• Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~Balian [80.238.108.*]
    Jest bardzo dobrze.
  • Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~bsra [77.253.16.*]
    No to czas zgnoić kurs. To przecież świetna wiadomość dla polskiego inwestora i okazja, aby zjechać z kursem ostro w dół. Niestety to nie USA.
  • Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~Tom [195.164.163.*]
    Scenariusz na dziś, od rana +6 na końcówce +1 bo obawy co do przyszłych zysków.
    Wczoraj połowa giełdy rosła po 5-6%, balony bez zysków tam nie ma obaw...
    Ostatnio Autopartner publikował raport, spółka warta 2,5mld wypracowała zysk 40mln - sukces!!!, tu 1,2mld i ponad 100 zysku, to pokazuje jak nędznie jest wyceniany Arctic na giełdzie, podobne porównania można zastosować do większości championów z mwig40 i swig. eurocash polenergia livechat neuca benefit ccc gruparacuj sts wirtualna itd.

• Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~Fubik [78.8.86.*]
    Mnie najbardziej cieszy że utrzymują marże, dość sporo spadł wolumen sprzedaży papieru ale jak widać udaje im się madrze zarządzać kosztami i utrzymywać cenę sprzedaży
  • Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~Baca [193.106.246.*]
    Więcej wiary. Coś mi tu zwała nie pasuje. Raz, że nie jesteśmy na szczycie, Arctic dostał już w tyłek mocno, dwa - wyniki rewelacyjne, trzy niedługo zapowiedź dywidendy.
  • Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~Ja [31.0.91.*]
    Kup lubawe tam zyski do wzrostów nie potrzebne :)
  • Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~Ja [31.0.91.*]
    Buhahah szczerze to nawet nie obstawiałem takiego syfu, liczylem że po takich wynikach chociaż 5%.
    Jednak okazuje się że sternik ma inny scenariusz :)
    Żałosna tą spółka.
    Dlatego jeśli zarząd nie podejmie decyzji o skupie to szanse na 20zł prawie żadne.
  • Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~insajder [188.124.188.*]
    Mam trochę deja vu z Cognora. Tam też spółka spadała pomimo rewelacyjnych wyników, do czasu.
  • Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~Baca [193.106.246.*]
    Dobre, ja też jestem na Cognorze :)
    Tu jeszcze w drugim kwartale wpadnie ponad 40 mln z dywidendy Rottneros!!
    A Lubawa to chyba pokazała wczoraj wyniki, ile było -12%?
  • Re: Ponad 130 mln zysku za I kw. Autor: ~Wuwa [37.30.105.*]
    Arctic pod względem fundamentalnym to jedna z najlepszych spółek generująca wysokie zyski.
    A GPW to cyrk w którym spekulanci huśtają kursami spółek o małej kapitalizacji po to żeby zarabiać hajs.
    Celowo doluja kurs robią gow… burze po to żeby leszcze się zes…. i oddali tanio papier.

Ale to jest do czasu przy takich spółkach jak ta to tylko kwestia chwili i kurs strzeli zaraz będzie dweidenda potem wyniki za II kw i podejście pod III kw który zawsze jest najmocniejszy i będzie git.
    Spekulanci żywią się naszym strachem to takie proste i zarazem trudne
[x]
ARCTIC -0,94% 8,46 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.