Mały oRGR został zainicjowany --- teraz kurs jest w okolicy Oporów tutaj pewnie bedzie pojawiała sie jakaś podaż ---w dodatku zostawili luke hossy byc moze rynek bedzie chcaił ja jeszcze domknąć , chiciaz pewnosci nie ma , ale przy okazji checi domkniecia luku mogą utworzyć drugie ramie oRGR i po pokonaniu oporów 240 PLN i potem 250 PLN --- bedzie zainicjowany drugi oRGR i wyznaczane nowe ATH ( po odcieciu dywidendy) ---
Natomiast na moje OKO to najwazniejsze z Punktu technicznego jest WIelki spodek który juz został zainicjowany i KURS IDZIE KSIAŻKOWO .
Po cofnięciu sie do linii wsparcia po wybiciu spodka ---- czeka nas SKY IS THE LIMIT.
Ale tak na prawdę w LONG term liczy sie w sumie tylko ANALIZA FUNDAMENTALNA ---- SCP moze dla swoich akcjonariuszy w kolejnych latach zarobić w sumie miliardy PLN z czego zdecydowana wiekszość pójdzie do samych akcjonariuszy w postaci DYWIDEND---- i dlatego BARTDZO WARTO MIEC TA SPÓŁKE TECHNOLOGICZNĄ ktora ma obecnie P/E ponizej 2 .
ciekawa sesja dzisiaj nie powiem zerkam bo po 237 ładnie zjechali na mniejszym volumenie niż przy zbiórce gdzie ta linia spodka? bo dzisiaj to ładnie wyglądało Przebije 240 to poleci samo
ta linia spodka była w okolicach 180 PLN teraz tworzy sie juz znowu kolejna fala wzrostowa Co widać np po tworzących się Sygnalach K na SK ---na dziennych .
papier jest skrajnie niedowartosciowany z P/E poniżej 2 --z Dywidendą w wysokości 230 MLN przy kapitalziacji 500-600 mln PLN ---i z perspektywą znacznie znacznie wiekszej dywidendy z BacterOmic ---
Ale ta dywidenda jest już wypłacona, spółka może sprzedać bactera, ale za ile i kiedy to jest pytanie. Tutaj po info o sprzedaży, ba jeszcze przed oficjalnym jej ogłoszeniem, a kiedy było wiadomo ile będzie wynosić, bo wynika to ze statutu, kurs był bardzo nisko. Tuż przed sprzedażą pcr był w okolicach 100 zł. Także do bactera może być po drodze różnie, a tu dzielicie skore na niedźwiedzu. Wycena 1500 zł za akcje? Na teraz? Pod co? xD
Z bacteromic będzie inaczej . Rynek nie jest schematyczny i przed monetyzacją BacterOmic będzie kurs dużo wyżej . Spółka jest na zupełnie innym poziomie Rozwoju , finansowym i Brandu niż przed monetyzacją PCR/One . To co teraz jest na rynku to moim zdaniem GRĄ funduszy i grubasów aby próbować ściągnąć kwot od indywidualnych wykorzystując zniechęcenie Bardzo niska wyceną spółki . To moim zdaniem jest umówiony temat bo Nie ma Przypadku w tym że DM nie wystawiają Rekomendacji spółce która odniosła największy sykces Medtechu w Polce. Są też inne przesłanki o których nie chce mówić, żeby stwierdzić że Finansowi kombinują tak żeby drobnym utrudnić życie .
Teraz jest faza zbierania kwitów jeśli scp by rósł niewielu byłoby chętnych na sprzedaż i tak dużo nie ma bo papier nie jest zaleszczony.--- A jest już poważną Firmą Medtechu.
Rozpaczliwe naganianie dzień w dzień.
Dziś jeszcze ani razu nie napisałeś jak to SCP przypomina ci CDR przed premierą W3. Ja lubię jak piszesz to codziennie tu po kilka razy, bo mnie to koi. Czekamy czekamy.
Przypomina?? Chłopcze przy 600 mln kapitalizacji to CDR miał 25 mln zysku :) I to po debiucie W2.
SCP nie przypomina CDR u, przy kapitalizacji 600 Mln pl ---- Scp wypłacił 10 razy wiecej samej dywidendy niż miał zysku CDR przy kursie 5 -6 pln i kapitalizacji 500-600 Mln PLN .Natomiast nie mam wątpliwości że w przyszłości SCP może budować tak znaczącą wartość firmy jak CDR.
A tak ogólnie to ja z lekka zaatakowałem podaż jak doszło do 237 skupiłem coś koło 1 k papieru z haczykiem w ciut większych paczuszkach np po 300 akcji to spowodowało momentalne cofanie się podąży. To mnie uświadamia, że to co jest obecnie to Gra pozorów i pykanie sobie kwitami z prawej do lewej --- natomiast jak tylko ktoś z zewnątrz się włącza do xuut agresywniejszego brania to Podaż spierał.. da.la ino gwizd.
P.S mam zamiar dokupowac akcje z chęcią jeszcze parę k akcji zgarnę jeśli będzie mi dane ale to zależy taż od CiGa i dynamiki jego wzrostów.
