ZYsk 1 mln za1Q , uważam za neutralny , nawet za lepszy niż neutralny , mimo że żadna lepsza produkcja nie opuściła stajnii , 2Q powinien być znacznie lepszy
Zakładasz niemal zerowy ogon sprzedażowy FM1 już miesiąc po premierze + brak wpływów z torebek mleka/HOTD na PS5, czy znaczący wzrost kosztów? Moim zdaniem 2.8-3.2 mln jako cel neutralny, powyżej 4mln uznam za sukces.
No może zbyt optymistycznie przeliczyłem, źle spojrzałem na datę pudełek i myślałem że po części wejdą w wynik, ale i tak bardziej 2mln niż 1mln by mówić o pozytywnym wyniku.
2mln to będzie ogromny sukces. Uważam 1 mln wykażą czyli trzymamy poziom. Raport neutralny, więc dalej tryb stand-by kolejny miesiąc. Na pewno nie ma petardy (a tak by było przy zysku 4 mln) gdyż nie ma szacunkowych za Q1.
Zysk za 1kw to max 1mln. Od kilku miesięcy piszę, że FM jest niewypałem, a równolegle stare portfolio sprzedaje się znacznie gorzej niż rok temu. Do tego trzeba dodać ciągle rosnące koszty wynagrodzeń. Sądzicie, że jak prezes dostaje 1,5mln zł to reszta ekipy obeszła się smakiem?
Zatem ogon sprzedażowy FM oraz całkiem dobra sprzedaż MILK dadzą tą jedną bańkę zysku. Gdyby miało być więcej, to tak jak już ktoś zauważył - byłoby info odnośnie szacunków znacząco odbiegających od wyników z zeszłego roku.
Naprawdę sądzicie, że kurs jest blisko kilkuletnich minimów po wydaniu FM bez powodu? Gra jest niewypałem, słabo zrobiona i mądre głowy wiedzą, że spółka przez najbliższy rok jest uziemiona 2 kolejnymi częściami tego gniota - więc kokosów nie zarobi - co pokazała część pierwsza. Do tego Magical Drop zamiast czarnym koniem - okazał się kolejnym średniakiem i milionów z tego nie będzie :(
Jeżeli ktoś jeszcze wierzy w FM2 - spójrzcie na ilość łapek w górę w stosunku do ilości wyświetleń ostatniego trailera. Przyjęcie jest chłodne i wróżę gorszą sprzedaż niż FM1.