• Gratuluję wyników Autor: ~Testie [178.43.250.*]
    Jak widać przesunięcie raportu wynikało z odpisu. Realny wskaźnik cena zysk 2.75 do tego zmniejszone zadłużenie ostatnią transakcją.

Cieszę się, że pozbyliśmy się zakładu stolarki otworowej. Perspektywy są bardzo dobre.
    Tak trzymać. Biorąc pod uwagę praktycznie brak przetargów ze strony pkp intercity i plk mamy 0.9 zł zysku (uwzględnić trzeba jednorazowe zdarzenie w postaci odpisu). Spora oszczędność na podatku gdy kasa potrzebna na fabrykę.

Trolle już nic nie zrobią bo wszystko widać jak na tacy jaki obraz się szykuje za 2023.
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Makler1 [31.183.229.*]
    No i do tego dojdzie możliwość zakupu
    MILIONÓW tanich akcji po promocyjnych cenach....a to zapewne taki BONUS od zarządu do wspaniałych wyników.

Zamiast DYWIDENDY..
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Kr [31.182.221.*]
    Wow wszyscy którzy nie maja akcji jak Bin Ce i inni bardzo pięknie pilnowali nam wyników finansowych przez cały weekend haha nigdzie nie wyjechali tylko pilnie pisali na forum gratulacje !!
    Specjalnie do Bin-a widzisz ... ja sie nie boję o swoje akcje Comremum tak jak Ty który twierdzisz że ich nie masz i w przeciwieństwie do Ciebie mogę wyjechać spokojnie na weekend majowy.

Autor: ~Bin [89.70.65.*] 2023-05-03 10:51
    Ostatni dostępny kurs:  2,45 zł
    Re: TRAGEIA zysk spadl o 89% z 25 na 2,mln zl

Krzysiek Ty jesteś leszczemm jeśli nie widzisz, że Cpr to mali krętacze. Żadnej fabryki nie zbudują.
    Ps. Gdzie zniknęli Testie, Kr i Qbq ? czyżby do Łukaś jest w takiej depresji, że pisać na forum nie może.

Niestety każdy weekend się kiedyś kończy mój tez i tu proszę takie piękne wyniki:
    Żegnamy Segment pierwszy stolarkę otworową przynoszącą straty, witamy z pierwszymi zyskami segment usług kolejowych.
    Bardzo dobrze trzymają się usługi budowlane o 8 mln więcej brutto niż rok temu ponad 50 mln zł szacunek !!
    Niestety mamy odpis 37 mln wiec cały rok zamyka się zyskiem netto choć maleńkim ale to na szczęście zdarzenie jednorazowe a gotówka ze sprzedaży słonaw pospłaca kredyty i obligacje i będzie można organizować finansowanie na budowę fabryki.

https://i.imgur.com/78DDApb.jpeg

przepraszam tak to miało być wstawione.
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Marek [89.174.73.*]
    Optymiści będą kupować, no bo przecież prawie 40mln odpis to dowód jacy geniusze tym sterują.
    Dnia 2023-05-03 o godz. 14:11 ~Marek napisał(a):
    > Optymiści będą kupować, no bo przecież prawie 40mln odpis to dowód jacy geniusze tym sterują.

Marek zaczekaj spokojnie na budowę fabryki nie stresuj się ...
    Twój imiennik Marek o ile pamiętam sobie kupował i tez się nie stresował.
    Nie stresuję się, bo akcji nie mam. Optymistą też nie jestem więc nie kupuję. Spekulacyjny zakup może, ale to na pewno nie teraz.
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Marku [141.0.12.*]
    Marku już kiedyś rozmawialiśmy nasze strategie się różnią Ty nie kupujesz teraz i czekasz, masz inny pomysł może kupisz jak wybudują kilka farm fotowoltaicznych i fabrykę magazynów energii a może wcale, ja kupowałem teraz najpierw w ok 2,7 teraz w okolicy 2,5.
    No i już jesteś do tyłu, a w najbliższych dniach będzisz jeszcze bardziej. a wszysko dlatego, że kupiłeś przewartościowane akcje. Szanuj swoje pieniądze.
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Makler1 [31.183.229.*]
    Spokojnie.... wszyscy chętni zostaną nakarmieni tanimi akcjami. Bedzie można brać dowolne ilości grubo poniżej 2 pln.
    Dnia 2023-05-03 o godz. 14:37 ~Makler1 napisał(a):
    > Spokojnie.... wszyscy chętni zostaną nakarmieni tanimi akcjami. Bedzie można brać dowolne ilości grubo poniżej 2 pln.

