Nie będzie kurs spadać bo są za duże zyski. a za 1 kwartał obstawiam zysk ze sprzedaży na poziomie 10 milionów złotych. Wyniki już 30 maja, ale już wcześniej zacznie się pompa pod wyniki będzie pompa na 3zł. albo i wyżej.
Zobaczymy jak będzie. Ciekawe czy przed raportem pokażą przychód za 1q2023. Na tej bezie będzie można oszacować wynik za ten kwartał. Ja nie ja nie jestem takim optymista co do tego kwartału. Nastawiam się na następne. Obstawiam ten kwartał przychód w przedziale 4-6MPln, zysk netto w przedziale 2-4MPln co i tak jest dobrze patrząc na historie spółki. Cały rok 2023 obstawiam ( zależny od realizacji kontraktu z Iberdrola) przychod w przedziale 35-50MPln, zysk netto w przedziale 20-35MPln.
Zysk za 4 kwartał 7 milionów był bardzo mały ponieważ Październik i Listopad to były ciepłe miesiące i nie wymagały aż tak dużej energii na ogrzewanie.
Za to zima Styczeń, Luty i Marzec to były bardzo zimne miesiące i energii 2 razy więcej poszło niż w 4 kwartale.
Napisałem 10 milionów zysku za 1 kwartał to jest minimum, bo może być i 20 milionów zysku za zimne miesiące.
Niestety nie masz racji. Spółka nie zajmuje się produkcja energii tylko jest developerom farm wiatrowych. Ich wynik finansowy jest uzależniony od tego ile odradzą dokumentacji dla Iberdrola ( patrz ile wystawia płatności na Iberdrola w danym kwartale )