Dnia 2023-05-02 o godz. 16:31 ~seth napisał(a): > kupi kupi ale nie teraz tylko jak spadnie o 50% za pół roku..
A ja myślę że Sztuczkowski kupi znacznie szybciej niż za pół roku bo zacznie kupować już 16 maja br. zaraz po wypłacie 128 mln zł dywidendy. Lepiej oczywiście żeby akcje spadły nie o marne 50%, ale chociaż o 100% jak mawiał prezydent Wałęsa bo wtedy Prezes kupi więcej.
Prawda jest taka ze wszystko zależy od Prezesa. Fakt ze sporo już poleciało od szczytu, z drugiej strony jak dodasz dywidendę to nie jest tak złe, tym bardziej ze nie były to jakieś wielkie obroty, albo wierzysz ze prezes wywinduje kurs wysoko bo będzie chciał sprzedać biznes lub jego cześć albo uważasz ze zdołuje na maksa i kupuje dlatego bo ma tyle pieniędzy ze w kominku już mu się nie mieszczą przy paleniu i w sumie nie wiadomo po co kupuje. A ze transakcje ustawionego to widać bo nie rośnie przy zakupach prezesa. Mam nadzieje ze prezes nas poratuje zaraz, bo póki co nie odczuliśmy tej wspaniałej dywidendy, no ale pocieszam się ze nie po to tyle dał żebyśmy stracili :)
Pytajnik ma rację.
Prezes wykorzysta w tym celu słupy lub po prostu wywali ee 2mln akcji w kilka sesji, poda komunikat o zmniejszeniu zaangażowania a wtedy kurs runie jak kamień.
W porównaniu do innych spółek na GPW na cognorze prezes żadnych wałków na akcjach nie robił nie przerzucał z wora do wora i nie dołował kursu. Systematycznie dobierał ściągając akcje z rynku. Skoro mówi ze wg. Niego Cognor jest ciagle niedowartościowany na giełdzie to tak jest i skoro mówi ze dobiera z wolnych środków to dobiera, zaraz mu wolne środki wpadną to nie zdziwię się jak dobierze znowu. Tak czy inaczej o prezesa na Cognorze jestem spokojny. A za kasę. Dywidendy sam planuje jeszcze dobrać. A ze teraz papier jest odleszczany to bardzo dobrze, nie każdy może zarobić. Kasa zawsze wędruje do cierpliwych.
Prezes na pewno Dokupi Akcje ale ON Jest UCZCIWY . Nie Dołuje Kursu ale jak kupuje to na korektach . Ma takie prawo i nie WOLNO Prezesa Obrażać . Ja go Podziwiam za Solidność i dlatego Trzymam Akcje jego Spółki .