• Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Hehe [83.7.63.*]
    I stracil 6k po czym wycofał zlecenie chciał obniżyć kurs
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Observer [5.173.249.*]
    Ha, ja dziś brałem po 2,90 i raz za 2.9kilka oczek wyżej. Teraz proszę w górę. Chciałbym mieć tę satysfakcję, że kupiłem w dołku :)
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Jo [83.26.168.*]
    będzie niżej ,przpraszam ale tak to widzę a więcej zobaczymy po sesji
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: sandman76 [89.151.43.*]
    Dnia 2023-05-05 o godz. 15:40 ~Jo napisał(a):
    > będzie niżej ,przpraszam ale tak to widzę a więcej zobaczymy po sesji

nie masz za co przepraszać, tylko oddawaj
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Hehe [83.7.63.*]
    To się okaże rynki idą w górę
  • Jo - Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Observer [5.173.249.*]
    Mam nadzieję, że nie masz racji i niżej nie pójdzie. Dziś się chyba skończy tak jak jest chyba że ktoś będzie chciał obniżyć na koniec. Ale w poniedziałek będzie już nowy dzień :).
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: jacek_z_grochowa [88.156.139.*]
    Moje 6k czeka np. po 2.88, ale nie ja tamto oddawałem. Po prostu rozstawiłem się by pozbierać. Skoro nie chcą to podniosę, jak pisałem jak najtaniej i jak najwięcej. @Observer- zarobisz tu dobre pieniądze, a jak przyjdzie czas tzw misiów jak w 2007 to bardzo dobre. Kwestia czasu. P.S jeździsz na walne z zasady czy pasywnie sobie czekasz? Ja mam sporo wolnego więc na kolejne się wybiorę, rejestrując część akcji
    Pozdr. Kenobi
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Observer [5.173.249.*]
    Nie nie jeżdżę na walne. Dziś tu kupiłem trochę po 2.90 i 2.95 bo stało i stało. Ale czekałem kilka godzin na realizację co znaczy chyba, że ludzie już nie chcą oddawać nisko. Kto panikował albo chciał zrobić kółko to oddał. Mam nadzieję, że będzie tak jak przewidujesz. Pozdrawiam.
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~janek [89.64.44.*]
    jacku gdzie to 6-7zl? dalej leci ,jaka prognoz?
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Violator1990 [37.30.115.*]
    Cześć Kenobi, skąd wniosek, że przyjdzie niebawem czas tzw. misiów jak w 2007 r. ? Pozdrawiam
    Są skazani na sukces przez przestawioną dźwignię rządową. Popatrz:
    Na początku lutego ogłoszono nabór do Ścieżki "SMART" w ramach programu Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki na lata 2021-2027 (skrót - FENG). Pierwszy uruchamiany konkurs w ramach tego programu!. Już od 21 lutego przedsiębiorcy z sektora małych i średnich firm mogą składać wnioski o dofinansowanie do PARP. Konkurs ma na celu wsparcie rozwoju działań badawczych i innowacyjnych polskich biznesów. Łącznie, w tym roku, w ramach Ścieżki SMART do przedsiębiorców trafi 10,67 mld zł, z czego sam PARP rozdysponuje kwotę 6,67 mld zł.
    Pod koniec lutego tego roku. PARP podpisała z Ministerstwem Rozwoju i Technologii umowę o dotację celową na realizację projektu Centrum Rozwoju Małych i Średnich Przedsiębiorstwo (CRMŚP) przez kolejny rok. Na razie szkolenia i webinaria, ale IZS skorzysta w zakresie robotyzacji linii produkcyjnych. Inni również. Zapowiada się w tym proces odblokowywania funduszy i strumień kapitału popłynie do MIŚ'ów.
    Poniżej wykres funduszu Goldman Sach MiŚ (PL)
    https://images92.fotosik.pl/662/a7a6f2202203602d.png
    Czeka nas olbrzymi pivot wraz z zakończeniem wojny co będzie konsekwencją zapotrzebowania na surowce i usługi. Olbrzymi wzrost zatrudnienia w sektorach związanych z obronnością i odbudową. Pochodną będą inne sektory i właśnie szybko przestawiające się na kreowanie zysków MiS'ie
    Pozdr. Kenobi

• Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Obama [5.101.147.*]
    Kenobi jak myślisz kiedy Polska dostanie kasę z Unii, narazie wciąż kasa zablokowana ale jak tylko popłynie strumien będą dofinansowania do Gazociągów na kolejne inwestycje . Jakie jest Twoje zdanie, zbliżają się wybory może pisiory w końcu dogadają się z unia i kasa z funduszu odbudowy popłynie do kraju.
    Witaj moim zdaniem pod koniec wakacji, max wrzesień bo będzie to zagranie o największy energetycznie pik aprobaty dla rządu i wyników przyszłych wyborów. Propaganda sukcesu z 3-mc pompowaniem pod wyniki na arenie chciwości o każdy głos.
    To moje zdanie, ale jakoś jestem tego pewien.. Sam bym tak to rozegrał.
    ---
    Pozdr. Kenobi
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~krzys91 [89.64.44.*]
    to powinni grac pod to a to leci na pysk.. z 3,7 na 2.9 jednym ruchem, jak smiec jakis
    Odpocznij Krzysiek, zajrzyj na forum pkpc i zobacz jak wstawiłem screena z 2008 r z kghm, gdzie nabywałem po 42 zł, a ten zleciał do 17 zł. Dawno mi się w dywidendach zwrócił i nic z tym nie robiłem, choć mam część akcji tej spółki do gry. Krótko tu jesteś, ja jestem od pierwszego notowania jako jeszcze student, który przyszedł na otwarcie naszego straganu, jeszcze za Pana Rozłuckiego:)
    Dam Ci radę, ja z dnia na dzień powiększam stan, minimalnie pogrywam, moze mocniej rozegram w okolicach 4 zł (by sobie pograć, a nie oddawać). Gdy już dojdzie do 7 zł pomyślę o sprzedaży. Nie wiem czy nawet wtedy sprzedam. Na razie tak zakładam. Jeżeli będę potrzebował pieniędzy na jakieś intratne biznesy i dosięgnie mnie męskie klimakterium by kupić np. stajnie arabów to sprzedam. Raczej mnie nie dopadnie, a pieniędzy jakby tu zgrabnie powiedzieć nie potrzebuję.
    Cierpliwości Krzysiek, Kształtuj charakter i buduj osobowość inwestora, a będziesz taki jak Kenobi ;)
    ---
    Pozdr - gen. Kenobi
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~krzys91 [89.64.44.*]
    jestes pewny wzrostow? choc na gpw pewnosc to slowo przesadne)
    Jestem bo za dużo niedziel Palmowych przeżyłem, już blisko 50. Niemal cały rok ziemski bym tymi niedzielami upchał. Indeks 20-ki jest jak w marcu 94, ale inflacja skumulowana poszła o 446,81% od tego czasu. Powstaną nowe fajne fortuny. To tak Krzysiek jakbyśmy mieli index na 420 pkt czyli poniżej bessy z '94.
    Takie cuda są historyczne, ale zdarzają się jak widać.
  • Re: Ktoś postawił 12k na 2,9 Autor: ~Pinokio [217.170.207.*]
    Niech jeszcze ci poda numer do karty kredytowej nie na żałosne jeden wielki cyrk jakie naganianie..
[x]
IZOSTAL -1,47% 3,35 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.