Scenariusz na dziś, od rana +6 na końcówce +1 bo obawy co do przyszłych zysków. Wczoraj połowa giełdy rosła po 5-6%, balony bez zysków tam nie ma obaw... Ostatnio Autopartner publikował raport, spółka warta 2,5mld wypracowała zysk 40mln - sukces!!!, tu 1,2mld i ponad 100 zysku, to pokazuje jak nędznie jest wyceniany Arctic na giełdzie, podobne porównania można zastosować do większości championów z mwig40 i swig. eurocash polenergia livechat neuca benefit ccc gruparacuj sts wirtualna itd.
Mnie najbardziej cieszy że utrzymują marże, dość sporo spadł wolumen sprzedaży papieru ale jak widać udaje im się madrze zarządzać kosztami i utrzymywać cenę sprzedaży
Więcej wiary. Coś mi tu zwała nie pasuje. Raz, że nie jesteśmy na szczycie, Arctic dostał już w tyłek mocno, dwa - wyniki rewelacyjne, trzy niedługo zapowiedź dywidendy.
Buhahah szczerze to nawet nie obstawiałem takiego syfu, liczylem że po takich wynikach chociaż 5%.
Jednak okazuje się że sternik ma inny scenariusz :)
Żałosna tą spółka.
Dlatego jeśli zarząd nie podejmie decyzji o skupie to szanse na 20zł prawie żadne.
Dobre, ja też jestem na Cognorze :) Tu jeszcze w drugim kwartale wpadnie ponad 40 mln z dywidendy Rottneros!! A Lubawa to chyba pokazała wczoraj wyniki, ile było -12%?
Arctic pod względem fundamentalnym to jedna z najlepszych spółek generująca wysokie zyski.
A GPW to cyrk w którym spekulanci huśtają kursami spółek o małej kapitalizacji po to żeby zarabiać hajs.
Celowo doluja kurs robią gow… burze po to żeby leszcze się zes…. i oddali tanio papier.
Ale to jest do czasu przy takich spółkach jak ta to tylko kwestia chwili i kurs strzeli zaraz będzie dweidenda potem wyniki za II kw i podejście pod III kw który zawsze jest najmocniejszy i będzie git.
Spekulanci żywią się naszym strachem to takie proste i zarazem trudne