Te 31 złotych na otwarciu to najmniejszy wymiar kary za piątkowe wyniki..
Nawet jak się te 11 milionów na startupach nie policzy to i tak jest jakaś klęska..2miliony Ebitdy - w takiej spółce powinno być z 10 przy tym poziomie przychodow
Dokładnie tak. W dodatku oni przez tyle lat ponosili nakłady inwestycyjne na te startupy, które w zasadzie oddali. Teraz jedyny atut jest taki, ze nie będą ponosili kosztów. Pytanie tylko jaki będzie wynik za 1q skoro przychody są wyraźnie mniejsze, a zwolnienia będą miały swoj rezultat dopiero w 2q
Ja bym się nie nastawiał na 2q. Jak pisali o zwolnieniach na początku kwietnia to trzeba zakładać 3miesiace wypowiedzeń i oszczędności zobaczysz nie w 2q a w 3q
A ja się spodziewam że po q2 THG będzie testować jednocyfrowe poziomy, ale to już na szczęście beze mnie w akcjonariacie. Sposób prowadzenia tej spółki to jakaś zagadka, miała być perła a wyszlo g.. i jeszcze sam prezio mówi że najpierw dał ludziom podwyżki żeby ich potem zwolnić, brawy Ty szefuniu..brawo TY.
Edek, jak Ty to liczysz to, że będą jednocyfrowe poziomy? Cena akcji 7 zł dawałaby wycenę całej firmy na poziomie 14 mln PLN, a przychody idą na ponad 60 mln zł w 2023. A po dostosowaniu ilości programistów i uzyskaniu rentowności przykładowo 8% to C/Z wychodziłoby koło 2.9
Musisz mieć zysk by liczyć cenę do zysku, a ten gniot właśnie cofa się w rozwoju. Cloud chodził jednocyfrowo to i THG 9 PLN liznac może. Ja już straciłem nadzieje.
Ale oni maja głównie ludzi na B2B - zobacz sprawozdanie. W kwietniu pisali, ale dokonali ich wcześniej. Tak czy inaczej nie widzę tutaj jakichś przesłanek do inwestycji
Na b2b to nie ma okresów wypowiedzeń? Sorry ale nie wiem jaki jest standard w uslugach IT, więc dopytuje. Intuicyjnie jak dla mnie to jest tak samo jak w innych branżach..tzn wypowiedzenia są. Ale może się myle