1 marca i 14 potwierdzenie trendu wzrostowego po wynikach mozliwae dojscie do ceny 5,44 -5,66 a w przedziale roku 7,5 pisze to dla siebie by wiedzieć czy sie sprawdziło na razie wykresy podaja wykupienie od dołu i trend wzrostowy okolice 5,2
Wiec jest jak pisałem zbieranie akcji na niskim pułapie i szykowanie się do wybicia ponad 5 zł . Teraz było zamknięcie luki na wig 20 z otwarcia i droga na północ otwarta ! stop losy zrealizowane ! Koniec wojny na ukrainie lub ofensywa która pomoże odzyskać 50 proc terenów i mamy 250 na wig 20 a zanim będzie podążać reszta indeksów
Nie w poniedziałek kontynuacja trendu ponieważ spadki dadzą ,złamanie trendu wzrostowego .Wig 20 już wybronił poziom i teraz tylko i wyłącznie w góre jeśli by zszedł niżej jak 1900 pkt to idziemy w okolie 1750pkt .Oczywiście nie przewidzimy zdażeń losowych ,jak w stanach ktoś kichnie to w europie będzie sraka. milenium powinien wrócić w okolice 5,30 zł a z tego miejsca atakaować w górę .
Ciekawe jest że banki od 2 jak nie trzech lat wiedzą o tym i robią specjalny fundusz by pokryć straty w przypadku ewentualnej przegranej w tsue !.Czyli jeśli nawet wyrok będzie na maxa nie korzystny to tylko okaże się ile każdy bank "odłożył na czarną godzinę " i ile ewentualnie brakuje by pokryć roszczenia .Bez spadków nie ma wzrostów tak że takie przetasowania są konieczne na giełdzie
Dokładnie tak ale sterownikom oto chodzi mieć pretekst do dołowania kursu z tego żyją na tym bazują zabrać tanio sprzedać drogo emocje strach nie wytrzymują nawet najsilniejsi.
DZIŚ MYŚLĘ ŻE BĘDZIE KUMULACJA NA POZIOMIE 4,8-4,95 ZŁ UBIJANIE KURSU POD WYSTRZAŁ JUTRO ,ALE TO WZALEŻNOŚCI JAK SILNY BĘDZIE WIG 20 .MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE DZIŚ JESZCZE JEST TANIO .DZIŚ MOŻLIWE TEŻ SZARPNIĘCIE KURSEM W SZCZEGÓLNOŚCI GDY OTWORZĄ SIĘ STANY ,NA DUŻYM PLUSIE.
Widzisz Marku na tym forum nie ma co za bardzo się odzywać ,wyrażasz swoją opinię ale na forum są grubasy kórzy rządzą na gpw i sieją zamęt w głowie ,a ty błądzisz bo wybija cię z twoich przemyśleń ! masz zwątpienia ręce słabe puszczają papier .Jak pisałem wig 20 idzie do góry będzie szedł i reszta podąża za nim ,nasza giełda była od 2 lat w konsolidacji i przerwany cykl hossy 2020 r powodzenia
Hmm no cóż pożyjemy zobaczymy liczę się z twoim zadaniem trochę chleba zjadłeś i to nie z jednego pieca ogólnie wszędzie marazm nie da się ukryć że energetyka teraz cieszy się wielkim zainteresowaniem jaki stawiasz czas na głębokie spadki lato, jesień czy jeszcze w czerwcu zanurkuje.
dziś lecimy nad 2000 tys wig 20 co na gieldzie Milenium wszystkie wskazniki wykupione ! bede zdziwiony jak sie zatrzymiemy poniezej 4 proc ,w poniedziałek kolejne wzrosty i bardzo możliwe przebicie poziomu 2000 tys !
obecna sytuacja na milenium to skup akcji ,a na wig 20 wystraszenie ludzi i skup by w najbliższych dniach zaatakować poziom 2000 pkt ,być może uda się dziś kto wie? dzieli nas pare punktów powodzenia
Widzę że masz pojęcie ale ja to wszystko widzę inaczej wymienił się akcjonariat wzrostów brak moc spada wszyscy wiedzą co się szykuje i stoją z kasą będzie pogrom przez wakacje będzie taniutko będziecie między sobą oddawać mało się nie pozabijacie Morawiecki wybory itp pójdzie za społeczeństwem żeby wygrać wakacje kredytowe 2024 TSUE 15 czerwca będzie ciekawie lepiej nie zarobić i stać z boku jak stracić promocja będzie sierpień -wrzesien
To tylko korekta po spadku zgodna z zasadą -"żeby urosło wpierw musi spaść " moim zdaniem spadek na 4,6 był za mocny i stąd moje subiektywna ocena że można tu jeszcze zarobić 10 proc tj 5,25 .Prawdziwa korekta będzie tak jak piszesz po 15 .Ale co jeśli wyrok da mozliwość tylko renegocjacji ?lub będzie korzystny dla banków ? tego nie wie nikt w którą stronę pójdzie kapitał .Następna sprawa od dwóch może trzech lat wiadomo o tych kredytach i banki mają odpisy i przygotowany kapitam więc w sumie wyrok już jest w cenie nie można takiego scenariusza wykluczyć .Masz racje czasem lepiej stać z boku niż stracić ,ale na maxymalnym ryzyku są maxymalne zyski .
