenzje steam i poza steam, bo wazniejsze sa te widoczne na karcie gry, a nie na steamdb czy po wklikaniu w szczegoly
    Spróbuję, a tak przy okazji to wiadomo dlaczego tylko niektóre są widoczne na karcie? Jaka jest logika przy tym?
  • Re: Reviews analiza Autor: ~Galdan [46.204.96.*]
    Steamdb zbiera z wszystkich sklepów a na steamie mamy tylko steamowe i w dodatku płatne a nie otrzymane za darmo
  • Re: Reviews analiza Autor: ~jqn [147.161.249.*]
    tak, wiec np. nie pokazuje recenzji osob, ktore klucze maja z kickstartera
    Aha czyli to co widać na karcie to są zakupione przez Steam

Overall Reviews:
    Mixed(182 reviews)

A ja pobieram też ze strony Steam (nie steamdb), ale biorę z All Reviews i tam jest wiecej (zakupione + klucze)
    Natomiast nie widzę nigdzie żeby można było przefiltrować tylko po reviews które pochodzą z zakupu gry (te 182 reviews widoczne na karcie).
  • Re: Reviews analiza Autor: ~Ja [85.221.134.*]
    Mozna zobaczyć te, które się liczą to głównej oceny:
    Trzeba kliknąc na oceny (czyli mieszane czy tam inny napis mówiący jakie konkretnie są teraz) I wtedy wyrzucić filtr "twoje języki" by widzieć wszystkie. Następnie wybrać z drop down "Rodzaj Zakupu", a potem "Poprzez Steam".
    Dobra mam to, poniższe to review osób które zakupiły grę, czyli z karty Steam overall reviews + filtr na kupno Steam.

186 reviews, 58% positive:
    108 - Pozytywne - 5.29 hrs średni czas gry
    78 - Negatywne - 2.81 hrs średni czas gry

Ostatnie 100, 72% positive:
    72 - Pozytywne - 5.54 hrs średni czas gry
    28 - Negatywne - 4.87 hrs średni czas gry

Ostatnie 50, 72% positive:
    36 - Pozytywne - 6.42 hrs średni czas gry
    14 - Negatywne - 6.47 hrs średni czas gry
    Czyli ostatnie 100 i ostatnie 50 z samego Steam + kupno klucza wypada trochę gorzej niż ogólna ocena.
    75% vs 72%, ostatnie 50 widać też już czas gry powyżej 6h zarówno recommend i not recommend.
    Czyli to są obecne okolice ocenowe, będzie ciężko przebić 70% w szybkim tempie, musieliby trochę lepiej oceniać w kolejnych dniach żeby podnieść średnią.

Na ten moment wychodzi na to, że przecena na akcjach to przede wszystkim oceny od osób które szybko się zraziły i walnęły negatywny komentarz. Trochę to przerażające, że w taki sposób wyparowało z 20 milionów cap ze spółki.
[x]
PYRAMID 5,94% 10,70 2025-12-11 15:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.