• Nowy na giełdzie Autor: waleed [78.55.50.*]
    Nowy na giełdzie od paru miesięcy, Jak firma zadebiutowała to kupiłem parę tysięcy akcji .
    Szczerze mówiąc, myślałem że, każda firma na GPW jest sprzedana i wyświetlana 30 razy .
    A to k... parę dni i obrót został wstrzymany.
    Czy ktoś wie , co naszymi pieniędzmi? Czy można wezwać GPW za to że, wpuściło takie firmy i naraziła nas na złodzieje???
  • Re: Nowy na giełdzie Autor: waleed [78.55.50.*]
    Czy można wezwać GPW za to że, wpuściła takie firmy do obrotu i naraziła nasze pieniądze?
    Czy można w jakiś sposób uzyskać forsę?
  • Re: Nowy na giełdzie Autor: ~Robek [5.173.204.*]
    Jaja sobie robisz? Jeśli nie to daj sobie spokój z giełdą
  • Re: Nowy na giełdzie Autor: ~Waleed [78.55.32.*]
    ??? O co Ci chodzi???
  • Re: Nowy na giełdzie Autor: ~Pomocny [79.189.119.*]
    Możesz spróbować sprzedać na podstawie umowy cywilnoprawnej, ale nie wiem czy ktoś to kupi.
  • Re: Nowy na giełdzie Autor: waldek1944 [91.224.46.*]
    Dnia 2023-05-31 o godz. 13:12 ~Pomocny napisał(a):
    > Możesz spróbować sprzedać na podstawie umowy cywilnoprawnej, ale nie wiem czy ktoś to kupi.

myśłę że jako akcjonariusze możemy się wspólnie zwrocić do prezesa aby odkupil od nas na umowę cywiloprawną z możliwością odkupu po zakończeniu procesu UOKIK
  • Re: Nowy na giełdzie Autor: ~Widz [46.204.68.*]
    Widzę, że jako nieliczny tutaj korzystasz ze swojego mózgu i próbujesz rozwiązać problem. Tak trzymaj bo tylko tacy do czegoś dochodzą. Reszta to gawiedź przypadkowa. Wracając do Twojego pomysłu to jaki masz plan żeby skłonić prezesa do odkupienia naszych akcji. Jak na razie, w świetle prawa to dopiero po zakończeniu sprawy można pozwać kogoś do sądu z paragrafu o niekorzystnym rozporządzeniu mienia. Taki pozew może być ewentualnie wytoczony właściciełom firmy jak i organowi dopuszczającemu firmę na giełdę za niewystarczające sprawdzenie firmy.
  • Re: Nowy na giełdzie Autor: ~ChudyAleByk [145.224.100.*]
    Mądrze prawisz... najpierw organ [w tym wypadku KNF] musi ustosunkować się do przyczyn oraz kto za to odpowiada, następnie wezwać ukaranych do odszkodowania [o ile stracisz na wartości akcji].

• Re: Nowy na giełdzie Autor: ~Robek [37.8.230.*]
    Kolego ,tyle teoria. Na giełdzie jestem od trzydziestu lat i wiedziałem takie wały i nikt z tym nic nie zrobił. Żyjemy w tak praworządny kraju, aż miło. A tak na serio jak sobie to wyobrażasz, zmusić prezesa, zarząd do odkupu akcji, słyszałeś o czymś takim w Polsce?
  • Re: Nowy na giełdzie Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    To są sabałowe bajania , takie mamy prawo i tyle ,,, na giełdzie coraz więcej przekrętów , grają komputery oraz zgraja maklerów z różnych fundów .... leszcz z nimi nie wygra i tyle . A tak nawiasem , za co zawiesili notowania ,,, przecież raporty dali , noże ktoś coś wie !!
[x]
STOHID 0,00% 1,26 2026-05-15 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.