Marzec:
"Ambitny plan jakim jest uczestnictwo w kolejnym "Festiwalu Steam Next 2023" (festiwalu dem na Steam). Naszym planem jest prezentacja dwóch tytułów Aztecs The Last Sun oraz Rally Mechanic Simulator."
Kwiecień:
"Z tygodnia na tydzień projekty
nabierają ciekawego kształtu, lepszego wyglądu, lepszej grywalności... a w naszej ocenie to "Aztekom" najbliżej do dema publicznego."
_____
Nie wiem czy przesadzam, ale trochę odbieram to jak powolne wycofywanie się z dem obu tytułów na steam fest.
Przynajmniej mi zabrakło jakiegoś potwierdzenia, że nadal jest to cel o czy jest on realny.
Jeżeli tak będzie, czyli dema nie będą zaprezentowane to oznaczać będzie, że gry są daleko daleko przed premierą czyli w tym roku zapomnijmy i pewnie w przyszłym też, no bo skoro z raportów wynika coś, zarząd obiecuje wyniki w tym roku a gry jak nie było tak nie ma, to nie będzie jej pewnie też w przyszłym roku, ale to pesymistyczny obraz tej spółki. Ja tam nadal wierzę w słowa Prezesa, że w tym roku będą premiery i będą dochody, co znaczy, że to będą gry a nie dema i prologi.
Dowiemy się za miesiąc czy wyjdą dema w czerwcu, ale rzeczywiście to zdjęcie Aztec wygląda lepiej niż prezentowali kilka miesięcy temu. Od dema do pełnej wersji już nie jest taka daleka droga, gdy już mają przygotowana funkcjonalność i wszystkie Assety.