I jest jeszcze jedna Kwestia --- tego że papier jest rozgrywany przez grubasów i nie chcą żeby było nim głośno --- to kwestia np bralu Rekomendacji po tak spektakularnej sprzedaży PCR /One I Bacteromicu w Early Access pomimo że SCP już nie jest na NC a w sWig 80 nikt się nie wychyla z Reko.--- a ponadto pomimo takich dywidend takich nie małych w sumie obrotów SCP ma mała wagę kredytową i dużo mniejsze kapitalizacyjnie spółki które nie są w indexach albo które notują długoletnie straty potrafią mieć większe wagi kredytowe.
To też pokazuje że jest moim zdaniem "pewna zmowa grubasow". Ale mi w to graj ja korzystam i sukcesywnie dokupuje kwity.
No nareszcie napisałeś swoje regułki codzienne. Ukrojony jestem. Starannie słowo w słowo to samo co codziennie klepane od otco.
Zapomniałeś jeszcze dodać coś o duolistingu. O tym jeszcze dziś nie pisałeś?
Też mam zamiar dobierać w miarę dostępności środków. Spółka zasługuje na dużo wyższą wycenę (c/wk <2 śmiechu warte).
I też siedzę na CIG, ale tam chyba jeszcze trochę trzeba posiedzieć, choć już ładnie urosło. :)
Poza tym trzymam SDS, MDG, OML i P2C.
Otco powiedz czy ty to codziennie przeklepujesz raz po raz to samo czy copy paste robisz ze swoich postów z poprzedniego dnia? Tak z ciekawości pytam no bo widać żeś prosty chłop i nie wiem czy wpadłeś na to żeby mniej czasu ci zabierało to tłuczenie codziennie to samo.
Mógłbyś też bota zatrudnić tylko automat by jednak chciał zmienić coś po jakimś czasie a ty lubisz tłuc codziennie to samo bez zmian żadnych hehe
tu nie chodzi o C/WK bo pod Wk moze sie wiele kryc w wielu firmach --czesto np wyceniaja BRAND FIRMY jakies magazyny stare maszyny ITP ITD
Tu chodzi o C/Z -- i o to ze z tego zysku są juz wypłacane potezne dywidendy a Beda jeszce wieksze ---- po Sprzwedaniu bacterOmic zakladam że wszyscy co do tej pory kupili będą mieli akcje za FREE ---bo kasa z 2 dywidend pokryje z NAWIAZKĄ --- i o to chodzi z SCP ---- ze spólka SAMA POKRYJE po BACTEROMICU koszt zakupiniea AKCJI SCP . ---a w moim przypadku --zakaladam ze 2 DYWIDENDY nie tylko pokryja koszt zakupu --ale juz dadza mi zyski NETTO.
wiec jesli ktos ma do wyboru Kupic mieszkanie np za 1 MLN PLN i wynając je za np 5 K PLN miesiecznie ---to lepiej było kupic akcje SCP ---- za ten 1 MLN PLN np z średnia 200 PLN --- mahjąc 5 K Akcji z samej dywidendy na czysto garnelo sie ok 350 K PLN --- czyli prawei 6 LAt renty z wynajmu ---po bacteromicu moze to byc juz np 300-500 PLN na akcje czyli np 1.5 MLn PLN --do 2.5 MLN PLN przy 5 K akcji ---No i ma sie jeszce akcje ktore beda rosły na swojej wartosci Duzo szybciej niz mieszkanie kupione za 1 MLN PLN czyli np 70 M2 za 15 K za metr.-- bo jesli Bacteromic pójdzie za np 1.5-2 mld pln to kurs bedzie wynosił pare k PLn za akcje .
takze Ci sco tak sie rzucali i rzucają na mieszkania i maja nadwyzki finasowe ---powinni CIUTKE pomysleć ---zastanowic sie i przekalkulowac czy oplaca im sie pakowac w mieszknie na wynajem --bredzlowac sie z lokatorami za pare K pln miesiecznie --czy kupic soebie akcje SCP --Ciagnąc RENTE z dywidend i patzrec jak z czasem SCP STAJE SIE GIGANTEM MEDTECHU nie tylko w POLSCE ale i całym regionie.
P.S ..Już ci odpowiadam IDZ PRECZ --- mam nadzieje ze od czasu do czasu Ktoś kto ma ciut wiekszą kase --Psim swędem wejdzie na watek SCP ---poczyta moje posty i stwierdzi ze nadwyzki finasowe zamiast pakowac np w ziemie czy mieszkanie powinien zapakowac w SCP . Jesli znajdzie sie takich kilku Ludzi z ciut wieksza kasa 1 MLN + to już to popsuje szyki TYM BREDZLARZOM ---ktorzy tak Brędzlujas ie z tym kursem. :) --- to mi rpozyniesie satysfakcje --- bo sam sie dokladam do tego ze akcji w " wolnym " obiegu jest systaematycznie ciut mniej. ---a przy okazji CI ludzie Jak zarobia DUZY szmalec---to nie watpie ze zoistyaną na rynku i BEDĄ NIM OBRACAĆ --i beda przyczyniali sie do poprawy płynnosci i kapitału na naszym BANANIE.