• Rekomendacja ... Autor: ~UNI [193.193.181.*]
    ... widzę to tak: BOŚ zazwyczaj jest powściągliwy + bardzo dobre wyniki finansowe + spółka stabilna z dobrą perspektywą na najbliższe lata + dywersyfikacja biznesów + nowe biznesy + bardzo dobra kadra zarządzająca + fajne dywidendy + potencjał na terenie Ukrainy (paliwa i asfalty) ... strzepnięcie inwestorów liczących na zysk w kilka sesji jest potrzebne i może tą sytuację wykorzystają więksi gracze inwestujący na lata pod stabilne i wysokie dywidendy, na pewno cieszy się zarząd, który za kilka tygodni będzie miał ca 19mln zł na zakup akcji :) - co sądzicie?
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~Helen [31.182.254.*]
    Boś chce kupić tanio obroty 3mln ktoś wysypuje ale też ktoś kupuje.
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~Inwestor [46.134.67.*]
    Mam nadzieje ze po wynikach 2 kw odszczekaja ta prognozę
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~Anal [104.243.212.*]
    Co do wyborów na jesień mają racje .
    Warto przeczekać .
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~dziad [46.148.65.*]
    politycy mają pełen wachlarz możliwości co do ograbiania pod wybory:
    energetyka świetne wyniki...
    banki świetne wyniki...
    paliwa świetne wyniki....

jest kogo ogołacać podatkami od nadzwyczajnych, daninami solidarnosciowymi i wakacjami kredytowymi!
    hulaj dusza, piekła nie ma!
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~dziad [46.148.65.*]
    nie odszczekają. tak nparawde ich rekomendacja bedzie miala sens dopiero w 2h roku, ale jeszcze nie teraz. co za paździeż z tego DM boś!!!
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~Zdzieszowicki [194.29.180.*]
    Co nadal nie zmienia faktu, że przy dzisiejszej cenie dywidenda wynosi 10% i po odcięciu dywidendy BOS wskazuje nadal 130 zł w ciągu 12 miesięcy co daje 30% potencjalnego wzrostu + dywidenda 10%. Także obecną cenę potraktowałem jako okazje inwestycyjną i dokupiłem.
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~HeHe [185.143.54.*]
    Zarząd zakupi więc po 90, a później BOŚ wszystkich przeprosi za pomyłkę i wystawi ręki na 180. Łosie, long term'y, oraz ci z małym zapasem Stoperanu lub dziurawym pampersem będą dalej dywagować o słuszności, lub jej braku, rekomendacji BOŚ.
  • Re: Rekomendacja ... Autor: glokoo [31.2.60.*]
    Warto sobie zdawać sprawę z wartości spółki, którą się posiada w portfelu :) UNT to mega zdrowa spółka, super zarządzana, transparentna z świetnymi perspektywami na dalszy rozwój no i z sowitą dywidendą za rok 22.
    Dziś wielu się wysypało co przewietrzyło akcjonariat i dobrze zrobi naszym akcyjkom, które przeszły w ręce long term.

Pozdrawiam świadomych i długoterminowych akcjonariuszy UNT :) !
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~aptekarz [79.184.247.*]
    Nie tylko zarząd kupi za 90-100 zł. Ja też dokupię. Jak dla mnie to ewidentne, że to wycena pod spadek, ktoś musi kupić taniej by więcej zarobić. Co do spółki - Unimot nie tylko nie pogarsza wyników ale je polepsza a biznes asfaltowy jeszcze nie wszedł do wyników 1 kwartału. Niech ci którzy sprzedają przesiądą się na sunex - tam zarząd im "specjalną uchwałą" chce odebrać 45% zysku spółki ;-) bo tak. A w Unimocie mam 10%, więcej niż jakakolwiek lokata plus perspektywnę na co najmniej 30%. Nawet chwilowy spadek mnie nie zniechęci.
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~Kuba [37.225.24.*]
    Dziś obniżyli rekomendacje jutro ja podniosą. Poza tym info o dywidendzie podniesie trochę kurs do góry
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~Invest [194.149.88.*]
    Dnia 2023-05-11 o godz. 13:51 ~Zdzieszowicki napisał(a):
    > Co nadal nie zmienia faktu, że przy dzisiejszej cenie dywidenda wynosi 10% i po odcięciu dywidendy BOS wskazuje nadal 130 zł w ciągu 12 miesięcy co daje 30% potencjalnego wzrostu + dywidenda 10%. Także obecną cenę potraktowałem jako okazje inwestycyjną i dokupiłem.

Przy dzisiejszym kursie, dywidenda to 12%, no chyba że już odliczyłeś złodziejski podatek Belki.

Co do reszty zgoda, rekomendacje służą do manipulacji rynkiem.

• Re: Rekomendacja ... Autor: ~Zdzieszowicki [91.192.2.*]
    38% czy 40% niewielka różnica. Oczywiście to tylko z rekomendacji BOŚ. Osobiście uważam, że w tym roku zobaczymy 200 zł.
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~Asdf [37.30.123.*]
    Mercator też miał zaniżone rekomendacje przy 700 czy 400 zł. Z rynkiem się nie bije. Wojna się kończy. Jest sztucznie utrzymywana. Kryzysu paliwowego już nie ma. Można się z tym nie zgadzać. Na MRC nadal wierzą w 400 mln gotówki i super zyski.
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~Olaf [89.64.115.*]
    Moje zdanie - Tanie akcje pod zakupy zarządu. Co roku to samo i nikt się nie uczy a free float coraz mniejszy.
  • Re: Rekomendacja ... Autor: ~HeHe [185.143.54.*]
    Przesiadamy się na Allegro! Ci to mają rekomendacje. A wyniki!!!
    Właśnie podali:-)))
[x]
UNIMOT 2,69% 168,20 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.