• NO TO TRAGEDIA DLA TEGO WALORU NA DŁUŻEJ!!!!!! INFO!!!!! Autor: ~baniak [83.31.244.*]
    OPONEO.PL S.A. - Zawiadomienie o przekroczeniu progu 5% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki OPONEO.PL S.A. ( 44 / 2008 ) 17:02 28.10.2008
    Wtorek

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr 44 Numer raportu / 2008 Rok Pole, w które można wprowadzić dodatkowe oznaczenie numeru raportu.

Data sporządzenia: 2008-10-28
    Skrócona nazwa emitenta
    OPONEO.PL S.A. Pole zostanie uzupełnione automatycznie po wypełnieniu arkusza z informacjami o podmiocie i ponownym otwarciu arkusza raportu.

Temat
    Zawiadomienie o przekroczeniu progu 5% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki OPONEO.PL S.A.
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zarząd Spółki OPONEO.PL S.A. informuje, że w dniu 28 października 2008 roku otrzymał od AIG Powszechne Towarzystwo Emerytalne Spółka Akcyjna (dalej „AIG PTE S.A.”) zawiadomienie, zgodnie z którym AIG PTE S.A. informuje, że w wyniku nabycia akcji spółki OPONEO.PL S.A. z siedzibą w Bydgoszczy przez Otwarty Fundusz Emerytalny przekroczyła 5% ogólnej liczby głosów. Przekroczenie progu 5% nastąpiło w dniu 24 października 2008 roku. Obecnie OFE posiada 906 965 akcji zwykłych na okaziciela, co stanowi 7,15 % kapitału zakładowego spółki i uprawnia do 906 965 głosów na Walnym Zgromadzeniu. W dniu poprzedzającym w/w zmianę OFE posiadał 622 422 zwykłych na okaziciela, które stanowiły 4,91 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki i 4,91 % kapitału zakładowego OPONEO.PL S.A. Podstawa prawna: art.70 ust.1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005r. - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
  • lepiej być nie może !!!! Autor: ~rysiu [83.5.238.*]
    na szczescie ten ktoś kto skupował duże pakiety to fundusz a one raczej biora na długi termin wiec nie ma paniki ze będa wywalały za chwilę

tak wiec mała podaz spowoduje duuuuży UPPPPP
  • Re: lepiej być nie może !!!! Autor: ~baniak [83.31.244.*]
    Niestety nic bardziej błędnego!!! Teraz to nikt tego nie będzie kupował , bo nikt nie będzie ciągnął w góre kursu akcji dla PTE!!! Na razie już widac brak popytu i jazdę we własnym sosie ... I tak będzie bardzo długo...
  • spólka pokazała dobre wyniki, a przez ostatni miesiac kurs cofnał Autor: ~storek [80.50.236.*]
    sie o ponad 50%.. nie ma szans zeby nie dał zarobic, ta spólka musi wrócic na swoje 15zł...oni to wiedza ze dołek to juz był
  • Re: spólka pokazała dobre wyniki, a przez ostatni miesiac kurs cofnał Autor: ~baniak [83.31.244.*]
    Witaj storek!!! Moim skromnym zdaniem scenariusz niestety będzie taki jak zwykle!!!! Jak w przypadku CPE , GRAALA czy innych... Teraz PTE kupowało najprawdopodobniej od "ojców założycieli" / wątpię , by kto inny tyle miał / po spadku z 16 PLN na 6,5 - 7,0 PLN!!! Teraz papier pokisi sie we własnym sosie i spadnie na fundamentalne 3,5 - 5 PLN!!! I tam sobie PTE dokupi resztę do powyżej 10%..... Póżniej będzie długo nic , a dalej zonaczymi.... Nie życze nikomu takiego scenariusza ... ale taki będzie!!! Nikt nie pociągnie tego waloru w górę , bo go zaraz dostanie od PTE!!!!! Niestety...
  • szczerze nie znam sie na tej spólce, i czas da poznac jak to bedzie... Autor: ~storek [80.50.236.*]
    ale mimo wszystko trzymam sie mojej wersji, nie spodziewam sie tgo za dzien tydzien czy nawet miesiąc..ale w 6 miesiecznym okresie jak najbardzej.. osobisie nie sadze zeby starszyzna sprzedawała swoje papaiery, nie za ta cene i nie dzis, nie potrzebuje tej kasy...zebrali z rynku co łosie oddały...
  • Re: szczerze nie znam sie na tej spólce, i czas da poznac jak to bedzie. Autor: ~baniak [83.31.244.*]
    Łosie nie oddająw pakietach po 50k akcji!!!
  • NO COMMENTS!!!!! Autor: ~baniak [83.31.214.*]
    A właściwie są comments : trzeba czasem słuchać innych!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.185.42.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • musisz byc delikatniejszy, moder jest romantykiem i nie lubi brutali ;) Autor: ~storek [80.50.236.*]
    Dnia 2008-10-28 o godz. 18:01 (usunięty) napisał(a):
    > (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: NO TO TRAGEDIA DLA TEGO WALORU NA DŁUŻEJ!!!!!! INFO!!!!! Autor: ~jajco [79.185.42.*]
    niech mnie mister moderatorek razem z pajacem baniakiem w cztery literki.............
  • Re: NO TO TRAGEDIA DLA TEGO WALORU NA DŁUŻEJ!!!!!! INFO!!!!! Autor: ~jajco [79.185.42.*]
    baniak - idź do psychiatry naganiaczu razem z moderatorkiem pieszczoszkiem!!!!!
  • Re: NO TO TRAGEDIA DLA TEGO WALORU NA DŁUŻEJ!!!!!! INFO!!!!! Autor: ~baniak [83.31.244.*]
    No i co????? jajco.... Czyżbyś się zapakował po 16 , mistrzu?????
  • Re:baniak sfiksował Autor: ~jajco [79.185.42.*]
    Z Tobą nie mam zamiaru dyskutować. Jesteś pustym pospolitym naganiaczem. Po ile i kiedy kupowałem i czy w ogóle mam akcje tej spółki to moja sprawa. Ale Ty napewno się nieźle przejechałeś skoro ujadasz jak pies i nigdy nic Ci nie pasuje. Nawet najlepszą wiadomość jaką jest to info potrafisz przerobić na swoją modłe. Ale Twoje teoryjki mnie nie wzruszają. Normalnych inwestorów podejrzewam podobnie. Skończ gościu z tymi bredniami.
  • Re:baniak sfiksował Autor: ~baniak [83.31.244.*]
    Wszystko co do tej pory napisałem o tym walorze sie sprawdziło!!! Więcej pisac juz nie muszę , bo i tak mam rację!!! Ci co mnie posłuchali przy 16 PLN , zaoszczędzili dużo kasy!!! Nie mam tego waloru , nie miałem i nie chce mieć!!! Tylko ostrzegam , a inwestorzy robią co chcą , tak samo z resztą jak i rynek!!! Czy Tobie się jajco wydaje , że od pisania na tym forum to papier spada lub rośnie???/ Chyba Cię poj.........o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: NO TO TRAGEDIA DLA TEGO WALORU NA DŁUŻEJ!!!!!! INFO!!!!! Autor: ~devald [89.74.14.*]
    5% OFE nie musi oznaczać złego scenariusza - spójrzmy na to z perspektywy , że free float zmniejszył się - jest mniej kasy w grze - łatwiej to podnieść. A zakupy ze względów oszczędnościowych faktycznie przenoszą się do internetu
[x]
OPONEO.PL 0,23% 88,20 2025-09-26 16:39:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.