Jutro kolejna atak na wyższy poziom ! tak tak więc zapiąć pasy .Bardzo możliwe że dotrzemy w okolice 2100 pkt .Dzis natomiast mamy malutkie straszenie akcjonariuszy ,taka mini korekta przed startem w góre .Niskie zakmknięcie ,wysoka dogrywka i wysokie otwarcie i dużo ludzi na peronie :) ja obstawiam taki wariant pozdrawiam i powodzenia
Dziś możliwa korekta z powodu nie dopięcia budżetu w USA ,ale w sumie jest nie uzasadniona ,ponieważ ta sytuacja ma miejsce co roku .Więc można przyjąć że jest to dobry czas na skup akcji ,które w najbliższym czasie i tak pójda w górę bo jesteśmy w trendzie wzrostowym . Słabe ręce oddają akcje i fundy zbijają cenę paroma akcjami by skupić większe pakiety
Co słychać dziś robaczki ? otóż została zamknięta luka na wig 20 .Spadek wigu poniżej 1900 pkt oznacza bardzo duży spadek wręcz odwrócenie trendu na spadkowy ,obecnie wig 20 obronił poziom ,a właściwi domknął lukę wzrostową i teraz potrzebujemy kilka info ,jednym z nich będzie euforia o budżecie USA i tu moga sie pojawić dość duże wzrosty ! mysle że teraz jest dobry czas na kupowanie makulatury :)
Straciłem tu majątek i czas od początku roku nie zrobił Ani procenta % ogólnie dramat miałem kiedyś pary u zmieniałem banki dobrze mi szło do jedynej informacji i frankowiczach i rozjechałem się na 30000 zł do konkurencji oni poszli do przodu a ja 3 kroki do tyłu nie do odrobienia syf i tyle.
posiadam ,ale kupiona ciut wyżej ,trzymam bo uważam że będzie ponad 7 zł do roku czasu po burzy zawsze jest słoneczko a ludzie zapomną co to było z frankami
Dzis następne kółko do skupowania papieru i będzie następna próba by przebić 5 zł za papier wig 20 przypuści atak na 2200 pkt dobre dane na obniżenie stop proc w Polsce ,dopiety budzet w stanach ,dobre wyniki firm komputerowych w stanach ,nvidi ,amd ,microsoft
Dzis możliwe zamknięcie powyżej 4,7 4,75 w zależności od otwarcia i doięcia budżetu w usa .Chciał bym tu napisac że impas był nie raz ponad miesiąc więc tydzień czy dwa to norma .Za nie długo chiny pokaża swój wzrost i ropa ,złoto,giełdy będą w eufori dziś możliwe poziomy na wig w okolicy 200 0 pkt ale w skupowaniu pośpiech nie jest wskazany ,możliwe zrzuty po pare akcji by zniżać cene i grać na psychice inwestorów
5 zł to powinno być już dawno wracałem historycznie to Millenium zachowuję się tak że mieli mieli a nagłe w 3 dni pionowo wyskakuję pokład wyżej czemu jest tak nisko we dle innych banków pkobp petarda Alior od dołka października grubo a tu zbierają prowadzący czy brak chętnych.
Masz racje na tle innych banków Milenium wypada słabo ,ale uspokoje cię to jest przygotowanie do szturmu w góre !! Bank wydał oświadczenie że nie spodziewa się pogorszenia kosztów teraz po 3 i 4 i 1 q notują bardzo duże wpływy z kredytów ! Bank nie może podać nie prawdziwej informacji więc to co było od 5,7 do 4,6 to korekta i wybicie silne w góre ,a jak spadnie to ile do 3,5 ? obecnie można wiecej zarobić niż stracić
WIG banki ciągną w górę ceny przybiły styczniowe wybicie Mbank ,Alior , PKOBP wydaje mi się albo prowadzący zaczną z wora do wora przerzucać żeby nie robić gańby skup akcji przecież trwa i trwa na niskich poziomach fundusze obłowione dla nich to żaden problem cenę zaprowadzić tam gdzie jest jej miejsce trochę jest to smutne jak inni odrabiają straty na razie widzę tak ala Merkator nikt go nie chcę tak jak Ccc kosiło się długo mam cichą nadzieję że jak nagłe odpali to zleci się całe GPW i zacznie się granie jak było kiedyś nawet i 10% jednego dnia bo obecna cena jest śmieszna kiedyś mówił pewien człowiek akcja wystrzeli wtedy jak wszyscy są już zmęczeni i bark im sił:-) obroty bardzo małe były w piątek.
Dokładnie tak jak piszesz oby nie zrobili potancowki w czerwcu z ogłoszeniem TSUE winda w dół a na drugi dzień do góry tu się dzieją różne cuda trochę czasu siedzę tracę nerwy i pieniądze i przeglądam się palec nie raz swierzbi wyskoczyć wskoczyć ale czasem się nie uda dobrze trafić siedzenie bezczyne jast dla ludzi spokojnych i lepiej na tym finalnie wychodzą.