• Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Suchy [195.80.130.*]
    Wiedzą po ile zrobią kolejne zaproszenie i wiedzą kiedy. My nie wiemy. Myślę że kolejne zaproszenie już niedługo ale nie będzie wiele wyżej maks. 15 zł wg mnie poprzedzone jakimiś zamulającymi informacjami. Znowu coś zbiorą ale wciąż mało. Takich mają doradców. Myślę że ich scenariusz przewiduje wiele zagrywek rozlożonych w czasie. A ten nie działa już na ich korzyść. Mogli to zdjąć już dawno skoro chcieli ale mocno się spóźnili i będą musieli zapłacić o wiele więcej niż kiedyś. Większa podaż powinna pojawić się przy 20 zł. Ale wiemy że chodzi tu też o cenę która zadowoli tlustego kota, który posiada mityczne 5% o ile ten kot w ogóle istnieje.
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Suchy [195.80.130.*]
    Tłusty kocie- jeśli czytasz te nasze wynurzenia odezwij się i powiedz jaki smakołyk cię zadowoli żeby oddać papier .
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Max [46.205.140.*]
    Jedynie te 5% może mieć fundusz opokatfi zarządzana przez rodzine duda .
    https://dh.pl/pl/finanse 
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~X5 [83.21.148.*]
    To, że ktoś z istotnym prawie 5% pakietem nie ujawnił się do tej pory jest bardzo dziwne. Może nie istnieje? Może to bardzo rozproszone akcje kupowane 15-20 lat temu po ponad 100 zł za szt.? Dziś 50 czy 200 szt. nic nie znaczą nie ma potrzeby się spieszyć. Zobaczymy.
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~akcjonariusz [5.173.241.*]
    Tłusty kot na pewno istnieje nie myślę by rodzina Dudów oddała te resztę 5 % poniżej 100 zł. dlatego trzymam do końca to pewna inwestycja warto czekać.
    Takoż i ja stoję.
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Loczo [193.109.225.*]
    mnie tylko zastania, dlaczego "spektakularnie" nie podniosą ceny, aby zwabić jak największą liczbę chętnych pod wpływem impulsu do oddania w krótkim czasie. Im dłużej to trwa tym oczekiwania na wysokość ceny rosną, bo ludzie mają czas na rozmyślanie.
    Jestem przekonany że przy cenie 30zł odda pewnie z 2% ludzi, przy 45zł odda kolejne 2% i póżniej pozostaje tylko 5,5% do zebrania według reguły spijania śmietanki co zwykłych mniejszościowych juz nie będzie dotyczyć, bo to dogadywanie poza sceną GPW .
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Suchy [163.116.189.*]
    i to jest właśnie dylemat:
    1/ czy chcąc zebrać lepiej przyp... raz a ładnie i ściągnąć pokaźną liczbę z rynku. Tylko pytanie czy jakby ogłosili że chcą od razu kupować drogo to czy w głowach tych co mają akcje nie zapali się lampka i przypuszczenie - skoro chcą kupić za 20 to są zdesperowani i dadzą też i 30 i może poczekać jeszcze trochę?
    2/ oni mają raczej strategią na wykończenie, zamęczenie, skubanie, ścibolenie. Czyli wiele wezwań i bardzo powolne podnoszenie poprzeczki.
    Co okaże się dla nich lepsze a dla nas gorsze, albo dla nas lepsze a dla nich gorsze?

Myślę, że chciwy traci 2x, tak mówi stare porzekadło. Skoro tak, to scenariusz nr 2 będzie dla nich gorszy, a dla nas lepszy. Potrwa to co prawda dłużej, ale my gramy tylko tak jak nam zagrają ale nie popuszczamy i to my na końcu będziemy mieć banana na gębie na tej bananowej przebrzydłej GPW.

Suchy
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Loczo [193.109.225.*]
    to co mogli w Cedrobie to już wycisnęli. Po cenie 6,40/7,25/8,00/12,00... Gdzie 70% tej spółki (oczywiście na papierze) zostało kupino w przedziale 6-8zł od wiadomo jakich instytucji. Pisać o nich nie ma teraz sensu.
    Tu na prawdę zostali żelaźni inwestorzy, którzy gotów są w każdej chwili na reakcję i przeciwstawienie się każdej próbie ich oszukania. Na dodatek zostali tylko tacy co czas nie jest dla nich ważny i mogą trzymać długo, długo. Dla nich ważna jest tylko sprawiedliwość i godne zamknięcie tematu.

• Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Gismo [188.146.254.*]
    Amen!
    Dziś klasycznie jak zapowiadała zrobili spadek. Chcą wywołać wrażenie że 13,5 to była okazja, teraz płacą już tylko 12,5. "Szkoda że nie sprzedałem" Myślą że są naiwni i się na to złapią. Wyrzucili 400 szt i notowanie spadło. Tu co jakiś czas tak będzie. Okazja żeby dokupić.
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Mm [85.221.132.*]
    Invest Pro Capital
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Kulfon [188.146.251.*]
    https://rejestr.io/krs/751536/invest-pro-capital
    Ciekawe czy 5,2% to ich? W kilku pakietach?
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Mm [85.221.132.*]
    Duża szansa, na spółe z Opoka Tfi
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Mn [85.221.132.*]
    Było też na walnym jeszcze PKM Duda po opcjach, z 1 mln. Akcji
  • Re: Oni mają wszystko przemyślane ... Autor: ~Marcin [31.6.145.*]
    Dokładnie, Invest pro capital oraz BB Biznes posiadają razem prawie 6,5 procent akcji. Są to fundusze związane z rodziną Dudy. Brały akcje w emisji ratunkowej po 11 zł jak firma była na skraju upadku. Teraz tę akcje są warte wiele razy więcej. Znają obecną wartość firmy. Te zachowanie w kursie do manipulacja dla pozostałych, każda pojedyncza akcja jest na wagę złota. Cierpliwości, Mości Państwo.
[x]
GOBARTO -5,80% 21,10 2025-11-21 15:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.