Zacznij wreszcie sprzedawać ... w czym problem... ach no tak przecież ty tylko kwilisz żadnej akcji nie posiadając.
    Żegnam udanej resztki weekendu
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Idol [5.173.196.*]
    Przecież to jakaś patologia to zaklinanie rzeczywistości że źle jest, gdy jest dobrze.
    Ludzie szanujcie inteligencję innych.
    Dnia 2023-05-03 o godz. 15:20 ~Idol napisał(a):
    > Przecież to jakaś patologia to zaklinanie rzeczywistości że źle jest, gdy jest dobrze.
    > > Ludzie szanujcie inteligencję innych.

Idolek no zobacz a cały weekend tak ostro się tu popisywali jak to bardzo nienawidzą Compremum a tu proszę:

1. Miało być tak źle na kontraktach budowlanych a tu proszę za 2022 zysk brutto 50 mln zl o 8 mln więcej niż w 2021 roku.
    A w tym roku dojdzie nam jeszcze budowa rurociągów za 155 mln zł dodatkowo.
    2. Narzekali że sprzedano stolarkę otworową (srebra rodowe) a tu proszę sprzedano branże która owszem w 2021 przynosiła jeszcze zyski ale ostatnio to już była strata.
    3. Usługi kolejowe remont wagonów miał przynosić straty a tu mamy pierwsze zyski.
    Ponadto w opisie w sprawozdaniu był fragment:
    Segment OZE
    Na przełomie I i II kwartału 2023 r. segment zaczął generować pierwsze przychody, a większość projektów jest w końcowej fazie organizacji struktur handlowych.

Wiec w tym roku będzie bardzo ciekawie kolejne przychody z kolejnych sektorów i z nowego ontraktu budowlanego z IKS Solino/PKN Orlen.

dla przypomnienia dla wszsytkich:

• Re: Gratuluję wyników Autor: ~De [87.206.119.*]
    Ja tam jak bedzie ponizej 2 bardzo chetnie sie skroce na innych pozycjach i tu sobie dokupie
    Dnia 2023-05-03 o godz. 16:18 ~De napisał(a):
    > Ja tam jak bedzie ponizej 2 bardzo chetnie sie skroce na innych pozycjach i tu sobie dokupie

Ja też nie widzę problemu to co mam to mam a jak się uda dokupić po 2 zł to czemu nie.:))
    Uda się.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.158.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~KrólArtur [89.69.164.*]
    Dnia 2023-05-03 o godz. 17:31 ~Marek napisał(a):
    > Uda się.
    >

Już dzisiaj się uda, bo leci na łeb.

• Re: Gratuluję wyników Autor: ~Zakar [37.47.92.*]
    bardzo ładne wyniki zapowiadaja się dopiero w tym roku kontrakt z IKS Solino bedzie przez cały rok
    Wyniki będą jeszcze lepsze w tym roku. Słyszałem, że też dorabiają sobie w pobliżu szkół, rozprowadzając wśród dzieciaków batony Lewandowskiej. Policja jest bezradna.
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~De [5.173.40.*]
    Naganiaczu 2 dni siedziales w norze, mam nadzieje ze skonczysz jak ponton
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.145.220.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Marek [82.145.220.*]
    Ja nie muszę już kupować ale jeśli jeszcze macie kilka tysięcy akcji to sypnijcie proszę haha
    Wystarczyo im na pierwszą godzinę tylko teraz trzeba kupować w górę.
    Przyłączam się do gratulacji:

https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/CPR,Y

Wszystko na czerwono. Jak ktoś mądry w poście niedawno napisał: Nasikają na Was, a powiecie, ze deszcz pada.
    Nie widzę poroblemu byś się nie wysypał dawaj ... haha na co jeszcze czekasz ? PKC-em możesz ?
    Jesteś monotematyczny.

Dnia 2023-05-04 o godz. 11:10 ~Zakar napisał(a):
    > Nie widzę poroblemu byś się nie wysypał dawaj ... haha na co jeszcze czekasz ? PKC-em możesz ?

