Ogólnie powiem Wam drodzy akcjonariusze, że cieszy mnie to jak widzę dzień w dzień obroty powyżej 120k. Kiedyś człowiek tutaj marzył o jakichkolwiek obrotach, a teraz jak widzę handel to, aż się mordka cieszy, bo to znaczy, że coraz więcej osób dostrzega tą spółkę. Miejmy tylko nadzieje raport za Q1 nie zawiedzie i że dywidenda w tym roku będzie w miarę ok i lecimy wyżej.
No też mam taką nadzieję, że chociaż 20% zysku zostanie przeznaczone na dywidendę. W zeszłym roku ten 1gr miał być sygnałem, że spółka będzie miała w zamiarze dzielić się zyskiem w przyszłości.
A jak dla mnie to maksymalnie 0.5 mln by mogli wypłacić w dywidendzie, a resztę w rozwój, zatrudnienie i projekty pakować. Nie oszukujmy się, spółki z IT często mają wysokie C/Z suntech ma je jeszcze małe przez co stopa dywidendy nie jest duża. Spółki IT rzadko wypłacają jakieś większe dywidendy, ale jednak przyciąga to pewna grupę inwestorów
Nie biczujcie się tak (może choć 2 grosiki dywidendy:)). Firma jest mocna. Zysk za 22 rok 8,1 miliona zł. Dadzą 10 groszy dywidendy to raptem 1,6 miliona zł. Wzrost dywidendy 10x. Dobrze to brzmi. To jakieś 20% zysku i zostaje 6,5 miliona na rozwój. Można? Można.
Dodatkowo poważne pieniądze umożliwiające dalszy rozwój powinny wpłynąć do spółki w minionym kwartale. Nie zapominajmy również (z całym szacunkiem), że zarząd to już nie młodziki i najwyższy już czas na sportowe czerwone kabriolety... Jak nie teraz to kiedy?