2023-07-09 Highest (32.) wishlist position 2023-07-09 Highest (33.) wishlist position 2023-07-05 Highest (34.) wishlist position 2023-07-04 Highest (35.) wishlist position
HF2 w wersji pudełkowej 21 marca 2024: https://www.gram.pl/news/house-flipper-2-trafi-do-pudelek-zapowiedziano-fizyczna-wersje-polskiej-gry
Zobaczymy jak się udał wersja pudełkowa. Moim zdaniem jak dystrybucja będzie dobra to powinno to zapewnić dopływ nowych graczy dla gry plus najwierniejsi fani zapewne będą chcieli mieć taką wersję.
Kluczowy będzie okres od pewnie soboty-niedzieli do premiery. A dalej kluczowe będą recenzje/opinie.
Nie było przedsprzedaży tak jak przy wielu dużych grach co powoduje, że pierwszego dnia max peak nie będzie aż tak duży. I raczej trzeba liczyć że to będzie long seller, szczególnie jak wyjdą konsole pod koniec marca 2024 i wersje pudełkowe. A dalej pewnie VR, Occulus, mobile i przede wszystkim dodatki.
Jeśli patrzeć na zachowanie kursów akcji spółek gamingowych po premierach gier to faktycznie w przeważającej większości kursy akcji spadają niezależnie czy premiera jest dobra czy nie. Na PLW spadki od lokalnego szczytu to już jakieś 25%. Może i spadnie kurs nawet poniżej 300 zł.
Natomiast trzeba też mieć z tyłu głowy, że w najbliższych 2 latach w ramach grupy PLW powinno być pewnie jakieś 100-200 premier gier!! i ta jedna premiera mimo, że obecnie najważniejszy tytuł dla grupy to za 2 lata jego waga pewnie będzie istotnie niższa.
A po drugie PLW będzie co roku wypłacało dywidendy, i co roku mogą być one coraz wyższe jak zyski będą coraz wyższe. Mało jest takich spółek generalnie na GPW, a wśród spółek gaminowych to pewnie nie ma takiej drugiej. A w dłuższym terminie na rentowność danej inwestycji w akcje ma wpływ nie tylko wzrost kursu ale też dywidendy.
Rozmawiajmy tutaj ze sobą kulturalnie i nie obrażajmy się. Myślę, że nie tylko Ryszard, ale większość z nas może odczuwać frustrację tym co się działo przez ostatnie trzy miesiące na kursie PLW i stąd ten brak optymizmu. Jest kilka znaków zapytania dotyczących premiery HF2, ale miejmy nadzieję, że ekipa Frozena znów nas pozytywnie zaskoczy.
Zobaczymy co planują na ostatnie 4 dni. Przyspieszenie powinno być większe. Zakładam, że powinno rozesłać już grę do Youtuberów, którzy pewnie będą mogli niedługo wrzucać filmy z gry. Pewnie jednak jakieś reklamy gdzieś będą. Na X (Twiterze) pewnie też jakieś wiadomości powinny się pojawić.
Na Steam już jest od kilku dni w Popularne nadchodzące.
Zgodnie z tym co podają na Steam będzie House Flipper 2: Digital Deluxe Edition! The price of The Deluxe Edition DLC is planned to be 9,99$, and it will be released at the same time as House Flipper 2, on December 14! https://store.steampowered.com/news/app/1190970/view/3879351442282766711
W końcu premiera taka jak inne większe tytuły czyli cena nie za niska + wersja delux A do tego będzie wersja pudełkowa ale razem z premierą na konsole 21 marca 2024.
Teb Obrót i ten wzrost by mnie cieszył gdyby cena akcji była w okolicach 450 zł. A nie 330. Jeśli premiera nie będzie b. Dobra to będzie kiepsko przy tym sentymencie jaki to mamy obecnie
A mi się wydaje, że ktoś wychodził przed premierą w obawie o to, że będzie kiepska. Więc myślę, że może być już tylko lepiej. Mam tylko nadzieję, że Pan Prezes nie palnie znowu, że premiera była poprawna. Zobaczymy jutro, jaki będzie peak. Ale spodziewam się w piątek mocnych wzrostów i pod jutro jeszcze dokupię.
Wyników mogły by pozazdrościć gry AAA. Ostatnio nikt nie miał tyle szczęścia - wiadomo, że ta gra powstała dla graczy, a nie bo komuś się podobała wizja i tyle.