Marnie im idzie to sypanie na razie
    Kurs za to obrał właściwy kierunek.
    Wow nie mogą się przebić przez 2,40 a sypią ile zdołają od rana buhaha przy podwyżce stóp wczoraj w USA i informacji o kolejnym bankrutującym banku Pacific Western Bank dzisiaj bardzo duże spadki buhaha
    Tak kierunek obrany Wig20 -1,08% Compremum -0,82% buhaha
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Idolek [93.105.177.*]
    Dla tych którzy zastanawiają się czy kupić Compremum napisze tylko … a jak myślicie po co naganiacze wrzeszczą że to badziew. Po co ten badziew tracą swój czas?
    Gdyby Compremum był badziewiem nie tracili by swojego czasu. Każdy z nich chce kupić … jak najtaniej
    Spółka wszystko co najlepsze ma przed sobą i gdy zacznie realizować swoje wielkie plany na zakupy będzie za późno.
    Wzrostem przychodów do 217,5 mln zł (+7,4% rdr), zwiększeniem zysku brutto na sprzedaży do 169,2 mln złn(+8,8% rdr) i wygenerowaniem dodatnich przepływów z działalności operacyjnej zakończyła rok 2022 GrupanCompremum
    Dnia 2023-05-04 o godz. 14:03 ~Idolek napisał(a):
    > Wzrostem przychodów do 217,5 mln zł (+7,4% rdr), zwiększeniem zysku brutto na sprzedaży do 169,2 mln złn(+8,8% rdr) i wygenerowaniem dodatnich przepływów z działalności operacyjnej zakończyła rok 2022 GrupanCompremum

Tutaj masz prawdziwe dane, kogo chcesz oszukać:
    Przychody urosły jedynie, o 12,27 % r/r
    Wszystko inne spadło i to jest właśnie ciekawe.
    Zysk ze sprzedaży: spadek o 8.72% r/r
    Zysk operacyjny (EBIT): spadek o 23.96% r/r
    EBITDA: spadek o 23.66% r/r
    Zysk przed opodatkowaniem: spadek o 34.48% r/r
    Zysk netto: spadek o 36.15% r/r

Rozczarowanie, śmiech i pogarda.
    Kupują to jedynie głupcy.

Od strony księgowej sprzedaż spółki Fabryka Slonawy spowodowała konieczność dokonania niegotówkowego odpisu wartości bilansowych, który obniżył wyniki Grupy w roku 2022 o 10,3 mln zł (pozostałe koszty operacyjne). Mimo to Grupa Compremum zanotowała w 2022 roku zyski na każdym poziomie. Co więcej, zwiększyła wygenerowaną gotówkę z działalności operacyjnej o 25,6 mln zł względem roku 2021.
    Ludzie naganiający na spadki siedzą tu po to by kiedyś sprzedać wam drogie akcje które teraz chcą kupić tanio.
    Idolek, gdzie jesteś? Co się stało dzisiaj na koniec sesji?
    Czy to pochodna wspaniałych wyników czy raczej początek końca?
    Zbijac zbijac czekam na 2 :)
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Makler1 [188.146.116.*]
    Ale po co kupować po 2 jak będzie 1 PLN?
    Ty czekaj na 1, mi kurs 2 w zupelnosci wystarczy zeby sie zapakowac i czekac :)) przy 2 zredukuje nawe mirbud
    Dnia 2023-05-04 o godz. 08:28 ~De napisał(a):
    > Naganiaczu 2 dni siedziales w norze, mam nadzieje ze skonczysz jak ponton

Tak myślisz?
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    Ponton nie skończył wcale tak źle, sprzedał, kiedy na fali szumnych zapowiedzi akcje stały wysoko, skończył by źle gdyby trzymał do dzisiaj.
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~De [5.173.49.*]
    Chodzi o jego kajanie sie i skruche :)
    Tak ladnie przepraszal
    Generalnie dla kazdego kto wie czemu tu jest kazdy wariant rozegrania jest dobry, Glupi i Glupszy maja zadanie do wykonania zobaczymy ile maja sil
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Bin [89.70.65.*]
    De a Ty jakie masz zadanie ??? Fojt Cię opłaca ??? Widać , że zadanie do wykonania masz w imieniu Compremum.
    Tak dokladnie, 8miesiecy temu mnie oplacal sztuczkowski, 2 lata temu zyznowski
    Dnia 2023-05-06 o godz. 09:11 ~De napisał(a):
    > Chodzi o jego kajanie sie i skruche :)
    > > Tak ladnie przepraszal
    > > Generalnie dla kazdego kto wie czemu tu jest kazdy wariant rozegrania jest dobry, Glupi i Glupszy maja zadanie do wykonania zobaczymy ile maja sil

Niestety myślenie nie jest Twoją mocną stroną. Widać, że nieraz nawet Cię boli.
    Czekam na 2 naganiaczu
  • Re: Gratuluję wyników Autor: ~Marek [141.0.12.*]
    Ja nie czekam na 2 kupowalem po 2,70 kupowałem po 2,50 i piątek po 2,35 też jutro też możecie mi sprzedawać. Przez ostatni rok sprzedaliście ponad 8 mln akcji w przedziale pomiedzy 2-3 zł większość w ok 2,5 zł.
[x]
COMPREMUM -4,29% 0,94 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.